reklama

Holandia

Ja tez padnieta jestem podobnie jak IGUANA przeprowadzka. Mielismy dzisiaj juz spac na nowym ale troszke sie wszytsko opozni o jeden dzien. Jutro na dodatek moj T jedzie do Hagi na caly dzien na mecz z pracy i za duzo nie zrobie sama. W dodatku wszytsko tzn przewijka lozeko od filipa jest na nowym mieszkaniu a tu zostalo tylko moje lozko ktore jest wlasnoscia wlasciciela. Plakac mi sie chce jak widze tych ludzi idacych na plaze albo z plazy a ja ciagle kursuje z walizkami masakra ile my mamy rzeczy....
Niestety od jutro bede musila was oposcic ewenualnie z telefonu pisac bo nie mamy tam internetu...:-(

reklama
A ja czekam na Kapsalona hehe moj T poszedl do turka mi kupic. zaczynam tesknic juz za moja wioska zabita dechami:-( Zawsze tak jest jak sie mieszka to sie narzeka ale jak juz sie wyprowadzam to tesknie... Wogole to mam tak zielono ze czuje sie jakbym byla w PL z tym ze po 6 dniach przebywania wiecej na nowym zaczyna mi przeszkadzac moja alergia...wiecej drzew tym samym wiecej pyli sie tego swinstwa.

Sencilla ty pisalas ze chodzisz na basen a tak z ciekawosci zapytam do ktorej ten basen otwarty bo pamietam ze pisalas ze chodzisz wieczorkiem. Zastanawima sie bo ja teraz mam na przeciw mojego bloku basen i moglabym tez sie wyrwac czasem.

TheHague ja tez za wami juz tesknie, moj T to juz sie smieje ze mnie a moj Kuba jak slyszy sygnal w moim telefonie to mowi "mama znowu te twoje forum pisze" moja mama to tak sie z tego smieje.

A tak poza tym to nie wiem co mojemu Kubie odbilo ale mowi do Filipka po holendersku ten to juz chyba oszaleje, ale Kuba tak sie zajmuje moim Fifikiem ze jestem w szoku.

Anetka, basen tu u mnie czynny jest do 22, w weekendy do 17. Musisz sobie na necie sprawdzic swoj i godziny otwarcia.
Zapisalam moje dzieci na lekcje plywania Zwemdiploma A, przy zapisie pani mi powiedziala, ze czeka sie co najmniej rok.. A po tygodniu zadzwonili, ze maja miejsca dla obu :)
Zaczynaja 4 czerwca, super super!
Ale nad jeziorem bylo cudownie..
Anetka, moje tez uwielbiaja malutka, zero zazdrosci, non stop z nia gadaja, smieja sie do niej, podaja jej zabawki, jak placze to staraja sie utulic.. kochane sa! zycze wszystkim dobrej nocy.

Ach, kochane mamuski! Wszystkeigo pieknego, duzo milosci i satysfakcji z trudu macierzynstwa. Buziaki!

sencilla ja tez myslalam nad tym basenem dla kuby bo w jego grupie juz maja dyplomy, ale troszke duzy wydatek przynajmniej na chwile obecna. Po wakacjach go zapisze z jeszcze jednym Polskim chlopakiem. A ile kosztuje u was taki kurs? A wogole to od jakiej grupy u was maja basen w szkole bo u nas od 3?

u nas nie ma basenu w szkole, kazdy sobie sam to musi zorganizowac. Kiedys bylo, teraz juz nie.
to jest rzeczywiscie duzy wydatek, 13 tygodni (lekcja 60 min raz w tygodniu) kosztuje 108 euro, czyli to jest 3 miesiace, czyli na miesiac wychodzi ok 36 euro. W tym masz tez dowolna ilosc wejsc dla dziecka na plywanie rekreacyjne.

reklama
DZIEN DOBRY...
My tez sie na te lekcje zapisalismy - u nas to ok 225euro dla dwojki:dry: no mam nadzieje ze przez wakacje jeszcze z nimi poplywamy i ten kurs szybko zalicza:sorry2::-) Anetko wytrwalosci ci zycze - wracaj szybko:tak:
A ja ide kawke wypic niestetu sama bo moj M jeszcze spi... wrocil o 4.00:eek: na pocieszenie mam ciasto drozdzowe z kruszonka i truskawkami:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry