reklama

Holandia

Agnes mój Oli wypija 180ml kaszki ok godz 19:00stej i o 22:00 na śpika podaję mu także 180ml kaszki, a mimo to wstaje o 7 rano i budzi się czasem w nocy. Już przesypiał całe noce, a przez to przeziębienie znów się budzi:crazy:.

reklama
hmm, widze ze moja MArys byla jedynym dzieckiem w Holandii ktore mialo kombinezon ;)

:no: nie jedyna, moj Antek tez takowe coś posiadał a nawet trzy z czego ostatniego nie ponosil bo sie cieplo zrobiło;-) w tym roku polata w kuteczce i cieplych spodench jak przyjdą mrozy... a takowe wystąpiły tu moze ze 2-3 razy jak dlugo tu jestem... co prawda nie dlugo to trzymalo ale na łyzwach na kanale obok domu pośmigałam ;-)

a wogole to dzień dobry:tak:

agnes Zosia wypija maks 2 razy dziennie mleko po 180-200ml,z tym ze na śpiku,bo ona na trzeźwo mleka mi nie ruszy.... moze byc glodna po calej nocy i do poludnia mleka nie ruszy:baffled:

dziewczyny dzieki za odpowiedzi... co do tych spodenek podszywanych to mamy 2 pary takich wiec mysle ze jest ok.

witam:-)
ale naskrobalyscie, mam co czytac;-)

powiem szczerze ze ja takze zastanawialam sie nad kombinezonem, ale chyba poszukam jakis w polsce a tutaj kupimy kurteczke..
teraz szykamy sukienki dla wiki na wesele- musze przyznac ze sa ladniutki ale nie wiem czy rozmiarem kupimy taka mala...

pogoda dzisiaj do d**y.. wczoraj to goraco bylo a dzisiaj pada:baffled:

Witam:)
My jak zwykle zaprowadziłyśmy Oliwkę rano do przedszkola, zaliczyłyśmy 1,5 godzinny spacerek, potem śniadanko, a teraz znowu ruszamy, bo musimy odebrać paszport Majeczki....:tak::-) może walnę jakąś rundę po sklepach, bo Mai przydałyby się troszkę cieplejsze rzeczy...np. bluzy! Mam ciuszki po Oliwce, ale nie trafiłam z porami roku i większość nie pasuje....:baffled::no:

Pogoda się popsuła i zimno się zrobiło, a co najważniejsze nie ma słoneczka, więc ...chodzę nieprzytomna (niskie ciśnienie)!:wściekła/y::szok:

Sencilla to witam w gronie wuefiaków! A jaki kierunek dokładnie robiłaś????
Ja to od dziecka marzyłam, żeby pracować w szkole, coprawda chciałam uczyć matematyki albo polskiego, ale jak się stało uczę wuefu...hihi!:-D Nie mogę cię znaleźć na nk....

Agnes dzieki za przyjęcie zaproszenia!:-)

Dobra komu w drogę.....
Do później....
Pozdrawiam

Anetko a jaką kaszkę kupujesz bo ja ostatnio kupiłam Bambix to mój synek nie chce jej jeść a te z Polski już mi się skończyły

My własnie wyszlismy na spacerek i musieliśmy zawrócić bo się tak rozpadało :szok:
było zachmurzone ale myślałam że jeszcze trochę wytrzyma :crazy:a teraz to pewnie znowu tydzień będzie padać :crazy:a ja dziś się wybieram na zakupy bo u nas dziś są sklepy dłużej otwarte ja to mam szczęście zawsze pada :crazy:

potem jeszcze zajrzę muszę Dawidkowi zmienić pampersa.............:szok:

Dziewczyny nie wiem jak Wy, ale ja dziecku po skończeniu 9 miesięcy i zarazem skończeniu karmić piersią nigdy nie podałam jedzenia w nocy....Lekarz rodzinny mi powiedział że dziecko powinno wypijać lub zjadać przed snem w zależności od 200-250 ml pokarmu i najadać się tym na całą noc...a jak się podaje w nocy to dziecko z przyzwyczajenia będzie się budzić na jedzonko....moja zjadała przed snem 240 ml mleka zagęszczonego kaszką bobovita, a teraz wystarcza jej 200 ml mleczka i śpi od 20:45 do 8 rano :tak:
Co do zimy i ubioru to u nas tak to wyglądało, a kurteczka nie była rewelacyjnie za gruba, dopiero w tym jak mała zaczęła chodzić to ubierałam ją w ten ciepły komplecik:

A u mnie zapiernicz, Amelka daje czadu-ma teraz dni-tygodnie kiedy wszystko bierze na krzyk i płacz, testuje moją i męża wytrzymałość...ale nie poddajemy się, i ten etap przeżyjemy....a poza tym obowiązki domowe....aż dziwie się że Wy mając dwoje dzieci macie jeszcze tyle czasu aby systematycznie pisać na forum....ja nie daje rady :no:

Ale skoro już tu jestem to napiszę Wam że nie wiem czy jestem w końcu w ciąży czy nie.....ostatnio miałam przez 3 dni kłucie po lewej stronie, jagby jajnik lun jajowód i już tylko czekałam aż bardzo będzie boleć bo myślałam że to ciąża pozamaciczna ale przeszło mi....teraz czekam na @....powinna być do wtorku...a jak nie,to się teścik kupi;-)

No ja spadam....mam nową robótkę, dostałam maszynę do szycia od bardzo fajnej sąsiadki(ona dostała nową od rodziców a ta ledwo ma 2 lata)...i chcę sobie poskracać spodnie....już widzę jak mi to pójdzie, bo nigdy nie miałam z maszyną kontaktu:-D

Miłego dnia

p.s.
ma jakaś mamusia tutaj rozmiar buta 36(35), bo mam 6 par butów w stanie bardzo dobrym do sprzedania, na mnie nie pasują bo po ciąży noga mi urosła, a są zbyt fajoskie aby je wyrzucić.

Agnes mój Oli też Bambix nie ruszy:no::no::no:, ja kupuje w PL BoboVita tylko smaki: brzoskwiniowa, truskawkowa i jabłkowa innych też nie chce. Kiedyś kupiłam kilka paczek nestle i tak te kilka paczek się zmarnowało. Jeszcze mam zapas z PL:tak:. Zobacz w PL sklepie może będą, a jak nie to może na zamówienie Ci dowiozą:confused:
Pauk_a ja też zostawiałam ciuchy po Nikodemie i w porę roku nie trafiłam, Niko urodził się latem, a Oli zimą i nic a nic nie pasuje:no:
niunia mój Oli nie ruszy samego mleka tylko z kaszką:tak:, nadal podaję Bebilon Pepti, ale jak skończy mi się zapas z PL to wypróbuję mleko holenderskie.
Jakie proponujecie (wraz z cenami poproszę;-))?
Ja rozglądałam się za kurtką dla Oliwiera, ale takie mega cienkie są, więc się wstrzymałam. Patrzyłam w HEMA i C&A w jakich sklepach jeszcze znajdę coś fajnego? W Prenatal?

Ostatnia edycja:
Pauka, przecie Ci wyslalam zaproszenie rano :)
Aneta, w prenatalu maja male ciuszki. Moze sprobujesz w H&M albo C&A?
moja Marys tez Bambixa nie ruszy, jeszcze ewentualnie Bobovita albo Hami z Czech, ale te holenderskie specjaly to lądują na scianie ;)
milego popoludnia dziewuszki, ja mialam kociokwik z tymi moimi dziewuchami, a teraz na szczescie Marys spi, a Tosia cos tam gada w lozeczku. Kto pije kawusie?

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry