reklama

Holandia

Cześć SENCILLA!

To bardzo smutne to co napisałaś o twoim mężu...:-(
Czasami nie wszystko idzie po naszej myśli, a czasami nasz los jest z góry zaplanowany i niewiele możemy sami zmienić;-).
Głowa do góry co ma być to będzie - ważne żeby były to zmiany na lepsze:-)!!!

A propos zmian, od tygodnia sie głowie kogo zapytać o to i w końcu wymyśliłam.
A więc wszystkie mamy (albo Wasi mężowie) pomóżcie jeśli coś wiecie na ten temat. Potrzebuję pilnie internet załatwić, ale nie stacjonarny tylko taki do laptopa i żebym go mogła przenosić.
Ktoś mi powiedział HETNET (albo coś w tym stylu) ale nie wiem gdzie z tym iść albo gdzie tego szukać...I podobna jest niedrogi i mozna doplacić extra i jest szybszy..A wy co macie?
Pomóżcie bo ten mam taki wolny że zwariuję...

Pozdrawiam

reklama
Ma-Rita dziękuję za odpowiedź na moje pytanie. Masz rację, zabiorę mleko z PL. Życzę dużo zdrówka dla Ciebie i rodzinki:tak::tak::tak:
Lekarce nie zwróciłam uwagi, bo bałam się, że może zemścić się na małym i zrobić mu krzywdę:baffled::baffled::baffled:. Jeszcze malutki płacze, leży na tym stole, chcę go zabrać i przytulić, a ona do mnie, że Oli ma język przyrośnięty, jakby mnie to w tym momencie najbardziej obchodziło. Niko też niby miał język przyrośnięty (nic z tym nie zrobiłam), a dziś gada jak najęty:angry::angry::angry:.
Sencilla bardzo mi przykro, że macie taką sytuację jaką macie:-(:-(:-(, może mąż poszuka innej pracy?
Ja się boję wyjazdu do NL - moja najbliższa rodzina źle nam życzy:no::baffled:, ale zrobię wszystko aby się stąd uwolnić:baffled:. Już postanowione, szukamy domku (w sumie jesteśmy już umówieni) i będziemy mieszkać wspólnie z moją siostrą:tak::tak::tak:.

aniahaven może znajdziesz coś na tej stronie www.hetnet.nl

U mnie straszna pogoda, nawet na spacer nie chce mi się wyjść.

Sencilla w Holandii jest duzy rynek pracy, moze znajdzie cos innego, moze dostaniecie jakies doplaty od rzadu, postarajcie sie o mieszkanie socjalne, z 2 dzieci dostaniecie na pewno wieksze a wtedy oplaty sa mniejsze, nie musicie zaraz wracac bo nie ma podwyzki, pokombinujcie troche,

Magdalena witaj!!

Ma-Rita wspolczuje chorobska, nabierajcie sil! wiosna idzie (pomijajac przelotne opady gradu)

my dzisiaj bylismy na targach lodzi w Amsterdamie RAI bo maz mial zaproszenia ze swojej firmy, ale sobie poogladalam czaderskie lodzie bylo nawet kilka ladnych zaglowcow, maz zlustrowal stanowisko konkurencji hihi ktora moim zdaniem lepiej wypadla niz jego ale to ciii

a moja przyjaciolka Ulka urodzila dzisiaj o 12.05 chlopca Mikołajka 4950!! 63cm :D ale sie ciesze jak nie wiem, jutro sle karteczke z gratulacjami ktora od miesiaca czeka na polce hehe

pod koniec miesiaca jade na druga rozmowe do firmy w sprawie granta, szykuje im ladna prezentacje, zeby im majtasy z wrazenia pospadaly, takze dzien super udany!!!!

jutro rozgladam sie za przedszkolem dla Krysi od wrzesnia na caly tydzien, trzymajcie kciuki zeby sie cos znalazlo w poblizu :baffled:

Toola, o mieszkanie socjalne sie staramy, ale jak na razie jestemy na odleglych miejscach, a przemile panie w socjalnych nas poinformowaly z takim rownie przemilym usmieszkiem na twarzy, ze w amsterdamie to moze za 10 lat (!!!!) :no: dostaniemy. A przez 10 lat mamy gryzc sciany i chleb ze smalcem wcinac :tak:
Raczej to juz postanowione, ze wracamy, bo to nie chodzi o jakas wydumana podwyzke na duperele, ale o to, ze bez tej podwyzki po prostu tu nie mamy za co zyc. chyba ze co miesiac bedziemy wygrywac w totka 300 euro :tak::-D:elvis: ktorych nam wlasnie brakuje :-(
smutno nam strasznie, bo sam Bog wie, ile poswiecilismy, aby zaczac tu zycie. A teraz znowu wszystko na nowo, i to w polsce :no:

Cześć dziewczyny
Właśnie ogladam sobie " wojewódzkiego" i postanowiłam coś naskrobać

Aneta, biedny Oli, aż mi ciarki przeszły po plecach jak przeczytałam twoj opis zabiegu . Jeśłi chodzi o mleko to widziłam dzisiaj Nutrilon pepti , kosztował ok 23 euro.
Wiem jak to jest odliczać dni do wyjazdu i mieszkać osobno, przechodziłam to w zeszłym roku. Nie bój sie przyjazdu tutaj, najwazniejsze to być razem, reszta zawsze sie jakoś ułozy:tak:. Trzymam kciuki za wynajecie mieszkania. Jak znajdziecie domek to przyjezdzasz tu od razu , czy czekasz do maja?

Sencilla jestem tego samego zdania co Toola, nie poddawajacie sie od razu, no chyba ze chcecie wracać do Pl.

Toola, 4950? Kawał chłopa:tak:, przyjaciółka rodziła siłami natury czy cesarkę miała?

Witam Magdę i Manuela ( mój Szymek jest z 18 kwietnia):-)

Mój mały od kilku dni mnie wykańcza fizycznie i psychicznie. Albo zabki mu idą albo pogoda tak na niego wpływa, jest nie do wytrzymania, biega po całym domu jak nakrecony. Upodobał sobie grzebanie w koszu na śmieci na zmiane z ciagnieciem kabli od neta i anteny :baffled:

Dobra idę się połozyć, bo od rana czekają mnie kolejne wyścigi z moim niezmordowanym synem. Pozdrawiam cieplutko

Sencilla idz do belastingu, na niepracujaca zone dostajesz 260 euro miesiecznia, ja tak dostaje od roku, wystarczy wypelnic formularz VT do tego na kazde dziecko masz po okolo 50 euro miesiecznie to chyba 300 sie uzbiera
mozna tez wnosic o doplate do czynszu!! ale to wszystko sie dowiedzcie w belastingu i zalezy od dochodow rodziny
a co w PL macie prace zalatwiona ze tak juz postanowiliscie? przeciez dopiero co przyjechalas za 2 miesiace rodzisz, ale macie pokomplikowane :szok:

my na razie do PL nie zamierzamy wrocic, to by musial maz naprawde super okazyjna prace znalesc zebysmy sie zdecydowali, jak narazie zadnej na oku nie widac

Hej hej!

Widzę, że jak Polak w biedzie to wszyscy się pokazali...i służą dobrą radą i słowem. I to jest właśnie piękne:-)....
Sencilla tak jak radziła Toola spróbujcie może się uda, co wam zależy a nóż się uda.
I nie martw się, bo to też stresujasz twojego dzidziusia.(wiem łatwo mi mówić):zawstydzona/y:

Co do "maleństwa" koleżanki Ulki to moja holenderska przyjaciółka stwierdziła, że tutejsze powietrze wyjątkowo służy Polką w ciąży.. :-D:-D:-D

Ja sama miałam synka 4.600, moja koleżanka parę ulic dalej 4825 a teraz widzę, że poprzeczkę podniesiono:tak:!
Gratulację dla świeżo upieczonej mamy !!!

Beauty widzę, że nie jestem odosobniona co do zmagań ze swoim synkiem.Mały co prawda jeszcze nie biega, ale doskonale daje sobie radę w przemieszczaniu sie po mieszkaniu na czworakach lub po meblach...
A ulubionym miejscem zabawy jest właśnie kosz, wkłada paluchy pod dekiel - zatrzaskuję i stoi.
Jak nie idę z pomocą po paru minutach, zaczyna płakać ..:-(:-(:-(.
I jeszcze suszarka na pranie (taka zwykła) też potrafi włożyć palucha i stać czekając na ratunek albo woła :-). Cwana bestia :-D:-D:-D!
Anetko 2222 dzięki za tą stronę z adresem www......

Sencilla jestem z Tobą myślami trzymaj się...I daj znać jak coś się zmieni.

Pozdrawiam wszystkich i miłego dnia!
Do wieczorka

Dzien dobry :-)

Sencilla nie poddawajcie sie tak latwo!!! Jak pisza dziewczyny zawsze mozna cos wykombinowac. Mieszkania w Amsterdamie raczej nie szukajcie. Predzej gdzies w okolicach. Dofinansowanie do czynszu na pewno wam sie bedzie nalezalo :tak:

Toola- mam pytanie o to 260 euro z belastingu. Czy to to samo co heffingskorting? Ja kazdego roku rozliczam sie z podatku razem z moim mezem i co rok dostaje ok. 2000 euro zwrotu, ze wzgledu na to, ze nie pracuje i nie mam dochodow. Bo jak to by bylo 260 Euro ekstra to normalnie super :tak: Czy moglabys ewentualnie wrzucic jakies informacje na ten temat??

Wyprawilam dziecie do zlobka i zaraz biore sie za sprzatanie, bo przez ta chorobe to sie balagan wkradl do chaty :rolleyes2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry