reklama

Holandia

Witam!
Mam pytanie do troszke bardziej doswiadczonych mam niz ja. Od kilku dni mam wrazenie ze Moja prawie trzy tygodniowa coreczka nie najada sie juz mlekiem z piersi i zastanawiam sie nad przejsciem na butelke. Jakiej firmy mleko polecacie, no i zwykle czy hypoalergiczne? Wiecie moze czy tutaj lekarz moze mi przepisac tabletki na spalenie pokarmu? Bo w pl to bez problemu tylko ze do pl to nie wybieramy sie narazie.

reklama
doris- ja daje dzieciakom nestle mleko, po nutrilonie mi strasznie smierdzace baczki puszczaly, ale to zalezy od dziecka :-)
Jesli chodzi o tabletki to nie masz na co liczyc tutaj, ja prosilam bo mialam zastoje i powiedzial mi lekarz ginekolog ze podaja tutaj w holandii do 24-48 godz po porodzie a pozniej to juz trzeba sobie samemu poradzic. Dasz rade, pamietej tylko zeby sie nie zawiac piersi bo wtedy to uuuuuuuuuuu.... boli

Witam was serdecznie i jeszcze weekendowo.
My dzisiejszy dzień cały spędziliśmy w domku, mój mąż przed komputerem a ja przed TV. Za to wczoraj zaliczyliśmy zakupy, sprzątanie, obiad, kościół... i coś po czy się wyśmienicie spało :-D
I tak właśnie czytałam wasze posty o problemach z facetami a szczególnie z facetami w łóżku i powiem wam jedno - chyba każda para tak ma.
ja mojemu tłumacze, że kobieta nie jest jak facet - szast prast i podniecenie, że do tego trzeba czasu, warunków, bodźców. Niby to rozumie, ale i tak ma zawsze jakieś pretensje.
Za to wczoraj oboje się zgraliśmy idealnie, dopadło nas w salonie na sofie. na szczęście było już po północy i dzieci już spały :-D
I doszliśmy oboje do wniosku - a szczególnie mój mąż to stwierdził - że lepiej raz na jakiś czas i "z fajerwerkami" niż codziennie a byle jak:-D
A co do spania, to mój zawsze mówi ze śpię w zbroi - czytaj w piżamie;-)..
Tak w ogóle to czuje się dobrze, zaczynam czuć już coś w brzuszku i strasznie mnie to cieszy.
Wczoraj zmieniałam pościel i przyjrzałam się naszemu małżeńskiemu łożu i doszłam do wniosku, że tego się żadna miarą nie da podnieść wyżej.... Nasze łózko ma jedną ramę 2m x 2m, która przymocowana jest do zagłówka a ten z kolei jest częścią szafek znajdujących się nad naszymi głowami. Nijak tego podwyższyć się nie da. Nie będę przecież rozbierała całego segmentu...
Podnieść samego wkładu z materacem tez nie mogę bo się złamie pod moim ciężarem....
Mam nadzieje, że mój lekarz-położnik zechce się łaskawie poschylać ;-)

anp i AniaHaven, pamiętam jak pisałyście coś o wypadaniu włosów podczas karmienia w 4 miesiącu. Od kilku dni obserwuję, że włosy zaczynają mi mocniej wypadać:-( Pamiętam, że pisałyście o jakiś tabletkach na wzmocnienie. Możecie mi przypomnieć? Będę wdzięczna:tak:

Co do zastojów i jak sobie z nimi i radzić jeśli ktoś potrzebuje informacji to wystarczy dać mi znać, mogę napisać na priva....bo ja miałam już kilka zastojów i już się nauczyłam z nimi dawać radę, a wręcz pozbywać się tego dziadostwa w ekspresowym tempie;-)

doris336, to czy córeczka się nie najada to najlepiej wydaje mi sie oceni pediatra podczas spotkań w CB. Może poczekaj z decyzją o sztucznym dokarmianiu po konsultacji z lekarzem, ewentualnie z lekarzem domowym. Ja bym tak zrobiła...poprostu szkoda:tak:

Hejka!
Morgenrood sorki ale zapomniałam zapytac,w najblizyszch dniach dam Xi znac!
Iguana,ja bylam w aptece i polecano mi jakies specjalne tabletki ale jeszcze wtedy karmilam wiec kupilam zwykle vitaminy o takie
Davitamon Compleet Weerstand dragees. Producten | Davitamon
Sencilla śliczne fotki,a Ty jak promieniejesz!!!
Aniu zdrówka!!
Iskierka oj ale sie dzialo w nocy!!!
Doris ja podaje rowniez Nestle!A podawalam na poczatku Friso!!!I maly lubi jak pierwsze tak i to teraz!!
Clauditka,fajnie ze kaski wiecej bedzie,ciekawe ile nam w tym roku wyjdzie!!!

Moje zakupy w Ikei udane,maluszek z M w domu zostali,bo ma od wczoraj temp,,,chyba na zabki bo tylko troszeczke,a nic pozatym mu nie dolega.W sumiie to juz od 2 miesiecy tak mowie.Jutro jjade podpisac moja nowa umowe i od srody zaczynam:-):-).Ktoras pisala o podgrzewaczu-fajna rzecz ja uzywam doo podgrzewaniia obiadkow.
dobrej nocy

Ja sie tylko witam :-)i zaraz uciekam bo jutro do pracy.
Dzisiaj udalo nam sie zaliczyc plaze w Zandvort wiec pooddychalismy toche jodem ale zmarzlismy ze hej. Brakuje mi morza, moze kiedys jeszcze uda nam sie zamieszkac gdzies w poblizu
MamoM. zdzwonimy sie no i zapraszam serdecznie, juz cie wieki nie bylo
Aniu zdrowka :tak:
Sencilla dziewczynki to skora z ciebie zdjeta, super foty
Witam nowe mamusie
A reszte juz nie pamietam co pisalyscie bo piszecie w expresowym tempie
:-)
dobranoc i spokojnej nocki

reklama
Witam!
Mam pytanie do troszke bardziej doswiadczonych mam niz ja. Od kilku dni mam wrazenie ze Moja prawie trzy tygodniowa coreczka nie najada sie juz mlekiem z piersi i zastanawiam sie nad przejsciem na butelke. Jakiej firmy mleko polecacie, no i zwykle czy hypoalergiczne? Wiecie moze czy tutaj lekarz moze mi przepisac tabletki na spalenie pokarmu? Bo w pl to bez problemu tylko ze do pl to nie wybieramy sie narazie.

Też tak miałam ale na całe szczęście miałam prze Kochaną i prze mądrą położną, która mnie odwiedzała i all mi mówila. U kobiety są kryzysy z pokarmem i Matki sądzą, że dzieci się nie najadają bo całymi dniami potrafią siedzieć przy piersi, niestety. Ja to płakałam, klnęłam i siły nie miałam. Chciałam się poddać i przejść na butelkę. Już nie pamiętam kiedy dokładnie miałam te kryzysy z mlekiem ale jakoś właśnie w 1 miesiącu i ok.16tyg. Warto się przemęczyć. Dzidzi z głodu nie umrze.. a pokarm się ustabilizuje i w kóńcu zacznie go produkować na tyle ile tylko Dzidzia będzie potrzebować. :) Później mówiłam do pół roku karmienie, albo, że jak będzie ząb to przestanę karmić.. a tu Mała już prawie ma 10 miesięcy i 8 zębów a ja dalej karmię heh. Coś pięknego więc na prawdę zastanów się nad przejściem na butelkę :)
http://www.we-dwoje.pl/kryzys;laktacyjny,artykul,13020.html właśnie znalazłam --> przeczytaj sobie :)

Lu2012CY moja Mała jak jest bardziej zmęczona to ma większe problemy z zaśnięciem i ze spaniem :| pocieszam się tym, że z czasem jej to przejdzie!

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry