reklama

Holandia

dzień dobry!!
my już na nogach a jest dopiero 6.30, no ale cóż Marthusia najwidoczniej sie juz wyspała. Ostatnio coraz krócej mi spi ,w dzień tylko 2 godzinki a w nocy kładę ją o 21, pierwsza pobutka jest miedzy 2-3 a druga koło 5.3 a potem to już godzinna drzemka i pobutka na całego.

....a jakby tego było mało to Marthunia zaczęła mi się odparzać ...nigdy nie miałam z tym problemów a teraz od kilku dni pupa czerwona że szok ...smarowałam już sudokremem i kremem nivea na odparzenai ,wietrzyłam i nic :no:
Dziewczyny może wy znacie jakieś dobre sposoby na odparzona pupę??

Sencilla ta graciarnia nazywa się NOPPES KRINGLOOPWINKEL

Ostatnia edycja:
reklama
Witam
Ala nasyp małej do pieluszki mąki ziemniaczanej:tak:
PaulinaAnna
Życzę Ci dobrego dnia,
dnia bez gonitwy i stresów,
dnia, w którym słońce czas odlicza
i nikt nie wylicza sukcesów.

Życzę Ci odwagi
być sobą, bez zakłamania i picu,
unieść się dumnie ponad krzesło
i pewnie wziąć udział w życiu.

Życzę Ci słońca i deszczu,
na przemian, żeby się nie nudzić,
kiedy Ci słońca będzie za wiele,
to deszcz Cię może ostudzić.

Życzę Ci bezpieczeństwa,
ostoi w rodzinie, prawdziwego domu,
azylu, który Ci da schronienie
i nie powie o niczym nikomu.

Życzę Ci fantazji,
ozdób Twe niebo skrzypcami,
zatańcz ze szczęścia na ulicy
i marząc rozmawiaj z kwiatami.

Życzę Ci zdrowia
dla ciała, miej zdrową duszę,
bo kiedy dusza jest chora,
to ciało przeżywa katusze.

Życzę Ci kolorów,
czarownych barw wesołej tęczy,
barw letnich pachnących ogrodów,
czegóż można chcieć więcej?

Życzę Ci dobrego jutra,
przyjaciół, szczęścia, zapału, uporu,
dużo czasu, pewności siebie!

Kobitki później skrobnę więcej, bo do szkoły czas uciekać:tak:

Witam dziewczyny :-)

pauka_22 moze twoja mała ma:

Trzydniówka- Jest to infekcja wirusowa z gorączką 39-40*C. Jest częsta w pierwszych dwóch latach życia dziecka. Gorączka trwa dokładnie trzy dni, następnie spada i pojawia się jasnoczerwona plamista wysypka na całym ciele (nie ma twarzy). Po tygodniu choroba całkowicie ustępuje.

Może to jest to. Jak tak daj znac napisze reszte na ten temat.
Aisah to przeszła, strasznie się męczyłam ale juz jest dobrze :-)

hej laski,
u nas standardowo pobudka była po 5 a dokładnie o 5:22, więc Ala kartmiłyśmy w tym samym czasie :-) Z tą tylką różnicą, że moja Claudia przesypia cąłą noc od godziny 19-20 do ok 5-6. I tak jak mówisz po tym karmieniu ma około1,5 godz drzemki i już jest obudzona na całego. Bawić się chce, gaworzy a jak tylko na chwilę znikniesz jej z oczu albo przestaniesz gadać to zaraz się odzywa :-D Jak już ją wymęczę zabawą i gadaniem :-D a to jest około 8:30 to wtedy znowu ucina sobie drzemkę.

Ogólnie to u nas jest tak, że jak cały dzień nie wychodzimy z domu to śpi w porywach do 2,5 godz, a jak wyjdziemy chociaż na chwilę na spacer, to po spacerze potrafi spać w ciągu dnia nawet 6 godzin bez jedzenia.

Natka dziękujemy za życzenia
Sencilla kurs jest na normalnym cd.

Dziewczyny byłam wczoraj w Etosie bo paracetamol dla małej na wszelki wypadek jakby się męczyła po szczepionce, i pani dała mi czopki, ale one są od 3 miesiąca i powiedziała mi, że mam jej dać połowę. Zgadza się? Czy są może czopki spacjalnie dla bobasków które nie mają jeszcze 3 miesięcy?

O 15 idziemy na szczepienie, aż się boję :baffled:
Pytałam was ostatnio czy znacie ten sposób na złagodzenie bólu z mokra myjką, ale żadna z was nie dopowiedziała.

dzien dobry dziewczyny
dzisiaj juz o 8 zeszlam z loza:szok::szok::szok: co jest nie spotykane , ale zaraz ide jeszcze na chwilke bo dalej spiaca jestem. Dzisiaj idziemy znowu do poloznej zobaczyc ja maly sie ulozyl, ostatni cos fikal mocno wiec moze akurat
Pauka nie martw sie za 1 razem malo kto zdaje i zazwyczaj oblewa sie na czyms banalnym (ja na zatoczce) bedziesz mmiala co wspominac
Zdrowia dla wszystkich maluszkow, a ja uciekam jeszcze na chwilke pod koldre:-):-):tak::tak:
Ania ty to masz sile 5 rano prasowanie:szok::szok::szok::-D:-D podziwiam:tak:

witam;-)

pauka- zdrówka dla maji życze, aby nie chorowała więcej:tak: a ty sie nie przejmuj egzaminem, dobry kierowca nie zdaje za pierwszym razem i tak faktycznie jest:-)

PaulinnaAnna- my również przyłączamy się do życzeń-WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN;-):tak::-)

natka- byłaś z Zosia u lekarza? lepiej już się czuje?

agasta- moja Wiktoria niekiedy tak długo nie śpi-ale to przez te ząbki...;-)

Może ktoś się skusi na kanapkę z białym serem wiedeńskim:confused: Uwielbiam go:tak::-)
Aniu, Magdaleno w PL zdecydowanie za krótko, zmęczona przyjechałam, bo nacieszyć się rodzinką chcieliśmy i chodziliśmy spać ok 2:00 w nocy:szok:
Nikusiowi zrobiliśmy badania i wyszły bardzo dobrze:-), ale migdałki musi mieć usunięte:-(
W pogodę nie trafiliśmy:crazy: do PL całą drogę deszcz padał, mężuś po pracy jechał, więc musiałam go zmieniać. Do NL mgła przez całe Niemcy, strasznie się jechało i też musiałam męża zmieniać. Po drodze trafiłam na jakiegoś pajaca... wyprzedził mnie i później zwalniał, a jak ja go wyprzedziłam to on po długich mi dawał i mnie wyprzedzał, tak się bawił debil jeden chyba z 200km w końcu go zgubiłam chowając się za ciężarówkę:no::wściekła/y::wściekła/y:
Gosiu ale Ci zazdroszczę wylegiwania w łóżku:tak:
Pauka zdrówka dla Majki
agasta ja mam czopki paracetamol dla niemowląt z PL, ale spokojnie możesz podać pół czopka:tak:

Wrrr wczoraj słoneczko świeciło, a dziś pogoda do du*y:crazy:

Witam ponownie...

Ja dziś happy jestem bo moja mama przylatuje po południu!:-D
Anetko to faktycznie droga fatalna...cieszę się ze synek niema anemi ani żadnych innych problemów...;-)
Gosia wyleguj się póki możesz...:-)a z tym prasowaniem tak wyszło bo już spać niemogłam...:szok::-D
Agasta nie napisałaś ile mg paracetamolu zawierają te czopki...z tego co pamietam powinno być ok 60mg...ja kupowałam je w aptece bo mi tak pani z consultatiebiuro poleciła...:tak:
Ja piję drugą kawkę,Karcia w przedszkolu a obiad przylatuje z PL:-D!
Dziś flaczki....
Lecę zaraz szukać płaszczyka bo już mam dość zimowej kurtki!

Witam
PaulinaAnna
Zdrowia, szczęścia, pomyślności, z życia samych przyjemności. Każdy dzień niech lepszym będzie, a słoneczko gości wszędzie.

Ale dzis brzydko na polu:no:
Agasta ta szmatka z zimna woda pomaga,bo połozna tak robiła Misiowi jak mu pobireała krew ze stupki:tak:Ale przy szczepieniu tylko przy ukłuciu michałek płakał( ale okropnie)a poznie juz było dobrze:tak:
Kawki??

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry