reklama

Holandia

Bry, a ja mam wolne dziś/ :-):-), zamiast pospać, to mi psiaki zrobiły pobudkę i musiałam z nimi wyjść na dwór. Teraz idę sprzątać dom, dziewczyny pewnie wstaną niedługo to mi pomogą, a później zakupki :-D

reklama
Ja dzisiaj miałam problem z pójściem spać. Zasnęłam jakoś chyba po 1 w nocy, za to o 8 rano obudził mnie telefon. Mąż zostawił komórkę i do niego ktoś dzwonił. Za to jestem już po śniadanku i piję sobie kawę zbożową z mlekiem :-D. Dzisiaj takie piękne słoneczko, więc pójdę na pewno na spacerek. Co do sprzątania... może dziś się zmobilizuję do odkurzania i mycia podłóg, ale zawsze mogę to zrobić jutro ;-).

W ogóle irytuje mnie sposób prowadzenia i dobierania tematów w Dzień Dobry TVN. Ostatnio bazują albo na tanich sensacjach, albo na ludzkich tragediach typu: gwałcone bliźniaczki w rodzinie zastępczej. Sorry, ale jak jem śniadanko i zaczynam dzień, to chcę się przed tv dowiedzieć o jakichś ciekawostkach, ewentualnie zacząć dzień pozytywnie w oparciu o jakieś miłe tematy. Ciężkie tematy niech zostawią Uwadze i innym tego typu. Do tego dzisiaj się od p. Pieńkowskiej, że adoptowanie dziecka w wieku 23 lat (no ok zaraz kończę 25), to "przygarnianie przez dzieci dzieci :baffled:". OK, nie wszyscy w wieku 20paru lat są odpowiedzialni na 100%, ale takie osoby zdarzają się w wieku 30 paru itd. Czyli, ja będąc w ciąży, wg takich pań jestem "dzieckiem mającym w drodze dziecko?", żenua. Przerzucę się na tvp, bo tam albo o zmianach w nauczaniu historii w szkołach, albo o tym, że ktoś komuś pomógł itp. miłych i ciekawych tematów.

Ostatnia edycja:
Astrid, my nie mamy tv m. in z tego wzgledu. Ze nie ma tam nic pozytywnego, same tragedie, dramaty, gwalty. NIe chce sobie zasmiecac umyslu i spokoju duszy :) A co do tej pani, to pani Pienkowska mysli, ze wszystko wie najlepiej. A juz w ogole styl prowadzenia przez nia rozmow z zaproszonymi goscmi pozostawia wiele do zyczenia. DZien dobry :)

Astrid, my nie mamy tv m. in z tego wzgledu. Ze nie ma tam nic pozytywnego, same tragedie, dramaty, gwalty. NIe chce sobie zasmiecac umyslu i spokoju duszy :) A co do tej pani, to pani Pienkowska mysli, ze wszystko wie najlepiej. A juz w ogole styl prowadzenia przez nia rozmow z zaproszonymi goscmi pozostawia wiele do zyczenia. DZien dobry :)

Dzień dobry :-D
Do tego przerywa gościom i narzuca swoje mądrości :baffled:. Czekam z niecierpliwością na tydzień Prokopa i Welman :-(.

Dzien dobry. Moderatora nie ma to i pisać Wam się nie chce:-p
Z oknem piekne słoneczko, ale zzzzimnnnnoooo:baffled:
Miałam poodkurzać i pomyć podłogi, ale moje psy tak słodko śpią, że aż szkoda mi je budzić wyciem odkurzacza:-D
Teraz idę sprzątać dom, dziewczyny pewnie wstaną niedługo to mi pomogą
Jak skończycie, to możecie przyjśc posprzątać do mnie:-D
chociaż nie wiem, czy się opłaca, bo moj mąż zaczyna od jutra urlop, a dzieci ferie i pewnie w domu bedzie wyglądało jak... nie przymierzając w chlewie, a ja bedę się stresowac, że musze upominac całą trójkę by po sobie sprzątali.
Do tego czeka mnie tapetowanie dziecięcego kacika, a jak skończymy to pewnie i okna pomyjemy, bo już by sie przydało:-)

W ogóle irytuje mnie sposób prowadzenia i dobierania tematów w Dzień Dobry TVN. Ostatnio bazują albo na tanich sensacjach, albo na ludzkich tragediach typu: gwałcone bliźniaczki w rodzinie zastępczej. Sorry, ale jak jem śniadanko i zaczynam dzień, to chcę się przed tv dowiedzieć o jakichś ciekawostkach, ewentualnie zacząć dzień pozytywnie w oparciu o jakieś miłe tematy. Ciężkie tematy niech zostawią Uwadze i innym tego typu.
Dlatego własnie nie oglądam takich programów. Żadnego "Dzień Dobry TVN", "W-11", "Uwagi", "Detektywów" czy innych tego typu bzdur jak "Dlaczego ja", "Anna M. Wesołowska" czy broń Boże "Rozmowy w Toku"....
U mnie telewizor całe rano jest wyłączony. Włączam go wyłącznie na Teleexspres.
Ostatnio wbrew sobie zaczelam ogladać Galerię, ale cos się fabuła ciągnie jak flaki z olejem. Podobnie w Klanie, który niby ogladam od poczatku, ale chyba z kilkoma rocznymi przerwami.
Wieczorem tylko szukam jakiegos filmu a i tak zazwyczaj spoglądam na niego znad laptopa:-D

Dzien dobry

Ja wastalam o 10;30:szok: Michalek ze mna lozku juz od 10 sie wiercil:tak:;-)

Zacczyna sie dluzszy weekend:tak: na jutro nic nie mamy zaplanowane ,a w niedz checy do zoo w Rotterdamie jechac:tak:

reklama
Czesć:)

Iskierka nas tez czeka, i to nie małe tapetowanie, ale są jeszcze gołe ściany w pokoiku :) oprocz tego nie mam jeszcze tez firanek ani roletek :) ale mam zamiar w Pl sie zaopatrzyc :)

Ja tez pospałam dzisiaj do prawie 11 z małymi przerwami bo dzisiaj myją okna w bloku i jezdza taki czyms z gory na dół, w dodatku ktoś strasznie trzaskał jakimis metalowymi barierkami a teraz jeszcze gra muzyka ze buczą ściany :)

Zaraz zabieram sie za sniadanko :)

Dziewczyny miała z was któraś chorobe z powodu ciązy ??? bo nie wiem czy to w koncu ma pracodawca wypłacać tak jak wypłate do tej pory czy uwv, a z tego co czytałam na uwv sie czeka ok. 4 tyg :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry