• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Dzieńdoberek
My już poranny ( przymusowy) spacer mamy zaliczony. Mały poszedł w kimono i trzeba by się za sprzatanie zabrac... ale jak zwykle mi sie nie chce...

Dziewczyny, które kupowały coś przez marktplaats - czy kontaktowalyscie sie ze sprzedajacymi przez e- mail, czy skladalyscie oferte na stronie? Musze sie za jakims rowerem dla siebie rozejrzec i nie wiem jak ewentualnie reagowac na ogloszenie

Milego dzionka :-)

reklama
Dzien dobry,

Sencilla- w Holandii na takie okazje jak chrzest czy komunia kupuje sie drobne upominki. Oczywiscie Biblia jest tradycyjnym podarunkiem. Hmmm nie mam pojecia co innego mozna podarowac. Mlody na swoj chrzest dostal wlasnie Biblie dla dzieci, sztucce, skarbonke (to tradycyjne prezenty w Holandii), ramki na zdjecia, zabawki. Ale dla 10-latki...moze jakas ksiazke...Mozesz zadzwonic do kolezanki i zapytac.

Toola- ja za wiele nie pomoge. Sama kiedys intensywnie szukalam pracy z marnym jak widac skutkiem :sorry2:Poki co radze odwiedzic jak najwiecej uitzendbureaus i sie w nich zarejestrowac. Poza tym tu podaje link do biura posrednictwa Adams: Adams' - Multilingual Recruitment Moze juz o nich slyszalas. Undutchables pewnie juz znasz. W kazdym razie zycze powodzenia i trzymam kciuki, zebys szybko cos znalazla :tak:

A ja mam nie za dobry dzien...W sobote wieczorem jeden z naszych kotow poszedl sobie i nie wrocil. Wywiesilismy ogloszenia i dzis jeden z sasiadow zadzwonil do meza, ze w sobote wieczorem samochod przejechal kota, ktory wygladal jak nasz. Ktos zadzwonil po dierenambulance i oni zabrali go, zeby gdzies pogrzebac. Smutno mi strasznie...biedne zwierzatko...:-(:-(:-(
Poza tym czeka nas dzis consultatiebureau i szczepienia...ufff nie lubie tego.

Ma-Rita, tak mi przykro :( zwierzak to jak czlonek rodziny.. :-( Jestescie pewni, ze to byl Wasz kot, tak? Wyslalam Ci wczoraj wiadomosc na priv, dotarla do Ciebie?
Toola, moj maz znalazl prace przez Unique Multilingual Services, duzo ofert maja, moze tam sprobujesz? Maja siedziby w kilku miastach.
Beauty, wiem co czujesz z tym sprzataniem.. Mnie tez to czeka kilka razy dziennie zawsze ( jak to z maluchem jest), a tu drugi maluch w brzuchu "zawadza" ;)

Sencilla- sorry, tak sie przejelam tym kotem, ze zupelnie nie zauwazylam, ze mam nowa wiadomosc na prive :sorry2: Oczywiscie, nie ma problemu :tak: Wysle ci na priva mojego maila, to mi przeslesz te umowe :tak:
Co do kota to na 99, 9 % byl nasz...niestety :-(

Beauty ja mam sporo doswiadczenia z marktplaats i najlepiej zawsze skontaktowac sie przez mail, albo nawet zadzwonic (jesli podany jest telefon). Czesto jest tak, ze ktos sklada na stronce oferta wyzsza od ceny, ktora podaje sprzedajacy a potem w ogole sie ze sprzedajacym nie kontaktuje. Czesto sprzedajacy nie usuwaja nieaktualnych juz ogloszen, wiec zlozenie oferty na stronce czesto pozostaje bez echa :tak:

Maja dziękuje za "głaski". Bardzo nam miło, że się Ciocio podobała moja Gaduła:tak:
Ma-Rita, wyrazy współczucia z powodu kotka :-( Trzymaj się dzielnie.
Sencilla, to wspaniała wiadomość, że udało Wam się z mieszkaniem, ale pracy przed Tobą, hoho. Ja też, jak Ma-Rita, kupowałam rzeczy na marktplaats. Można trafić nowe w cena 2-3 razy niższej niż w sklepie.
Tulipanek, myślałam, że męża zamorduję jak to się stało, a potem na pogotowiu zapomniałam numeru telefonu-wszystko z wrażenia, oby się już nigdy nie powtórzyło.
Toola, spójrz jeszcze na Active 24 - Powerful hosting, surprisingly easy Powodzenia!!!
Paulina, gdzie się podziewasz??
Uściski dla Was kobitki.

Ma-Rita, wyslalam Ci maila, jeszcze raz dziekuje za dobre checi :tak: i nieoceniona wrecz pomoc. Poki sie naucze holenderskiego, to jeszcze troche minie czasu, jak na razie to dla mnie czarna magia :no: Myslalam ze zdolnosci jezykowe mam, ale to chyba nie dziala w przypadku tego jezyka :zawstydzona/y:;-)
Pola, jak stan ogrodu? ;-) Piec juz dziala?
Co do marktplaats, to ja podobnie jak dziewczyny, zawsze najpierw dzwonilam albo wysylalam maila. Na pewno Beauty trafisz na jakis fajny bicykl :tak: Ja tez teraz zaczelam grzebanie w marktplaats, potrzebujemy doslownie wszystkiego.
Jak jest wykladzina po holendersku? :nerd::zawstydzona/y::sorry2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry