reklama

Holandia

Iskierko ja niestety tez nie wiem, dlatego mysle, ze dobrze by bylo jakbys przedzwonila wczesniej aby sie dowiedziec jakie warunki musisz spelnic, niech zrobia kalkulacje czy Ci przysluguje , czy pracowalas dostatecznie dlugo, nie wiem czy jestes tu zameldowana, to tez pewnie ma znaczenie. Jesli nie radzisz sobie z jezykiem, ja znam fajna babke, ktora mi co roku robi rozliczenie z podatku, wiem ze ona tez pomaga z roznymi takimi sprawami, mogla by przedzwonic w twoim imieniu i Ci przedstawic cala sytuacje chociaz pewnie wie, bo studiowala tu ksiegowosc i ma obycie w roznych tematach. Jesli chcesz jej maila,albo numer to napisz do mnie na priv.

A kiedy idziesz na zwangerschapuitkering to jest to oplacane przez UVV z Twoich podatkow, w koncu wszyscy pracujacy je placa, wiec od tego jest panstwo aby Ci pomoc w trudnej sytuacji. Nie martw sie, to wszystko nie bedzie takie straszne, tylko musisz sie dowiedziec jak ten temat ugryzc. Spij dobrze.

reklama
czesc dziewczeta :)
ale wy duzo piszecie, co tu zajrze, to musze sie cofac pare stron do tylu zeby doczytac nowosci :-D
moj malutki teraz spi, a w nocy pewnie bedzie mi serenady spiewal co 2 godziny :tak: glodomorek z niego niezly, do tego mleczko pije tak lapczywie, ze czesto sie krztusi :cool: ciekawe po kim ma takie obzarstwo haha :D
wrzuce wam jeszcze jedna fotke, bo wczesniej dalam w czapeczce, a teraz wam pokaze jakie ma sliczne wloski :)
IMG_0505.jpg
No i co, w sobote bedzie 4 tygodnie po porodzie... takze czas wracac do pracy :D:D od 5 miesiaca ciazy siedzialam w domu, z nudow juz poobgryzalam wszystkie pazury (swoja droga paskudny nalog), w koncu trzeba sie wziac za robote :rofl2:

moje chlopaki tez takie czupryny mieli - Ernesta obcinalismy jak mial 9 miesiacy popoludniu wam pokaze ta fote... a teraz inna:-D

Załączniki

• ad89fc4dbb.jpg
    ad89fc4dbb.jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 43
TheHague :) Śliczny ten Twój Maluszek :) i jak to do pracy?? JUŻ??
Ania możesz mi napisać namiary na ten sklep? Mam braci w Belgii więc może przy okazji bym tam wpadła :)

a tak po za tym dzień dobry! :)

Dzien dobry,my dzis w planach kawka u kolezanki w voorburgu:tak:

Sliczne te wasze maluszki:tak: ja juz sie doczekac nie moge na moje dzidzi...
Aniu niezle fryzurki:-D:tak: ja chyba pamietam fryz Erniedgo przed obcieciem:tak:

Semcilla narazie dwóch chlopczyków ,i sie doczekac nie mozemy na twoja córeczke..:-):tak:

Hejka.
ThaHague śliczny syneczek.... bobasa będziesz z kimś z rodziny zostawiać czy jakiś żłobek lub opiekunka??
Aniahaven fryzury synków super!!!

A tak a propo płci dzieci czy nie zauważyłyście czasami że tutaj więcej jest chłopców??Przynajmniej jak widuję rodziny z dziećmi to często jest to np.3 chłopców...

a i jeszcze się pochwalę wczorajszą świetną kolacją.....mule z pomidorami+bagietka z masełkiem czosnkowym...Uwielbiam owoce morza!!! A wy lubicie? Jeśli tak to co?

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry