reklama

Holandia

hejka
sorki że mnie tak mało ale jak poczytam już co u was to zawsze któreś coś chce i nie ma czasu odpisać a w dodatku oboje ząbkują i są zaziębieni Dziś w nocy jak nie jedno to drugie coś chciało........także średnio wyspana jestem........
jest tu do kupienia woda morka do noska?gdzie?

ja dla dzieci mam paszport na rok-tymczasowy i o dziwo zdjęcia zrobione za pierwszym razem Piotrek był tak zszokowany ze nawet nie drgnął

pogoda jest fatalna Kupiłam już Piotrusiowi płaszcz przeciw deszczowy (dzięki za podpowiedz gdzie) Teraz mieszkam na przeciw centrum więc nawet w deszcz chodzimy na zakupy ale pewnie już niedługo Dziś ma być podpisana umowa mieszkaniowa........zobaczymy

natka ja mam i kurtkę i kombinezon-oba kupowałam w H&M(kombinezon w PL)

Alicja wstaje w nocy co 2-3h ale ona cycusiowa Piotrka karmiłam 13msc i po odstawianiu po kolacji już w nocy nie jadł

kaszki ALusia pije tylko z Sinlac z PL bo jest alergikiem

ja 99% ubrań kupuje w H&M kurteczkę na zime tez mam stamtąd
taką(20E)

*H&M* _PŁASZCZYK _KURTKA PIKOWANA _SERCA_ 86 (433658341) - Aukcje internetowe Allegro

są też takie ale nam się ciężko wkładała 25E
H&M Kurtka Jesienna Extra Kolorki NOWA _86 (433093958) - Aukcje internetowe Allegro

jak dla mnie to jest bardziej zimówka (lekka zima)

a kawusie poproszę;-)

zdjęcia paszportowe oczywiście tam są wykadrowane

Załączniki

• IMG_2291 [640x480].JPG
    IMG_2291 [640x480].JPG
    25,5 KB · Wyświetleń: 48
  • IMG_2293 [640x480].JPG
    IMG_2293 [640x480].JPG
    28,7 KB · Wyświetleń: 44
reklama
u nas wiki tez nie lubi tych holenderskich kaszek...w polsce chyba tez jest wiekszy wybor smakowy...

aneta -ja za rada jednej z mama(nie pamietam juz ktorej) kupiłam mleko fisan<standart> i okazalo sie dobre:tak: dwie paczki po 400 kosztuja niecale 10euro w albercie

u nas wiki ma jakies zle dni bo marudzi i marudzi w nocy jak sie obudzi to juz co godzine sie budzi, normalnie masakra:baffled: mam nadzieje ze to zabki :baffled:i ze szybko wyjdą...

aneta ja uzywam od poczatku Nutrilon to odpowiednik polskiego Bebilonu w cenie ok 10€, są rózne rodzaje tego mleka...
co do Prenatalu to zalezy od sklepu bo Sencilla napisala ze mają tam male rozmiary, a do tego w ktorym ja kupuje są tez wieksze rozmiary dla dzieci powyzej powyżej 1m... ale to dosc duzy Prenatal bo mają tam tez super wybór w ciuchach ciążowych i w zasadzie wszystkim co potrzeba dla malego dziecka...

mojemu młodemu jak skonczy sie zapas kaszek z PL a przykładowo w danym momencie nie mają nic z kaszek w polskim sklepie to zajada tez te holenderskie z czego wybór jest mizerny... dlatego tez daje mu te Pyjama Papje (są tylko 4 smaki) i one juz są zageszone kaszmi...

Heeloołł

Melduje sie ze śpiacej i deszczowej Hagi

Co do kombinezonów, to w tamtym roku dla małego kupiłam takowy na Beverwijk, a dla siostrzenicy w V&D

Kaszke z Bambixa Szymek je ale tylko tą jabłkowa od 6 m-ca, poza tym papje. Odkad skończył roczek kupuje mu Dreumesmelk i jest super :)

aOla dlaczego tą drugą kurteczkę ciężko było włożyc? Właśnie sie nad nia zastanawiałam jak byłam na zakupach, ale mały spał i nie mogłam jej przymieżyć.

Paulina, ja wiem że w CB kazą wrecz na siłę oduczać dziecko jedzenia w nocy, ale ja tego nie słucham. Dzieci sa różne, Jula praktycznie od początku przesypiała mi całe noce i nie chciała jeść . Z małym jest juz inna bajka, jeszcze niedawno jadł w nocy 2-3 razy i to bylo jedzenie a nie np. pociągniecie kilku łyków. Próbowałam dawać mu coraz bardziej rozrzedzone mleko, sama wode, soczki i nic nie skutkowało, ewidentnie był głodny. Teraz powolutku zaczyna coraz rzadziej budzic sie na jedzenie, aczkolwiek jeszcze całej nocy mi nie przespał. Ja jestem zdania ze dziecko samo dojrzeje do tego żeby nie jeść w nocy tak samo jak dojrzewa do tego zeby siedziec czy chodzić, albo robić siku do nocnika ;-)

Idę kawke szykować bo zaraz znajomi przyjdą:happy:

Witam popołudniowo :-):-):-)

Moje dziecko własnie śpi a ja mam czas na kawkę ale niestety nie mam do niej nic słodkiego :baffled: już wszystko zjadłam bo ja to jak mam to wszystko wciągnę nawet nie wiem kiedy:szok:uwielbiam słodycze a jak byłam w ciąży nie moglam na nie patrzeć :-Dsprawdził się u mnie ten przesąd że na chłopaka się ma ochotę na ostre potrawy:-D:-D
Sencilla podrzuć jednego rogalika ;-)
W końcu wstawiłam suwaczek
u nas pogoda butelkowa:-)

witm

w PL pogoda tez nieciekawa zimno i pochmurno o spacerze mozna zapomniec

no mam takie zaleglosci w czytaniu ze szok niewiem kiedy nadrobie ??
maly spal dzis 3.5 goidz wiec do 22.00 bedzie siedzial z nami a ja tak lubie jak on idzie spac o 20.00 i wieczor dla mamy i taty..

juz krzyczy dlatego spadam i do nastepnego razu:-(:baffled::confused::nerd:

Hej kobitki...

No to mam co czytac po tej mojej wycieczce do Hagi...ale się rozpisałyście!:-D
Ja napisze w skrócie bo padam z nóg po tej wyprawie i po pracy z której właśnie wróciłam.
Dobrze że mam taką ugodową kobietę gdzie pracuje...mogłam sobie odrobic po południu.Ona sama dziś w szpitalu,bo co miesiąc leży pod jakąś aparaturą...
Moja Karina to nie toleruje nic innego jak mleko 3,2% z dodatkiem Nutrixu waniliowego...;-)
Czasem dosypuję jej Molenara..ale przestaje go lubić!
Było parę miesięcy kiedy piła Friso ale w koncu też odrzuciła.:rofl2:
Mały po cycu pijał kaszki polskie Bobovita /kaszka manna na mleku modyfikowanym/ czasami jakiś smak np;truskawkowy. :laugh2:
Potem pił Friso, ale od grudnia piję jak siostra - mleko z Nutrixem./czasami Friso albo kaszkę dla urozmajcenia/
Butle wypijają po kąpieli i potem ok.22.00 wrzucam mu ok120ml i śpi do rana.
Nie daje mu w nocy nic.:no:
Jak jest spragniony - sam sie obsługuję butelką z wodą!
Nawet do niego nie wstaję już...hip hip hura!:-D:-D:-D
Doczekałam się w końcu nocy do spania!:tak:
Idę się wyciagnąć...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry