• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Holandia

reklama
Witam. Pogoda masakryczna, niema nawet jak wyjść z dzieckiem na dwór:-( Ciągle leje i leje...

I NEWS; od 15 sierpnia wszystkie paszporty nawet dla maluszkow sa na okres 5 - lat:-):-):-) koniec naszych udrek z lataniem co roku do Hagi;-)
No to super, bo ja narazie nie zamierzalkam wyrabiac małej paszportu skoro w ciągu najbliższych 8-9 miesiecy nie wybieram się za granicę NL.
Ja mam pytanie do Was - czy skoro dziecko urodzilo się w NL, tu jest zameldowane, ubezpieczone i zgłoszone do wszystkich możliwych holenderskich instytucji to MUSZĘ zglaszac je jeszcze w ambasadzie czy w polskim USC??? Dodam ze nie posiadam meldunku w PL i nie zamierzam tam wracać....
Doradzcie plissssss
kobity chyba mi sie zaczyna:szok: mam na razie male skurcze ale sa i czekam co bedzie :tak:
Karola trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród:-D

Moją małą coś wysypało. Ma czerwone chrostki na buzi i szyi. Muszę zrobic "przegląd" swojej diety i wyeliminować to, co mogło ją uczulić...
Acha - i dzwoniła dziś pani z CB. Przyjdzie ktoś nas odwiedzić w najbliższy wtorek. A już zaczynalam się martwić ze o nas zapomnieli:-)

Iskierko moze to te truskawki co w torcie byly ja uczulily? albo pisalas ostatnio ze cos tam na obiad robicie, juz nie pamietam co, ale mialam Ci pisac, zebys uwazala bo moze to mala uczulic, tylko mi z glowy wylecialo :tak: no coz, takie zycie mamy :-D

Iskierko moze to te truskawki co w torcie byly ja uczulily? albo pisalas ostatnio ze cos tam na obiad robicie, juz nie pamietam co, ale mialam Ci pisac, zebys uwazala bo moze to mala uczulic, tylko mi z glowy wylecialo :tak: no coz, takie zycie mamy :-D
Też myślalam o truskawkach, ale dziś już jest czwartek a truskawki na torcie były w poniedziałek... Od tej pory ich nie jadlam, a krostki nie znikają....
Co do obiadów to niestety, ale ja nie jem wszystkiego, co gotujemy:-D Wczoraj np nie jadlam łazanek.
We wtorek mieliśmy zapiekanke, a tam tylko makaron, papryka, szynka, ser.
Chodzi mi po głowie albo mleko i jego przetwory albo gruszka.
Zobaczymy

reklama
moglo uczulic ja wszystko, ser, papryka.. no mam nadzieje ze to nie skaza, bo to uciazliwe bardzo :cool:
a prawda jest taka, ze na reakcje uczuleniowa trzeba czekac nawet do 2 tyg..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry