• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Hejka,
ja tylko się melduję że żyjje i składam "wszystkiego dobrego po świętach",
widzę że nawet koleżanka z październikowych mam mnie tu wytropiła oj będę musiała znaleść czas i troszkę nadrobić forum.
Kochane ja miałam zapierdziel z domkiem - pucu, pucu na święta, w sobotę-ppieczenie ciast, mięsa,w niedzielę pełen dom rodzinki, a poniedziałek tylko dla męża i córki....teraz doprowadzam dom do ładu....do tego łazienka pełna prania, bo 1,5 tygodnia byłam bez pralki-jutro powinna być nowa a co za tym idzie-pranie i prasowanie przez kilka dni :szok:
Dziewczyny, zaprosiłam dziś do naszego forum dziewczynę co mieszka pomiędzy Rotterdamem a Bredą, tak troszkę w dół na mapie....mam nadzieję że skorzysta z zaproszenia...czyli będziecie mięli większą grupkę na kawusiowanie :tak:
Ma-Rita trzymam kciuki za egzaminy
Ania-spoko,, jeśli dentysta jest nie sadysta to córka polubi wizyty
Tulipanku-widzę że wertujesz moją stronkę z pogodą, ja od niej zaczynam dzień :-D
Sencilla-macie już odpowiedź z de schakel? Bardzo bym się ucieszyła gdybyś mieszkała w moim regionie lub "wiosce" :-)
Poola- Tobie zazdroszczę pobytu rodzinki, zawsze jest dodatkowe oko na Majeczkę....moja rodzinka się tylko potrafi usadowić, a ja mam ich obsługiwać, na mała uważać i jeszcze obiad szykować :wściekła/y:(tak a propo wyglądała moja zjechana niedziela, to ostatni raz kiedy miałam gości, za rok tylko my sami)
Na wesoło, zapraszam do obejrzenia popisów tanecznych na ławie naszej Amelci:
YouTube - Dansing Amelia
A poniedziałek wielkanocny zaczęliśmy rodzinnym spacerkiem o 8 rano po parku, było wyjątkowo ciepło w słońcu:

No to spadam do łóżeczka, odezwę się wkrótce.

reklama
Wiatam Was Kobitki po świętach. Ja tylko na chwilę...
Paulina, ale się ubawiłam oglądając wyczynowy taniec Twojej córci (ja też chcę córcię), poprostu bosko :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Później więcej napiszę...
Miłego dnia

Witajcie kobitki,
ja na moment, bo dzis jedziemy do czech, do rodziny mojego meza, a jeszcze w polsce u mnie jestesmy i sie szykujemy. Internet mi sie przez swieta pierniczyl, wiec nic nie pisalam, a i tez chcialam "meżusiowe" zaleglosci nadrobic, bo malo sie widzimy tak normalnie.. :-(
Paulina, z de schakel cos tez nam sie spierniczylo i w koncu nie aplikowalismy.. :wściekła/y: Jutro mamy zamiar to wypelnic, nie znamy holenderskiego, jakby co, to moglabym Cie poprosic o jakas mala pomoc przy wypelnianiu?
:zawstydzona/y::happy:
Buzka poludniowa dla wszystkich!

Ma-Rita i Ania, mam dla Was ksiazeczki. Obydwie chcialyscie krok po kroku, przyslali tylko jedne, bo nie mieli na skladzie. Wiec moze Ma-Rita, Tobie wysle te Przyrode zamiast "po kroku"? Razem z warzywami i swiatem w ruchu. Co Ty na to? A nastepnym razem zamowie je jeszcze raz. Pozdrowionka!

Święta jak dla mnie beznadziejne, bo bez ważnej dla nas osoby...:-(, ale postarałam się troszkę wypełnić dzieciom i w niedzielę wybraliśmy się do ZOO:tak:. Niko to dzielny chłop, zrobił ładne km na swoich nóżkach:tak:. Podobało mu się i bardzo się cieszył, ale ciągle powtarzał "szkoda, że nie ma z nami tatusia":-(:-(.
W poniedziałek spędziliśmy święta zupełnie sami... ja, dzieci i mój przyjaciel laptop:baffled:.
Mój mąż był w Konsucacie, aby podbił mu stępel i wysłał pocztą, listem poleconym priorytetem i list z Holandii szedł ponad tydzień:angry::angry::angry:. Na szczęście wszystko dzisiaj załatwiłam i czekam na Dowód Osobisty Oliego.
Mieszkanko mamy już "zaklepane", 2poziomowe (2 łazienki, 4 pokoje, salon, kuchnia z jadalnią) cena 1100e + opłaty, więc szukamy nadal, ale jak nie znajdziemy to podpisujemy kontrakt. Dziś mój mąż jest umówiony z maklerem i dowie się coś więcej o mieszkanku za 850e.
Laski jeszcze 22 dni i mężuś przyjeżdża:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D, nie macie pojęcia jak się cieszę!!!!!!!!
Pozdrawiam:)

Sencilla zrób jak uważasz na wszystko sie zgadzam :-).
I powiedz jak i co komu, bo ja jestem świeżak w tych rzeczach...

Paulina-Anna mała była świetna nawet moja córeczka sie nią zainteresowała.....
:-D:-D:-D, powinnaś częściej ją nagrywać!

Aneta 2222 cieszę się razem z Tobą , teraz to już z górki.
Juz niedługo będziecie razem....

Ma-Rita życze powodzenia jakbyśmy się już nie "widziały".
Trzymam kciuki i za ciebie....

U nas ogólnie wszystko w porządku, tylko tydzień się jakoś od środka zaczął przynajmniej dla mnie.
Ale to dobrze szybciej przyjdzie weekend :-).

Pozdrawiam

Witam popoludniowo :-)
Egzamin w piatek, a mnie len wszedl w tylek i uczyc sie nie chce :baffled:

Sencilla- zrob tak jak piszesz: wyslij Ani "Krok po kroku" a mnie najwyzej te "Przyrode", co to ja masz podwojna :tak:
Ania- dzieki za trzymanie kciukow :-D. Przyda sie szczescie, bo w glowie pusto :-p:-)
Paulina- usmialam sie do lez z tych Amelkowych tancow :-) Ma dziewczyna poczucie rytmu i pupa kreci jak trzeba :-D:-D

Dobra kobitki, pedze do ksiag, bo jak tak dalej pojdzie to w piatek bede sie smiac baranim glosem :-p

Milego wieczoru :happy:

Marita ja takze trzymam kciuki;-)
PaulinaAnna -fajna z was rodzinka:tak:,stroisz coreczke ze hej,sliczna jest i jak fajnie tancuje.Kiedys pisalas o kolezance co urodzila w 26 tygodniu.Napisz co z dzidziusiem.Ja ostatnio tylko o przedwczesnych porodach slysze.Co sie dzieje:-(
Aneta ale ten czas leci co?Od razu po twoich postach widac,ze jestes cala w skowronkach,szczesliwa:tak:;-)MILEGO WIECZORKU!!!

P.S.Na necie czytalam wlasnie artykul o kobiecie co urodzila dziecko z 0.6 promilami alkoholu we krwi:no:

Dzień doberek mamuśki,
dziękuję serdecznie za komplemenciki dla Amelki :-)....ona tylko wygląda tak uroczo a jest istny diabełek z rogami :tak:
Sencilla- jak najbardziej że pomogę, jak sama nie dam rady to męża wezmę do pomocy, oby tylko Wam się udało z tą spółdzielnią
Ma-Rita powodzenia w nauce, trzymam kciuki
Aneta- Tobie i Twemu mężowi również polecam szukać mieszkania na "wiosce", są wtedy bardzo duże szanse na dostanie domku jednorodzinnego, dopłaty do czynszu z belastingu, a do pracy i tak trzeba dojeżdżać......A jeszcze 3 tygodnie i mężulek będzie w domku, oj będzie sie działo ;-)
Tulipanku- ta znajoma to bardzo nieodpowiedzialna matka....jestem święcie przekonana że wiedziała od lekarza ginekologa że jeśli będzie w ciązy to że może poronić lub urodzić przedwcześnie, a jednak się zdecydowała na dziecko..z mężem się rozwiedli tylko po to aby mieć dopłaty z kasy socjalnej,a to dziecko to tylko kolejna akcja po kasę...wiadomo że przeszło podwójnie wzrasta "becikowe" przy drugim dziecku....a najbardziej mnie w tym telepie ze wysyła ta matka emeile po znajomych z prośbą o wsparcie w tej ciężkiej sytuacji podpisując jako jej synek:wściekła/y:
Oj tu bym mogła nawijać, ale na live bo tak na forum to tylko piszę niezrozumiale przez me emocje:crazy:

A pochwalę się Wam, byłam dziś rano u lekarza rodzinnego, i mam skierowanie do dietetyka-wizyta 8 kwietnia....a moja nadwaga to 7 kg, jednak mam nadzieję że z pomocą uda mi się zlecieć więcej niż 10 kg.....nie wiem tylko czy ubezpieczenie to pokrywa czy ja muszę sama :baffled:
A tak się Was spytam, bo znajomi mają szkołę baletową gdzie ucza wszystkich tańców ale bazują na balecie...i tak myślimy aby tę naszą tancereczkę posłać tam na zajęcia jak będzie miała jakieś 3-4 latka....bo te jej zainteresowanie to samo z siebie, my jej nic nie uczyliśmy....myślicie że to dobry pomysł? oczywiście jeśli jej się będzie to podobać:blink:
Miłego dnia kobitki

reklama
Witam Was:)
Paulina ja myślę, że Amelcia ma talent i nawet wcześniej możesz ją zapisać do szkoły tańca. Uważam, że jak skończy 2 latka to już może śmiało startować:tak::tak:
Tulipanek czy ja wiem czy ten czas leci...? Jak dla mnie to zawsze będzie długo, nawet jeden dzień przed M przyjazdem będzie jeszcze dla mnie wiecznością:tak:, ale cieszę się, że to już bliżej niż dalej:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ma-Rita powodzenia na egzaminach!!!! Trzymaj się!!!
aniahaven "ylko tydzień się jakoś od środka zaczął" - ja też mam takie wrażenie, ale to pewnie przez te święta:tak:
Sencilla co u Ciebie?
Jolka co się z Tobą BABO dzieje????????????

Mój kochany Oli nie lubi swojego łóżeczka i non stop chce na rączki, więc postanowiłam zainwestować w to: http://www.allegro.pl/item330934398_lezaczek_fisher_price_m7930_do_18kg_najtaniej.html
jak myślicie zda egzamin? Moje ręce odmawiają posłuszeństwa:baffled:
Niko jest strasznie nieznośny, wcale mnie nie słucha, ale za to uwielbia śpiewać Oliemu piosenki:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry