reklama

Holandia

Paulina, dzieki za informacje, juz kraamzorg mamy z "przydzialu", bo maz zadzwonil do ubezpieczalni zanim przeczytalam Twojego posta. Chyba ze zmienimy :cool2:
Ja dzis padam ze zmeczenia, po prostu sie czuje jakbym wazyla z 200 kg :errr: taka przytloczona, duszno mi, niedobrze.. Na dodatek spac nie moge, chyba z nadmiaru wrazen.. :rofl2:
Ale mysl o mieszkanku dodaje mi sil :tak: Tak, Paulina, masz racje, radosc to mnie wrecz rozpiera... Po takiej tulaczce co przeszlismy, nareszcie ulga :-) Cale szczescie ze sie nie zalamalam, ale nie mam tego w zwyczaju :blink:
Jak autko? Maz wrocil? Czy nadal jezdzi? :sorry2:
Aniu, nie mam nic przeciwko, a wrecz przeciwnie, ciesze sie ze mnie dodalas! ;-)
Ma-Rita, jak uczulenie?? Zyjesz?
DObrego dnia dziewczyny.

reklama
Dzien dobry :-)

Zyje, zyje :-D Wczoraj zaaplikowalam sobie lekarstwo przeciwalergiczne i dzis juz tak nie swedzi a wysypka powoli schodzi.
Dzis w planach mycie okna w sypialni i salonie, ale to dopiero jak mlody pojdzie spac. Trzeba korzystac z faktu, ze nie pada :tak:

Milego dnia kobietki :laugh2:

Sencilla sprawdz te wykladziny tutaj [URL="http://www.mevoshop.nlTo"]www.mevoshop.nlTo[/URL] niedaleko Utrechtu. Maja duzy wybor. My tam kupilismy wykladzine do sypialni. Ceny tez bardzo przystepne. Za pare groszy dostarcza wam ta wykladzine do de Zwaag :tak: Trzeba sie tylko umowic na spotkanie, pojechac i wybrac. Oglaszaja sie na marktplaats. W sklepach zawsze mozesz pytac o tzw. kupony, czyli resztki, ale powiem ci, ze i tak drogo to wychodzi. A dzis w Ikea widzialam fajny welniany, gruby, bezowy dywan za 99 Euro, wymiary 170x240.

no to super :-D A Ma-Rita, nie orientujesz sie moze, jak jest po niderlandzku cos takiego, co w POlsce sie nazywa "deska (albo podloga) barliniecka"? Takie plytki dlugie, z czego wychodzi taka "podrabiana" podloga. Maz sam by chcial cos takiego polozyc...:tak:
Sprawdzilam ten dywan w ikei, za 99 euro jest rozmiar 140/200, a ten wiekszy jest za 149.

Sencilla- w Ikea w Haarlem mieli wlasnie ten wiekszy za 99 Euro w tzw. Koopjes hoek. W Ikea zawsze maja w magazynie ten Koopjes hoek gdzie wystawiaja ostatnie egzemplarze, brudne kanapy z showroom itp. Oczywiscie te rzeczy nie sa uszkodzone, czesto np. w przypadku kanap wystarczy gruntowne czyszczenie pokrowca i mebel jak nowy. I tam wlasnie byl ten dywan. Jest gruby i w 80% to welna a 20% bawelna.
A co do tej deski barlinieckiej...nie mam pojecia :baffled: moze to Laminaat :confused:
Czy to ma tak wygladac Laminaat Outlet - Outlet Store - De leverancier van laminaat en laminaatvloeren en goedkope partijen laminaat en Quick step en Balterio. ?

Czesc
Tak to chyba laminaat,my taki mamy na podlodze,kupilismy taniutko i sami polozylismy(tzn.monsz polozyl oczywiscie,ja tylko asystowalam:happy:),ale wyszlo 100 razy taniej niz wykladzina.Jezeli chodzi o Ikea to fakt,ze mozna wygrzebac cuda.Raz znalazlam taka super kanape za 200 euro,narozna ,rozkladana,super byla i jakis facet rzucil sie na nia jak tylko zobaczyl,ze sie do niej przymierzam.Stwierdzilam,ze bic sie nie bede,ale tydzien nie moglam przestac myslec,bochyba z 600 euro byla przeceniona a nawet zabrudzona nie byla.
Pozdrawiam was i milej niedzieli.
p.s. Marita,mam pytanko,gdzie uczylas sie jezyka?Bo tak swietnie sobie radzisz a ja jak zaczne gdukac to rece opadaja.Narazie walcze z geemente o skierowanie na bezplatny kurs i cisza.

reklama
Tulipanek, a ten laminaat kladliscie wlasnie takimi dlugimi kawalkami? Czyli to nie jest wykladzina o wygladzie drewna tak?Bo ja wlasnie myslalam ze ten tutejszy laminaat to wlasnie taka wykladzina :baffled: Hmm... chcemy to wszystko jak najtaniej, a tu rece opadaja, jak widze ceny :szok: Ma-Rita, tez z malzonkiem sie zastanawialismy nad Twoimi zdolnosciami jezykowymi.. Wiec przylaczam sie do pytania Tulipanka, bo tez tak bym chciala mowic po holendersku.. :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry