reklama

Holandia

reklama
mysle ze zakladanie kolejnego watka z poradami jest zbedne...
watek porod w holandii juz istnieje a pisza rowniez o innych rzeczach nie zwiazanych z tym tematem :sorry2:

dziewczyny, moja rada WY rowniez wyluzujcie- wy nie bedziecie pisac to nie bedzie oskarzen, bo tak tylko w kolko:baffled:
Ayni- mysle ze sama nie jednym postem chcesz nakrecac sytuacje.. :sorry2: ale to wg mojego punktu widzenia..

aniahaven- mysle ze wiem o co ci chodzi.. pamietam, bylo nas tu wiecej- marita, olgunia, twigless,agasta,ann, paulinaanna,natka... i jeszcze wiecej... swoja droga ciekawe co u nich:confused: mam nadzieje ze TY nie zrezugnujesz z naszego forum:tak:

Ostatnia edycja:
Anna wiesz jedni mowia, ze ma loda, inni mowia, ze to buttplug ;) czyli wibrator odbytniczy :baffled: taka holenderska sztuka, ze kazdy ma swoja interpretacje :)

Madzia, jak piszesz posta to tam gdzie masz buzki w gornym panelu jest mozliwosc wstawiania linkow, czy tez wgrywania obrazkow z URL czy tez komputera :) maaagia

niunia 2008 jesli czytasz uwaznie to pewnie zauwazylas, ze ja juz tej sytuacji juz w ogole nie komentuje ani nie biore w niej udzialu, nie mow mi zatem, ze ja prowokuje, bo nie mozna prowokowac przez nie pisanie do kogos/ignorowanie.
;-)

Ostatnia edycja:
Madzia niestety nie dziala, sprobuj wgrac zdjecie z komputera w poscie. Chetnie zobacze z kim pisze hehehehehe ( ;-) )
Musze jeszcze dodac ,ze buciki takie kiedys mi sie podobaly, ale juz nie. Mam zamiar wychowac dziecko bez narzucania mu od malego wzorcow zwiazanych z promowaniem popularnego logo. Takze nie chce zadnych rzeczy sygnowanych logo Disneya w pokoju czy na spioszkach, tak samo bede sie starac ubierac dziecko, aby metka byla widoczna tylko w srodku. To jest niesamowite, jak dzieci od malego ucza sie rozpoznawania popularnych marek , sama bylam swiadkiem, jak kolezanka probowala kupic synkowi (2,5 roku) sandalki, a on pokazywal w sklepie na adidasy. Pewnie rozpoznaje logo, ktore sie promuje w tv i wszedzie pelno tego cholerstwa a ja nie popieram takiej polityki. Swoja droga w tym sztucznym materiale pewnie spoci mu sie nozka, no i drogie, jak na chinska sile robocza, ktora wykonuje te butki.

Ostatnia edycja:
980ce0cf5d.jpg
na szybko sciagnelam fotke z nk, troche głupkowata hehe

reklama
Musialam ponad 10 stron nadrobic. Chcialam tyle napisac, ale juz nie pamietam kto co pisal.

Sencilla ja jak urodzilam to polozna zaczela nam pokazywac lozysko i na koniec wyskoczyla z pytaniem czy chce je sobie zostawic:szok:Myslalam ze ona zartuje bo nigdy o tym nie slyszalam. Wyjasnila mi ze to jest najlepszy balsam do skory niemowlaka i czasem dzieci sie smaruje lozyskiem. Dodam ze wrzucilismy je do kosza nie mialam ochoty tego flaka trzymac.
Chcialam ci napisac jeszcze na temat nana bo pisalas o naszej rozmowie na temat chodzenia naszych dzieci. My sobie z nana wyjasnilysmy sytuacje bo to ja zle sformulowalam moja wypowiedz.

Nana
ja sie odwaze napisac ze nie widzialam w twoich wypowiedziach abys wstrzasala na nowo temat twojego dziecka i traumatycznego porodu a ktoras ci to zarzucila. Wszytsko zaczelo sie od glupiej wymiany zdan na temat obrzezania i prosze dziewczyny zakonczcie juz to rozmowe.

A tak poza tym to wrocilismy ze spacerku tak sie rozpogodzilo tylko sloneczko na niebie. Na obiadek mielismy danie po chinsku mojej roboty :-)
Mi sie wszytskie wasze fotki otwieraja. Fajne dziewczyny z Was :-)

Kupowal ktos z Was auto na Marktplaats? Chodzi mi dokladnie o to ze cena wystawiona przez sprzedawce jest np. 500 euro a w licytacji jest juz 700 to skad ja mam wiedziec kiedy sie zakonczy ta licytacja i co ma do tych 700 euro te 500 w opisie sprzedawcy. Mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi:-D:-D
Kolejne moje pytanie czy ja moge sobie sama wyrobic ten nr Digid?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry