reklama

Holandia

Witam,
co do ząbków to różnie, pewnie mąż Poli powinien się tu wypowiedzieć-bo to on jest dentystą.
A ja dziś mam zrypany dzień, nadal nerwowo z mężem, do tego dostaliśmy ostatnio list z belastingu, w którym jest tak nagmatwane,nasrane i się nic kupy nie trzyma, a przez ten list się dzis taka niepotrzebna jazda zrobiła :no:
Co do rozliczeń to my robimy poprzez program co można pobrać ze stronki belastingu, a żadnego księgowego to nie znam. Polecam lokalną gazetkę przejżeć lub w książce telefonicznej....albo na stronce NIEDZIELI.
Ja się czuję fatalnie, powinnam dziś dostać @ a tu nic a nic, możliwe że przez moje hormony wcale nie wystąpi tym razem :shocked2:Ma-Rita a Ty używasz ten Nuva-Ring?
Co do mej znajomej, to sądzę że jest bardzo nieodpowiedzialna, wiedząc że niedonosi ciąży nadal się na nia zdecydowała a to tylko dla kasy socjalnej....nie cierpię gdy ludzie tak postępują:angry:
No a do ciast......ja zrobiłam ciasto drożdżowe, jeszcze nim pachnie w domu :tak:

Życzę miłej nocki, ja już spadam do wyreczka.

reklama
Witam poniedzialkowo :-)

Sencilla my tez tak jak Paulina rozliczamy sie sami przez stronke internetowa belastingdienst :tak:

Paulina ja nadal jade na tabletach. Jakos weszlam w ten rytm ;-)
Ciasto drozdzowe mowisz...mniam...mniam :-D

Ja zastanawiam sie czy na swieta zamowic jakies ciasta w polskim sklepie, czy moze zaryzykowac i cos upiec...:tak:

Milego dnia babeczki :-)

Hejka w ten sztormowy poniedziałek.
Ja już ledwo zipię, tak mnie czacha dziś boli do tego @ nadal nic a nic, ale ciąża jak na razie nie możliwa, więc pewnie tak jak w ulotce od hormonków,że możliwe że @ nie wystąpi :baffled:
Z resztek sił wypucowałam domek, teraz tylko czekam na 12-mała pójdzie spać a ja do żelazka...a potem relax przy kawie i tv.
Co do wypieków na świeta to chciałam sróbować zrobić ciadto cappuccino, ale w polskim sklepie nie mają śnieżki na wodę ani dużych paczek cappuccino w proszku...a jadłam kiedyśto u kumpeli na imieninkach i mmmm ślinka leciała :-D
A tak poza tym, muszę kupić formę i będę piekła babkę....myślę też o cieście toffi....a do śniadanka pasztet pieczony.
Mam pytanko, czy któraś z Was używa może silikonowych form do ciast? Ja ostatnio zastanawiałam sie dobre 30 minut w sklepie i nie kupiłam formy bo się cykam czy aby ciasto mi w niej wyjdzie :zawstydzona/y:Poradzcie.
No to życzę miłego dnia, oby nie padało tak jak zapowiadają :dry:

Paulinko, ode mnie porady kulinarnej w kwestii pieczenia ciast nie uzyskasz. Upiekłam ciasto 4 razy w życiu. Raz zakalec (VI klasa podstawówki), drugie marchwiowe-wyrzuciliśmy, udaje mi się tylko kruche ze śliwkami, ale w zwykłej foremce:tak: Rozmawiałam z rodzicami i w Łodzi piękna pogoda a u nas??!!
Młodą przyzwyczajam do spania w pokoju, by w żłobku nie musiała się bidulka męczyć...Na dole hałas, chłopaki wiercą w ścianach i wybijają drzwi, a moje młode śpi...Chyba ta pogoda.
My mamy księgowego, ale chcemy zmienić, bo kosztuje pierońskie pieniądze. Pomimo tego, że obiecał zejść na inną cenę rachunki przychodzą astronomiczne, a Macko jeszcze nie rozliczony za ten rok, a ja jestem tutaj od lipca 2005 i dotychczas nie dostałam zwrotu podatku!!! Kurwica mnie chwyta.
Na stronie niedzieli znalazłam biuro polsko-holenderskie, niedrogie i do niego zamierzamy się przenieść. podaje stronkę:
Untitled Document
Wszystkim uściski, wracam do załatwiania spraw bieżących a jest ich dużo....:-(

Paulina ja do tych silikonowych blach jakos sceptycznie jestem nastawiona...Ale moze warto kupic jakas mala blaszke, zeby bylo tanio i upiec takie miniciasto na probe :happy2:
Poki co ja przywiozlam blachy z Polski i jak na razie leza w stanie dziewiczym w szafce i czekaja na lepsze czasy ;-):-D
A moze zadzwon do tego polskiego sklepu i popros zeby ci przywiezli cappucino i sniezke. Na pewno przed swietami beda mieli dostawy, a skoro jestes ich stala klientka to nie powinno byc problemu :tak:
A i poprosze o ten przepisik na ciasto cappucino. Rozgladne sie w Amst. i Haarlem, moze tam w polskim sklepie maja potrzebna skladniki.
Bede w srode w Amst. to jesli w beda mieli tam sniezke i duze cappucino to moge ci kupic i podeslac :tak:

Pola to ten wasz ksiegowy jakis felerny, skoro od 3 lat nie dostalas nalezacej ci sie heffingskorting...Dziwne to bardzo...

Witam!!
MOje dziecię na szczescie wlasnie zasnelo na balkonie, co niezwykle jest raczej czynic, jedynie na spacerku. Ale jej ladnie przetlumaczylam, ze nie zamierzam w taka pogode lazic :tak::no:
Dzis mialam swoj dziewiczy rejs, pierwszy raz jechalam autem sama!! I nawet sie zbytnio nie zestresowalam ;-)
Wybralysmy sie z MArysia na basen, bylo super, 2 godziny tylko dla niemowlaczkow. Fontanny,gumowe pingwiny, pilki, ogrzewana woda, naprawde fajnie. Moja corcia jak rybka :)
Haha, ale po powrocie do domu okazalo sie, ze nie wzielam ze soba zadnych dokumentow, ani auta ani swoich :shocked2:Dobrze ze szanowne Politie mnie nie zlapalo :zawstydzona/y:
Co do silikonowych form na ciasta, ja nigdy nie probowalam, ale kolezanka piecze w takich i mowi, ze jest ok.
Skontaktowalam sie z jedna kancelaria, biora 10 % od sumy zwrotu podatku. Zastanawiam sie, czy to jest duzo, czy malo? jak myslicie? PObieraja to juz po rozliczeniu.
A moze tak jak Wy, rozliczyc sie samemu? Hmmm.. :confused:
Pola, pierwsza jazde mam za soba, a wiec do odwiedzin u Ciebie coraz blizej!! :tak: ale musze jeszcze kilka razy sie przejechac.
Milego popoludnia !

Cześć dziewczynki :)
Ja już po imprezach, było miło.
Pogoda dzisiaj iście butelkowa, na szczescie małzon pojedzie po Julke i nie musze wychylac nosa z domku :-)

Co do form silikonowych, używam ich od kilku już lat i nie narzekam, wygodne sa z tym ze nie trzeba ich smarować no i w przechowywaniu. Jedyna rada jezel bedziecie kupować okrągła do biszkoptu to warto znalezć taka z usztywnianym brzegiem, bo te zwykłe sa miękkie i niewygodnie wkłada sie i przenosi ciasto przed upieczeniem.

Na temat ksiegowych tutaj to też ksiazki można by pisać... My się właśnie rozstalismy z jednym, który przez cały rok nie robił nic, nie rozliczał kosztów, nie wykazywał dochodów itd, a na dzień przed terminem rozliczenia 4 kwartału poinformoewał łaskawie że mamy 4000 e do zapłaty:szok:. Teraz mamy nowego ksiegowego i ten musi od nowa rozliczyć cały ubiegły rok... jest Holendrem mówiacym po polsku, stawki ma moim zdaniem bardzo rozsadne no i najważniejsze już widzimy efekty ze działa w naszych sprawch. Jak bedziecie chcialy to dam namiary.

Widzę wogóle ze sporo z Was na " niedzieli" tez urzeduje

Sencilla ja tez chcę na taki basen, zeby mały mógł sie pochlustać w wodzie :tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry