reklama

Holandia

Agnes ja także uwielbiam słodycze:laugh2:, właśnie byliśmy na małych zakupach i zrobiłam mały słodyczowy zapas:laugh2::-D. Jak byłam w ciąży z Oliwierem to nie mogłam patrzeć na słodycze do 3 miesiąca, a później jadłam wszystko z wszystkim, natomiast z Nikodemem jadłam mega dużoooooo owoców (wtedy jeszcze byłam Tadzia niejadzia) i mój Niko na tych owocach urósł 3.650kg :-):tak:. Cała rodzina mi wtedy wmawiała, że jak będę jadła tak jak jem to moje dziecko nie będzie miało nawet 2kg:tak:.
Aniu jak ja to mogłam przegapić, że wybierałaś się do Hagi i mnie nie odwiedziłaś:wściekła/y:
Moje skarby już śpią:tak:.
Dobranoc

reklama
dobry wieczor wszystkim,
pogoda wczoraj byla piekna, bylismy caly ranek w kinderboerderij... :tak: Manuel oczywiscie zachwycony zwierzatkami... :laugh2: a pozniej poszlismy pochodzic po miescie...
dzisiaj natomiast bylismy na slubie kuzynki meza... bylo bardzo fajnie... ale ceremonia zaslubin juz nie jest taka piekna i uroczysta jak w Polsce... :no:

sencilla ja rowniez zycze Tobie wszystkiego NAJ z okazji rocznicy slubu... :-) duzo zdrowka, szczescia, pociechy z dziewczynek i duzo, duzo milosci... bo to ona nadaje sens zyciu... :tak:
mam do Ciebie pytanko odnosnie tej wit. D... pisalas, ze najlepiej uzywac tych zrobionych na oleju niz na wodzie... ja rowniez uzywam tych z davitamon i sprawdzalam w sklepie, ale widzialam tylko zrobione na wodzie... gdzie kupilas te zrobione na oleju? i dlaczego uwazasz ze sa lepsze?
aneta, co mialas dokladniej na mysli, piszac o miesiecznym dodatku na dziecko, ktory przysluguje od tego roku?? :baffled: jesli chodzi o mleko to ja uzywam to z Nutrilon... :tak:
natka, ja kombinezonu rowniez nie polecam... wystarczy ciepla kurteczka i ocieplane spodnie... a na bardzo zimne dni, spiworek do wozka...

jesli chodzi o paszport, to my wyrabialismy Manuelowi jak mial 3 miesiace... :tak: ale nie bylo z tym zadnych problemow... nie musielismy jechac do ambasady tylko wyrobili nam w urzedzie miasta... :tak: paszport wazny jest 5 lat i nie musimy go odnawiac kazdego roku... :no:

ubranka to najczesciej kupuje w prenatal, baby planet oraz V&D... w mojej okolicy sa dwa sklepy prenatal i w obydwoch sa ubranka do rozmiaru 104 wlacznie... :tak:
milej nocki zycze... ;-)

Ja jeszcze siedzę sobie z małżonem...i pije gin z tonikiem.:-)
Sąsiady juz poszły miło było posiedzieć w czwórkę...;-)
A w Hadze poszło szybko i sprawnie,żadnych problemów nie robili.
Paszport wyrobiliśmy znowu na rok....ale ta wycieczka zajęła nam pół dnia bo pociągami...:baffled::rofl2:
No wybaczcie dziewczynki,że nie zawitałam na kawkę ale musiałam po południu byc w pracy jeszcze:sorry2:...A teraz kąpiel i do łózeczka...:-D
Do jutra dziewczynki!

Witam!
Dzisiaj ja jestem pierwsza!:-)Wczoraj to też coś głucho tu było...No ale cóż...

Już od 7 na nogach, bo Oliwka urządziła o 6.50 pobudkę....Ale jak musi wstawać do przedszkola to jej nie mogę dobudzić!:tak:tak to już w tą moją córą jest....

Zaraz zjemy śniadanko, bo Maja już po....a potam kawusia...i wyjazd na zakupy!

To narazie;-):-)

Hej !
Ja dziś z tego wyścigu odpadam :-D,internet mi szwankuje...:-(
Małżonek pojechał na zakupy zamiast mnie...i nawet sie zadeklarował że dzis zrobi pączki z dżemem...!:rofl2::laugh2:
Jego debiut kulinarny dwa lata temu wypadł genalnie, więc bardzo się cieszę z jego deklaracji...Mniam!:-)
Standardowo pranie juz wyprane,mieszkanie posprzątaliśmy wczoraj...więc luzik!
Jest tylko jesen MAŁY szczegół...
Namówiłam go do na malowanie kuchni dzisiaj...więc nie wiem co zastanę jak wrócę ze spacerku z maluchami...
Może trzeba będzie sprzatać od nowa!:-D:-D:-D
Smacznego śniadanka wszystkim...

ha....ha.....
a myślalam ze to ja będę pierwsza dzisiaj:-D:-D:-D
nie śpie już co prawda od 7:szok:ale musiałam chatkę ogarnąć chatkę :-)bo był sajgon :crazy:
Mój mały obudził się dziś z taką chrypką ze szok:szok:nie wiem czy mam mu coś podać bo w zasadzie poza chrypką nie ma kaszlu ani kataru więc nie bardzo wiem co ?:baffled:a on jeszcze nigdy nie był chory i sama nie wiem jak to z nim będzie.

Anetko ja też wlaśnie w ciązy uwielbiałam owoce a zwłaszcza jabłka kilogram
dziennie to zjadałam na bank nic innego mogło nie istnieć :-D
milego dnia .........:-)

Witam z rańca,

Wy tutaj juz skrobiecie osty a my z Amelką zaliczyliśmy spacerek po zakupy, a ja taka naiwna myślałam że nie będzie padać ....jak wyszliśmy ze sklepu to przywitał nas deszcz...do wyboru miałam czekać albo gnać w ten deszcz...więc ognaliśmy a teraz przy ciepłej herbatce się ogrzewamy.

Sencilla- a zobacz w Hoornie do sklepu co znajduje się w kościele, niedaleko Hema-tam mają ubranka do dzieci, tylko same markowe. Sama natomiast polecam sklep Baby Willma house w Enkhuizen na głownym deptaku(niedaleko Action)...ta starsza pani ma rewelacyjne ubranka dla dzieci, i też ma kącik gdzie są do 70% zniżki-polecam :tak:

A ja mam dziś zadanie, poukładanie zamałych ubranek Amelki do kartonów...jednymi słowy : zabawa na strychu :sorry2:

Miłego dnia, może jeszcze przestanie padać i po południu wyskoczymy na rowerek lub spacerek rodzinką.

p.s.
tu adresik do stronki gdzie można kupić przyczepkę do rowera (dla dzieci) za 99 euro, dostawa na całą Holandię:
http://www.joba-ol.nl/joba/fietsaccesoires/fietskarren/fietskar-wandelwagen-blauw-grijs.html

reklama
Witam w słoneczny ranek:-)
Magdalena ten dodatek to kindertoeslag jest to po prostu dodatek na dziecko/dzieci wyplacany przez Belastingdienst rodzicom/ opiekunom, ktorzy maja przyznany przez SVB kinderbijslag, ktorych laczne dochody nie przekraczaja cos okolo E46.000,-/rok
PaulinaAnna przyczepka super, czy to jest link do sklepu internetowego?
Aniu my też z małżonem sprzatanko wczoraj zrobiliśmy bo dziś na roczek idziemy:tak:. Na pączki z przyjemnością się wproszę:-D
Agnes ja grapefruity wciągałam jak dzika w ciąży, truskawki i jabłka:-D
Pauka mój niko to samo wstał dziś o 7, a do szkoły nie mogę go dobudzić:no:
Ma-Rita pewnie w księgach zakopana:confused:
KamilaRotterdam co się z Tobą babo dzieję, bo o ile mnie pamięć nie myli to ostatnio zaglądałaś do nas pod koniec licpca:confused:
Sencilla, Natka, Niunia i reszta pewnie robią sobotnie porzątki:tak:
Olgunia miłego sprzątania i wszystkim życzę miłego weekendu

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry