• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

reklama
Hejka mamusie,
melduje się że żyję...a dokładnie umieram....W niedzielę zrobiliśmy wypad we dwoje na zakuppy do IKEA(Amsterdam), plus spacerek po mieście, a ja głupia w płaszczyk wiosenny się wystroiłam....i teraz mam gorączkę, katar i padam plus @ :-(
Sencilla-gratuluję i cieszę się bardzo...wiadomość odczytałam i obiecuję że jako pierwsza się wproszę do Was na kawusię oraz z wizytą po porodzie, miło że wkońcu któraś z Was będzie w mym regionie mieszkać....Jeśli będzie potrzebna pomoc to proś a ja siebie i męża zmotywuję :tak:
I polecam stronkę Welkom bij gratisoptehalen.nl -jeśli nie ma się kasy to tam można za darmo dostać rawie wszystko.
Aaa dzwoniła do mnie dziś Kinga, no jest szczęśliwą mamusią Dylanka, urodziła go po 31 godzinach bóli, ale najważniejsze że synuś zdrowiutki.Nie jest jej łatwo, jak sama mówiła że nie spodziewała się że jest tak ciężko...ale wiem że da radę. Ma teraz dom i dziecko na głowie, a mąż pracuję więc czasu jej brak. Ale sądzę że jeszcze kiedyś do Nas wróci :tak:
No i chciałąm się pochwalić, zaliczyłam dziś wizytę u dietetyka....zrobiono mi wywiad co do stylu życia i odżywiania, i wynik-jeść regularnie i odstawić słodkie. Jutro będę mieć emailem jadłospis i zaczynam go wprowadzać w życie.
Toola-a szukałaś może uitzendburo(jakoś tako się pisze:baffled:), to pośrednictwo pracy...jestem pewna że na bank się Tobie praca znajdzie...a kiedy pracodawca jest zadowolony to wykupuje Ciebie od nich i sam zatrudnia.Spróbuj.
Jak kogoś pominęłam to przepraszam...tak na pół oka oglądam TV ;-)
Dobranoc i zdrówka dla Wszystkich

Witajcie
Mąż mnie dziś zdenerwował i jestem wściekła. Odebrałam List od WKU i mi się oberwało:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Sencilla gratuluję nowego mieszkanka:tak::tak::tak:. Nam brakuje jeszcze łóżka do sypialni, a tak poza tym mamy chyba już wszystko.
Ma-Rita współczuję kotka:-(:-(:-(
Toola powodzenia w szukaniu pracy:tak::tak::tak:
Kinga OGROMNIASTE GRATULACJE!!!
Tulipanek coś Cię oststnio mało tutaj:tak:
Paulina wracaj do zdrowia:). Współczuję chora i jeszcze @ - bidula.

Dzien dobry!!
Paulina, dzieki za stronke, wlasnie ja przegladam, zadzwonilam juz po kilka rzeczy, niestety nieaktualne.. Jak cos za darmo to idzie od razu :tak: Ale bede na biezaco sledzic. Dzieki za dobre checi przy pomocy!! Jak bedziemy cos potrzebowac, to sie zglosze na pewno :tak::happy: No i oczywiscie zapraszam na kawcie!! A jak juz dorwiemy piekarnik to moze i na male co nieco.. Dietetyk sie nie dowie.. ;-) A nasze corcie to chyba w podobnym wieku sa.. Amelka chyba troche starsza. Kiedy sie urodzila? Dziewuszki, znacie jakas farbe biala do scian nietoksyczna? I oby tania byla bo troche scian mamy.. :sorry2:
Ma-Rita, jeszcze raz dziekuje za pomoc.
Aneta, ale fajnie, ze juz wszystko macie!! Lozko tez sie znajdzie! :tak: Cieszysz sie chyba, ze w koncu bedziecie razem, prawda?
Toola, i jak poszukiwania pracy?
POzdrawiam wszystkich

Hello :-)

U nas dzień o tyle dobry, ze słoneczny :-). Poza tym dzieciaki zasmarkane, mąż załapał grype czy jakieś inne cholerstwo i biedny męczy sie w pracy:-(. Mnie zaczyna w gardle drapać i cieknać z nosa:-(

Aneta, cieszę sie razem z Tobą :tak::-). Rok temu byłam w takiej samej sytuacji, ale na szczescie mamy to już za sobą :rofl2:

Paulina kuruj się kobieto, wiosna idzie!!!

Dzieki dziewczyny za podpowiedzi w sprawie marktplaats, moj angielski w mowie woła o pomste do nieba, a co dopiero w pismie :no: o holenderskim nawet nie wspomne... no ale jak bedzie trzeba, to jakos sobie poradze:-). zastanawiam sie własnie czy nie wystawic tam wózka po młodym, moze znalazl by sie kupiec?

Paulina , jak tam dostałaś już jadłospis? Jak sie jedzonko zapowiada?

Dzień doberek w ten piękny, słoneczny dzionek :-)

Sencilla-tam gdzie będziecie mieszkać to jest tyowa "wieś" ale za to 15 minut na rowerze i jestes w centrum bardzo ładnego, zabytkowego miasta...gdzie na głownym deptaku jest polski sklep....szpital gdzie będziesz rodzić jest spoko-sama tam wydałam na świat naszą Amelcię...a no a moja córa jest troszkę starsza od Twojej, skończy 20 kwietnia 1,5 roczku...ale napewno się razem będą ładnie bawić:tak:.....a i dodam że w pobliżu, w miejscowości Hem zawsze w pierwszą niedzielę miesiąca odbywa się polska msza.....Oj chyba wystarczająco zareklamowałam region West Friesland :-D
Beauty-życzę zdrówka, ja mam nos jak Rudolf-renifer, do tego od kataru złuszcza mi się skórka z nosa, aż wstyd z domu tak wychodzić :baffled:....a ta pogoda jest taka zmienna, bo od jutra znowu lekkie ochłodzenie, więc jak My wszyscy mamy być zdrowi :no:
Co do Marktplaats to jestem zdania że wszystko znajdzie tam kupca, a wózek to napewno...więc wystawiaj nawet możesz po angielsku ogłoszenie napisać.
A wracając do mego jadłospisu to czekam, miałam dostać na meila i nadal nie ma....a wiem że wtedy to już calkiem trzymanie się w ryzach nastąpi:szok:
I czas na pochwalenie się....dziś o 16:30 odbieramy nasz nowy samochodzik, Dacia Logan MCV, 7 osobowy....mój mąż już ma sraczkę z radości, i nic a nic mu dziś robota nie idzie...ja jakoś spokojnie....ale jak bryka będzie już przed domem to będę kwiczeć z radości :rofl2:
Aaa, od wczoraj 3 razy w tygodniu robimy z sąsiadką szybki spacer 1 godzinkę, wczoraj na początek zrobiliśmy 6,5 km....spałam jak baby :) polecam Wam.
Miłego dnia, ja spadam na : plebanię i klan przed TV

He he Paulina, spacerki kilkukilometrowe to ja mam codziennie, bo wszedzie chodzę na nogach :crazy:, ale juz mi sie nudzi i zapragnęłam rowera ( chociaz nie pamietam nawet, od ilu lat nie jezdziłam).:baffled:

reklama
Oj, te spacerki to juz mi bokiem wychodza, a raczej przodem, haha :) Ale i tak sie ciesze, ze moj brzusio jak na razie nie jest pokaznych rozmiarow, wiec mi pewnie lzej tym samym. Ale ja tez wszedzie na nogach, z obiema moimi dziewuszkami :tak:
Paulina, ja wlasnie dopiero zaczynam zalatwiac sprawy "porodowe", no bo wczesniej to nie mielismy zielonego pojecia, gdzie bedziemy mieszkac, wiec jak tu zalatwiac.. Dzis dzwonilam do kraamzorg, wszystko gra, teraz sie wlasnie zastanawiam, gdzie bede rodzic. Ten szpital o ktorym piszesz, to w Hoorn? Moglabys mi cos wiecej napisac? Skierowanie do szpitala daje polozna lub lekarz, tak? Bo ja niby mam rodzic w szpitalu ze wzgledow medycznych. Ale pewnie aby sie dostac do poloznej w Zwaag to musze isc najpierw do domowego.. Modle sie tylko :-D aby sie Malej nie pospieszylo, zanim to wszystko pozalatwiam, no i zanim ogarniemy domostwo :rofl2: Ale za dwa tygodnie moj wspanialy brat z zona przybywaja nam pomoc :tak::happy: Moze chcecie cos z Polski? Ja juz robie zamowienie na 5 paczek kaszy jeczmiennej, bo krupniczek to uwielbiam :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry