reklama

Holandia

Ann...

Nie wiem co masz ale nawet w Polsce biorąc "Prenetal' czyli wszystkie potrzebne witaminy w ciąży zalecają brać dodatkowo kwas foliowy już 3 miesiące przed zajściem w ciąże :-D:-D:-D.
Moze skonsultuj to ze swoim lekarzem jak masz wątpilwości...
Miłego dnia wszystkim lece do tyrki!:-)

reklama
mnie sie wydaje, ze nie trzeba brac dodatkowo folika. Za kazda ciaza, gdy bylam u lekarza, mowili mi, ze jesli biore witaminy dla kobiet w ciazy, to juz nie potrzebuje kwasu fol. brac. Np. elevit w polsce zawiera 3 razy wiecej kwasu, niz potrzeba. Wiec po co brac jeszcze? Chyba jednak nie wpadajmy w przesade, kwas fol. jest tez w jedzeniu, wiec i tak sie go przyjmuje jeszcze ta droga...
a dokladnie za 3 miesiace moja Marys konczy 2 latka.. kiedy to minelo????

Witam popołudniowo:-):-):-):-).
Ja biorę gravitamon,i położna mówiła ,ze to wystarczy.
Nudzi mi sie strasznie,ogladam mamo to ja:tak:.Sa tu czasem bardzo ciekawe rzeczy,zwłaszcza dla mnie,bo to pierwszy dzidziuś:-D:-D.Czy ja sie w końcu doczekam na tego naszego bombelka?W najgorszym wypadku jeszcze 4 tyg i bedzie z nami:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:.
A teraz ide zrobić sobie jajecznice ,bo mam jakieś zachcianki:-D.

Karola, nic sie nie martw, wysypiaj sie, korzystaj z "samotnosci" na 100 % , pozniej bedziesz chciala choc pol godziny wolnosci!! :) Nasza Tosia tez sie spoznila, prawie dwa tygodnie, Marysia tydzien. A bedziecie miec chlopca czy dziewczynke? Macie juz imie wybrane?

witam dziewczynki,
my wlasnie wrocilismy ze spacerku znad morza... :tak::-) Manuel padniety i wlasnie zasnal... :tak: zapowiadali dzisiaj deszcz i burze... a tutaj pieknie sloneczko swieci... wcale im sie te przepowiednie nie sprawdzaja...
Ann, ja jestem rowniez z okolic Katowic, a dokladnie z Sosnowca... a Ty... czyzby z Gliwic? ;-) ja w czasie ciazy bralam Feminatal i on w zupelnosci wystarczal... a zaczelam brac kilka miesiecy przed planowaniem... :tak: co do cytologii Ci nie pomoge... ja w Tym roku sobie robilam dla sprawdzenia czy wszystko jest ok, ale w Polsce...
Ortica, witaj na forum... skad jestes? gratuluje bycia w ciazy... :tak:
Karola, cierpliwosci... juz niedlugo z pewnoscia bedziesz tulic swoje dziecie... :tak: :-) a teraz wypoczywaj ile tylko mozesz...

Wiem dziewczynki ,ze mam jeszcze czas na odpoczynek.Stracha przed wychowywaniem i opieka też mam:-D:-D.
Sencilla to bedzie chłopczyk Michałek.Tatuś takie imie wybrał. Chyba to on nie może sie doczekac najbardziej.
Ortica gratuluje radosnej nowiny:-)
Magdalena ,a z jakiej cześci holandii jesteś,bo tu też piekne słonko było.

reklama
Witam kochane!
A gdzie się podziewacie?????
Jak tam po weekendzie dziewczyny? Zastanawiam się co jest tego przyczyną, że wszystkich wywiało....Może tam jakieś wichury w tej Holandii....;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry