• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

reklama
Rany :szok: Aneta, toś nieźle poszalała :-D Jak to tylko skórka jest twarda to powinna zmięknąc, ale jak ogólnie sa twarde, to może być wina zbyt dużej ilosci mąki.

An , do smażenia w głębokim tłuszczu (pączki,frytki)polecam fryturę. Rodzai pączków jest sporo, te są takie "szybkie", a z tradycyjnych, najlepsze sa z ziemniaków ;-):rofl2:

Również witam już po śniadanku, które udało nam się z lubym nawet zjeść razem. Nie pamiętam kiedy ostatnio w tygodniu jedlimsy razem śniadanie :-D
W każdym bądź razie jego już nie ma, a ja mam przed oczami wizje kolejnego pracowitego dnia. Nie wiem jak to jest, ale od kąd mam wolne dziennie coś sprzątam, piorę itd. a końca nie widać :szok: Z dnia na dzień mam wrażenie, że jest tego coraz więcej i że nie zdążę przed porodem z wszystkim się uporać :crazy:
Czy to czasem nie jest jakieś urojenie kobiet w ciąży?

Pytanie do kobietek, które rodziły w Holandii w szpitalu.
W sumie to chyba do Karoli kierowane najbardziej, bo ona jako ostatnia dość niedawno rodziła.

Co zabrać ze sobą do szpitala? Oczywiście nie chodzi mi o standardowe rzeczy takie jak piżama, szlafrok itp, które są wymienione na wszystkich listach rzeczy obowiązkowych do szpitala. Czy jest coś czego na listach nie podają a jest potrzebne, lub może raczej fajnie jest przy sobie mieć?
Np czytałam gdzieś o balsamie do ust, bo te podczas porodu lubią się wyszuszać i irytować :-D

Witam
A ja dawno nie byłam tak wściekła:wściekła/y:, moje "oponki" twarde jak kamory (w smaku dobre):wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Wziełam niesprawdzony przepis, pierwszy lepszy z neta i wydaje mi się, że tam było podane za dużo mąki:wściekła/y:
Doradźcie co ja mam teraz zakupić:confused:, najlepiej z AH:confused: Podawajcie kobitki szybko mi jakiś pomysł!!!!!!!!!
Myślałam o naleśnikach, ale to nie będzie pójście na łatwiznę:confused: Tak trochę głupio same naleśniki:confused: proszę o inne pomysły:tak:

Witam , ja juz po pierwszej kawce:-)
Szymek własnie odkurza ( ostatnio to jego ulubione zajęcie),a ja na chwilke sobie zajrzałam do Was:-)

Mąż był wczoraj na meczu w Rotterdamie i jeszcze w trakcie pierwszej połowy ewakuowali sie ze stadionu, bo sie gorąco zaczęlo robić ( a był w sektorze holenderskim):nerd:

Aneta, spokojnie mozesz zrobić naleśniki, nikt nie bedzie patrzył czy sie wysilałas czy nie.Możesz też zrobić jakąś prostą i szybka sałatkę. Wczoraj u Julki najlepiej zeszły... kostki sera :-D, wiec tu dopiero był wysiłek włożony w przygotowanie;-):-D

reklama
Beauty a co jeszcze było wczoraj u Julki:confused:
A może zrobić "medaliony" to jest pierś z kurczaka pokrojona w kostkę w cieście naleźnikowym+ przyprawy coś ala Twoje "dzikuski".

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry