• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Witam poweekendowo :-)

Sencilla- oni pisza cos zaplacie za jakis zalegly rachunek. Pisza, ze obecnie maja prawo do tzw. opschorting czyli przerwania uslug dopoki zaplata nie zostanie uiszczona. Koszty ponownego podlaczenia (chodzi chyba o prad, prawda) ponosi klient i te wlasnie koszty moga wyniesc nawet do 1000E.

Pola- Maja gadula niesamowita :-):-)

Ania- trzymaj sie kobieto :-)

reklama
Marita, dzieki za tlumaczonko, rzeczywiscie-teraz sie zorientowalam, ze przegapilismy jeden rachunek :zawstydzona/y: Mam nadzieje, ze jednak nam nie odlacza, dopoki go nie zaplacimy...
A wiecie co? Wyglada na to, ze mamy mieszkanie :) Maz byl dzis ogladac, no i jest super, agencja tez chce nam wynajac, wystarczy podpisac kontrakt :-D
NAwet nie macie pojecia, jak sie cieszymy!!! :-):tak: Dzieki Wam wszystkim za trzymanie kciukow!!
Teraz kupa rzeczy przed nami, musimy wszystko do tego mieszkania wsawic, oczywiscie, no bo nawet kuchenki nie ma..
Jakbyscie moze mialy namiary na jakies tanie sprzety AGD, to dajcie znac :) Brakuje nam wszystkiego, oprocz pralki :happy: Mebli tez nie mamy.
Mieszkanko jest w Zwaag, kolo Hoorn, czyli na wsi (ach, to pianie kogutow o swicie.. ;-))
A, i lozeczko dla dziecka tez nam potrzebne...
Aniu, numer konta wysle Ci wieczorem, bo kompletnie o tym teraz zapomnialam :zawstydzona/y: Ciesze sie, ze obrazki doszly, mam nadzieje, ze to choc troche oslodzilo Wam te przykre chwile, o ktorych piszesz... Trzymaj sie pomimo wszystko, jak bedziesz czegos potrzebowala, to pisz :tak:
Milego popoludnia Mamusie i Dzieciaki!!

Sencilla, no to super wiesci!!!! :-):-) Co do tanich zakupow to polecam marktplaats. Tam az roi sie od lozeczek i innych dzieciecych rzeczy. Kuchenke tez mozecie tak kupic. Ludzie czasem rzeczy w super stanie, wystaczy pogrzebac :tak::tak:Wejdz w dzial Huis en inrichting i wpisz w wyszukiwarke "fornuis". Ostatnio widzialam, ze ktos w Rotterdamie za 250 euro chcial sprzedac wypasiona rvs kuchenke z ogromnym piekarnikiem i grillem w super stanie.

hej dziewczyny,

sorki ze tak ni z gruchy ni z pietruchy, ale poszukuje pracy pilnie i nie wiem od czego zaczac? :zawstydzona/y: jest tu jakis posrednik pracy coby mnie mogl gdzies pokierowac bo jak grzebie po stronach to kiepsko mi idzie wyszukiwanie :-(

mam wrazenie ze dla mnie nic nie ma aktualnie

prosze o kazdy mozliwy link z posrednictwem zwlaszcza dla programistow

Ola

Sencilla!

Napisz ile za te książeczki jak znajdziesz chwile.
Coś mi sie tam obiło o uszy chyba w poscie u Ma-Rity że 13 euro ale nie mam czasu kopać.
Sorki wiem,że masz teraz inne rzeczy na głowie...
Tak bardzo sie ciesze że w koncu sie wam udało cos znaleść.:-D:-D:-D
Już najwyższy czas sie urządzać, bo mała księżnkiczka nie bedzie czekać w nieskończoność.Prawda?:-)
Ściskam cie mocno...ze szczęścia i już teraz bedzie z górki.
Śpijcie wszyscy dobrze.
Pa pa...

Sencila,jest tez taka stronka gdzie ludzie oglaszaja sie jak chca cos oddac za darmo.Niestety ja jej nie pamietam,moze wejdz na niedziela.nl i tam zapytaj,napewno ktos ci pomoze i poda ja.
Pola-
musialas sie niezle stracha najesc jak Maja miala wypadek,wspolczuje.
Toola
,ja ci napewno nie pomoge bo ja i programowanie,chyba pralki tylko:zawstydzona/y:,moze wejdz tez na niedziele.nl,tam urzeduja osoby,ktore studiuja tutaj.Jest taka dziewczyna Duuvelke ma nick i jak jej na priw wyslesz prosbe o pomoc to ona bardzo chetnie sluzy,pomogla wielu ludzio i napewno tobie tez jak bedzie mogla,to pomoze.
DOBRANOC

Sencilla bardzo się cieszę, ze udało Wam sie z mieszkaniem :tak::-) Chyba można już gratulować ?

Aniu trzymaj się i odzywaj sie do nas , nie czekaj na lepszy nastrój.

Toola tutaj masz link do tematu odnośnie pracy w IT są tam podane jakieś stronki Polacy w Holandii :: Zobacz temat - Czy praca w IT tylko duze miasta?
a jak to nie pomoże to mozesz własnie do Duuvelke sie zglosić zeby podpowiedziala Ci pod jakimi haslami jeszcze szukac ( samych posrednikow i biur ona nie zna )
Powodzenia w szukaniu pracy :)

Monika miałas sie odezwac do nas :)

reklama
mysle, ze tak "wstepnie" mozna gratulowac. Mam nadzieje, ze nic sie nie zmieni :)
W niedziele mamy zaproszenie na pierwsza komunie corki kolezanki, do Delft. Nie mam pojecia, co tutaj sie daje dziecku? Moze moglybyscie mi pomoc w tym wzgledzie? Dziewuszka ma 10 lat.
Piekny dzis dzien u nas, sloneczko, ptaszki ćwiergolą jak najete, dlatego wybywamy na spacerek.
Dobrego i owocnego dnia!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry