reklama

Holandia

Witam niedzielnie...

Ja dopiero całkiem niedawno zwlekłam się z wyrka.:tak:
Teraz już pośniadanku zamierzam wypić kaweczkę.
A do kaweczki zgodnie z obietnicą mam pączki!!!!:-D:-D:-D
M.upiekł je...dzis o 6.00 rano...:szok::laugh2:
Mniam - komuś podrzucić do kawki?
Anetko pomimo wszystko idź do lekarza...wiem co czujesz...na razie weź coś przeciwbólowego a jutro pędź do lekarza...:tak::zawstydzona/y:
Pauka ja kupuję tutaj ciuchy;
  • V&D drugie piętro
  • H&M
  • C&A drugie piętro
  • HEMA
  • ZEEMAN
Miłej niedzieli wszystkim!:-D

reklama
A mnie sie przypiomniało pytanie o nocniczek...;-)
Aneta widziałam na NK twojego na nocniku...powiesz cos więcej?
I proszę też o inne komentarze...
Zeszłym razem z nocnikiem nie było problemów...:no:
Karcia siadała wołała a jak miała 15 miechów sama sie zalatwiała./w miare mozliwości jak była ubrana/:-D
A mój Erni ma już 16m i nawet nie chce słyszeć o nocniku...Uparciuch!

aniahaven bo chłopy tak już mają Od małego są opóźnieni;-) mój zaczął sikac jak skończył 2 latka Sam chciał I po 2tyg już bez wpadek było

z tym mieszkaniem to wielkie dzięki za gratki ale sama nie wiem czy tak się cieszyć No zobaczymy jak to będzie Mój pojechał tam malować.....
wiecie coś więcej na temat firm przeprowadzkowych z Polski? jaki to byłby koszt?

i pomocy Alicja ma mega katar Jakieś złote lekartwa, herbatki Co i gdzie?????????
daję jej wapno vitC maść majerankowa sól do noska plus navisin krople Może są tu jakieś herbatki dla niemowląt na przeziębienie?
i napiszcie jak wygląda wizyta u lekarza czy mnie przyjmie gdzie iść(przychodnia szpital?)nie jest tu zameldowana tylko mąż Mam karty z PL ubezpieczeniowe Czy przyjmują tez po 16?

Dzieki aOla za pocieche z tymi chłopami...:-D
Na temat przeprowadzek z Polski ja nic nie wiem - my wszystkiego dorabialiśmy się tutaj, cos tam czasem przytargalismy z kraju ale to własnym samochodem np;ksiażki itp małe rzeczy...
Macie ubezpieczenie z Polski tak?A nie ubezpieczyliscie dzieci pod mężem...?
Ja nie wiem jak to jest tutaj gdy masz tylko ubezpieczenie polskie...
Może powinnaś poczekać...
Dzis jest i tak niedziela więc są tylko dyżurujący lekarze np w szpitalu.
Jednak tu jak dziecko nie ma goraczki przez trzy dni 38 stopni...to nie jest chore.
Katar może jej przejdzie, widzę że dobrze ją ratujesz...
Pozdrawiam!

Witajcie w niedzielne popołudnie!

aOla co do przeprowadzki z Polski to mój S mówił, że można zamówić bus u przewoźników, który przewiezie rzeczy z Polski do NL np.meble itp. Koszt to chyba coś w granicach 700 E. My też wrazie czego będziemy musieli przewozić nasz 5 letni dorobek....:-)

aOLA nie pomogę Ci niestety bo my mamy holenderskie ubezpieczenie. Możesz iść do lekarza i skłamać, że właśnie przyjechaliście i jesteście w trakcie załatwiania ubezpieczenia. Możesz iść prywatnie i zapłacić 20e, ale tak z własnego już małego doświadczenia to Ci powiem, że żaden lekarz nic Ci nie przepisze, bo samo ma przejść. Mi tylko powiedziała, że mam podawać paracetamol, bo Oli miał 39 stopni temperatury. Czy Alicja ma temperaturę czy tylko katar? Jeśli katar to spokojnie, mojemu przez tydzień leciało, oczyszczaj jej tylko nosek i będzie ok:tak:. Życzę zdrówka:tak:
Aniu, Oliwiera tylko oswajam z nocniczkiem, jeszcze jest malutki na naukę, ale Nikodem strasznie się bał nocnika, więc postanowiłam Oliwiera przyzwyczajać do tego sprzętu:-D:laugh2:. Jak jest ciepło to wyrzucamy pieluszkę, aby troszkę pupa pooddychała, troszkę sobie posiedzi na nocniczku oczywiście jeśli on sam tego chce, ale nie zmuszam go. Niko chodził w pampersach do 2,5lat:crazy:, więc spokojnie Aniu Twój mały mężczyzna ma jeszcze czas:tak:

alicja nie ma temperatury Na szczęście Boję się tylko zeby ten katar nie poszedł jej głębiej......no nic zobaczymy jak jutro bedzie Oby lepiej........
z ubezpieczeniem to sama nie wiem jak mamy Musze popytac męża

szkoda mi kasy kupowac znowu pralke lodówkę czy zmywarkę Gdybym wiedziała że na 100% tu zostajemy to bym to przewiozła a tak sami nie wiemy czy za pół roku nie wrócimy jak nam sie nie spodoba Najwyżej bede miała wszystkiego po dwa;-)

chyba normalne że jak dzieci chore to słońce śiwci na dworze i zaparasza na spacerki:crazy:

aOLa jak pojdziesz z samym katarem to cie wysmieją... no i rzeczywiscie temp powyzej 38 to dopiero powod do wizyty lekarskiej

co do firm przewozowych dobytek z PL to nic mi nie wiadomo...

a my niedawno wrocilismy z nad morza ze spacerku... moj m. nas wygonił bo zaoferowal sie ze odgruzuje nasze cztery kąty... troche mu zeszło (4 godzinki) ale najwazniejsze ze w domku znow błysk jak na święta... za chwilke serwuje obiad i dobrze bo zgłodneilismy z Antkiem na tym swiezym powietrzu...

do potem

Hej kobietki...

Twiggless jak ja ci zazdroszczę tego morza na co dzień...:-D
My dziś bylismy na rowerkach i w lesie...
Mały mnie dziś zaskoczył - szedł i szedł na tych swoich małych nóżkach...:-)
A teraz już po kąpieli i do spania...
Anetko mój to na nocnik siada ale w ramach zabawy...Tak na poważnie to jeszcze tego nie traktuje...:zawstydzona/y:
Dzis podczytałam dziewczyny na forum majowych dzieci 2007 i one sadzają z powodzeniem tych swoich maluchów pare razy dziennie.:nerd:
Moze zaczne próbować od jutra - z Kariną to była łatwizna i szybko pokumała o co chodzi z "siusiu";-)
Ale juz z doświadczenie wiem,że Ernest BARDZO różni się od swojej siostrzyczki...
Nie tylko płcią....!:-D:tak:
Może wpadnę jeszcze później....

reklama
witam i o zdrowie pytam!
Melduje sie ze zyje, dzis odrabiamy zaleglosci w byciu razem :tak: wiec dlatego nie pisze.
Zycze Wam wszystkim laseczki milego wieczorku!! I do jutra...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry