reklama

Holandia

reklama
Ania ale kontrakt na ten pokój masz? Jak masz kontrakt to tam musi być wpisana kwota najmu. Nawet jakbyś miała za miesiac sie wyprowadzić z tamtad to moze byłaby szansa na odzyskanie jakiejs kasy. Ja też poszukam bo miałam nawet formularz do wypełnienia do tej komisji, ale to chyba jest przy kazdym geemente. Zresztą idz do gemente i spytaj sie o socjalne mieszkania oni ci dadzą listę i adresy spółdzielni do których można sie zapisać.

Dzieki dziewczyny za słowa otuchy i za to, ze mozna sie tu wygadać ;-)

Hello...
Kontrakt na moje mieszkanie mam z kwotą oczywiście...
Przeraża mnie to wszystko.:szok:
Muszę to przemyśleć.Uciekam - do jutra...
Pa kolorowych snów wszystkim.
Moje dzieciaki znów wstaną o 5.30 jak dzisiaj :cool2:

Hejo, troszkę namieszałam więc teraz sprostuję.
Rozmawiałam z mężem,......
*to fakt że gmina ma określone limity na metraż i możliwe jest że nie może być małżonek zameldowany, jednak ja bym przeliczyła osoby w tym budynku i poszła do gminy się wypytać ile może na tym mieszkaniu-lokalu być zameldowanych, bym kombinowała mimo co
*co do pracy bym brała na 3 miechy, tłumacz to robota zawsze pewna, niech małżonek już się rozgląda za lepszą pracą, i z reguły kolejna powinna być zawsze wyższa pensją od poprzedniej(z reguły)
*co do ubezpieczenia to wygląda to tak....pracodawca ubezpiecza w pracy męża natomiast to czy mąż chce być ubezpieczony poza nią to indywidualna sprawa, i nie ppowinny być naliczane żadne kary i odsetki
*karta euro<26 to dobra dla studentów i młodych turystów, a odpukac kiedy wyjdzie że mąż pracuje to karta ta nie pokryje leczenia które mogło być spowodowane przez pracę
* i nie wiem czy dobrze czy źle doczytałam ale jeśli mąż nie ma żadnego ubezp. nawet w pracy to niech z nogi idzie się zapisać do jakieś firmy ubezp. każda oferuje inne stawki, tylko nie nabierajcie się na te zniżki, bo zdarza się że po jakimś roku-dwóch są bardzo wysokie stawki, o których była mowa w najdrobniejszym druczku
Mam nadzieję że nie nastraszyłam i nie namociłam więcej :sorry2:
Moja mała nadal nie śpi tylko siedzi obok i bawi sie moimi włosami a ja dostaje szału bo chcę wieczór dla siebie i męża....a tu mała koza do towarzystwa :dry:
Dobranoc "holęderki"

witajcie Matki Polki-Holenderki. Z ubezpieczeniem to sie szczegolowo dowiadywalam, jak mysmy sie mieli ubezpieczyc i wyglada to tak, ze kazdy osobnik zameldowany na terenie holandii, pracujacy czy nie, musi sie ubezpieczyc w ktoryms z towarzystw. Bo kto by za niego placil pobyt w szpitalu? To oszczedne panstwo, "zabezpiecza" sie na wszystkie mozliwe sposoby.
Aniu, co do socjala, to my sie zarejestrowalismy na stronie WoningNet. Maja chyba tez cos w Twojej okolicy.
Napisze Ci cos wiecej o tym, jesli bedziesz chciala.
I nawet Wam powiem "w tajemnicy", ze w tej sprawie naszej mieszkaniowej tez cos ruszylo.. :tak: ale na razie wole nie zapeszac, poki sie nie wyklaruje, ciii..
Jeszcze nie mialam czasu pogrzebac za ta "kontrolna" instytucja, caly czas mam jej nazwe na koncu jezyka, a raczej na krancu komorki mozgowej, ale cos nie moge sobie przypomniec... :confused: Chyba roztargnienie typowe dla 3go trymestru.. W tamtej ciazy bronilam sie na uczelni, jak bylam w 9 miesiacu, nie moglam przed komisja mysli zebrac (a zazwyczaj nie mam z tym problemu), oni pewnie mysleli, ze jakichs grzybkow sie nalykalam :-D:szok::-p

dzien dobry kochane mamusie i bobasy!!
Ja wlasnie wysylam mezulka na spacer z Marysia, a ja na basen!! :tak::-) Musze sie obudzic, bo dzis mala szalala w nocy.
Dobrego dnia!!

Dzień dobry wszystkim!!!

Dobry , bo nie wiem jak u Was ale u mnie świeci słoneczko...
I mały spał do 7.30 :tak::-):-D chyba ze względu na śpiącego tatusia obok...
Sencilla napisz jak znajdziesz czas o tym WoningNet.
Do Gminy sie przejdę tak czy tak a nóż coś nowego odkryję..;-)
Porządki już skończone, zakupy częściowo, mąż na spacerku z córcią był a teraz poleciał na rybki.Widzę go z okna, bo łowi w kanale...
Beauty zrób sobie małą przerwę na kawkę od tych garów...
A tak w ogóle to wszystkiego najlepszego wszystkim kobietą małym i dużym, bo dziś nasze święto...

Samych miłych wrażeń, bukietów kwiatów i słodkich czekoladek, prezentów, romantycznych kolacji itp itd...dla Was wszystkich Kobitki!:-)

reklama
Ania czyli dzis na obiad ryba :-D

A my po zakupach w supermarkecie. Uffff nie cierpie tego...Ale za to jak mlody obudzi sie z poludniowej drzemki jedziemy do Haarlemu do polskiego sklepu nabyc pierogi ruskie, kluski slaskie, kasze gryczana, bialy ser i inne przysmaki :-)

No i oczywiscie najlepsze zyczenia z okazji Dnia Kobiet :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry