• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

reklama
dzien dobry!!!
dzisiaj bylismy z Daanem w cb, kochany chlopak nawet raz nie zaplakal jak nim lekarka wywijala na wszystkie strony zdrowy jak ryba wszystko na swoim miejscu, odruchy w porzadku. lekarka powiedziala ze rosnie ponad srednia ale miesci sie w normie wazy 5600 i ma 57 cm, od urodzenia przytyl 1 kilo. pozniej poszlismy wyrobic mu dowod bo sie okazalo ze jak pojedziemy po moja mame do niemiec to przeciez przekroczymy granice a nigdy nic nie wiadomo co sie w drodze wydazy wiec na szybko to zalatwialismy koszt ze zrobia to na jutro 80E:baffled::baffled::baffled:. a jak wrocilismy do domu to sie okazalo ze przyszedl nas odwiedzic moj personalny z pracy, wiec przy okazji powiedzialam mu na jakich warunkach moglabym wrocic do pracy on zanotowal i powiedzial ze przygotuja nowy kontrakt ciekawa jestem czy sie zgodza na to co mu powiedzialam. w razie czego jutro ide na rozmowe o prace, wiec jak cos beda krecic nosem w obecnej pracy to sie zwolnie
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI 2 URODZIN ERNIEGO
a teraz ide prasowac brrrrrr:dry::dry:

Hej laseczki,
ja już po pracy. Szef chciał żebym jutro na jutro załatwiła sobie opiekunkę dla Claudii i przysżła do pracy bo mają straszny nawał, ale nie ma tak dobrze :-D
Czekam aż mój wróci z pracy i jedziemy zaraz po małą do teściowej.

Hej
Zaraz zdam relacje, ale najpierw...
z tego wszystkiego calkowicie zapomnialam...

Aniu, wszystkiego najlepszego dla Erniego,
ucaluj go od ciotki !! :-D

A wiec jak juz pisalam u nas wszystko ok, dziewczyny (jest 100% potwiedzenie)rosna jak na drozdzach wszystkie wymiary prawidlowe, mozna powiedziec ksiazkowe :-D
Cala sesja zdjeciowa w odpowiednim dziale ;-) a tu maly jej przedsmak:

Wizyta u gina tez przebiegla dobrze, wreszcie trafilam na odpowiadajacego mi gina (pania gin), wszystko dokladnie wytlumaczyla itd. Jedna dzidzia ta na dole ma wiecej wod plodowych niz oczekiwali, poki co nie jest to problem i czasami nawet nie wiadomo dlaczego tak jest, ale beda to kontrolowac bo jesli ich przybedzie to zrobia mi obciazenie na cukier z glukoza.
Moj twardniejacy brzuch jest oczywiscie oznaka przepracowania wiec dostalam bezwzgledny nakaz zwolnienia tempa do minimum jesli nadal chce zeby bylo ok i zeby dziewczyny nie urodzily sie zbyt wczesnie... Obejrzala mnie rowniez "od srodka" i tam tez wszystko prawidlowo, szyjka dluga, zamknieta bez oznak skracania sie. Dostalam ekstra tabletki zelaza i kolejna wizyta za 3 tyg.
Acha a co do porodu to powiedziala ze wszystko moze sie zdazyc i poki co nie ma zadnych wskazan do cesarki
To chyba tyle...
Lece robic obiad bo moj M zaraz wroci a ja w proszku :szok::-D

A gdzie wy wszystkie sie podziewacie?

Ann, dziewczynki po prostu cudne! Co za cud, takie sobie dwie mieszkaja i gadaja ze soba ;-) i czuja sie od poczatku istnienia! Az lezka sie w oku kreci... :zawstydzona/y: Widzisz, jak przewidzialam te Twoje dziewczynki, ja zawsze jakos przewiduje plec dzieci :-D moich znajomych.
Bardzo WAs tak w ogole kobitki przepraszam, ze nie pisze ostatnio, ale nigdy chyba jeszcze nie bylam tak zajeta! Mam nadzieje, ze w koncu uda mi sie kiedys nadrobic zaleglosci!

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA ERNIEGO Z OKAZJI DRUGICH URODZIN;-):-) STO LAT STO LAT ;-)

pogoda okropna:baffled: głowy by nam dzisiaj pourywało:szok:
a ja dzisiaj byłam u szwagierki, wiktoria tak sie dogadywała z kuzynem aż miło było na nich patrzeć- chodzili za rączke, wzajemnie sie bujali, wszedzie razem siadali:-) i moja panienka zapomniala o dzisiejszej drzemce- jakims cudem dotrwala do 20- ale po kapieli padła jak mucha.... :-D

aneta-wiktoria wczoraj kilka razy płakała przez sen- nie wiem czy to przez ząbki:confused: ale szwgierka mówiła mi że dzieci w wieku ok 2latka to mają często jakieś złe sny bądz silnie przeżywają emocje z dnia... a nasze pociechy są mniej więcej w tym samym wieku:tak:

ann- dziewczynki urocze:tak:
sencilla ma racje, musi być cudne uczucie wiedząc że są tam dwie istotki;-)

karola- jak mija pobyt w PL?

a reszta mamusiek gdzie sie podziewa??? pełno "nowych" mam pouciekało:confused: a te ze "stażem" :confused::-D odzywajcie się:tak:

Kochane....
Ja wam bardzo dziękuję za te przepiękne życzenia i...przepraszam że tak was olałam poprzednio...ale po prostu byłam w mega dole...bo mój Erni o mało się nie utopił w stawie...:szok::-(:szok::-(:szok:
Ja nie wiem co mu odbiło,był koło mnie szliśmy do samochodu a on wrócił zatoczył kółko po trawie i znikł pod taflą wody...:wściekła/y::-(:wściekła/y::-(:-(:-(
Nie będe wam tu pisać co ja przeżyłam przez te kilkanaście sekund:-(pewnie pomyślicie że jestem złą i nieodpowiedzialną matką...ale on już tak jest... "srebro"...
Na szczęście wszystko się dobrze skończyło ... i jest cały i zdrowy w swoim łóżeczku...
Psychicznie jestem padnięta..i fizycznie też...
Ann maluszki przesłodkie pozy przyjmują...
Gratuluję, koszuleczki się przydadzą!;-)

Dobrano, do jutra...

Witajcie kobitki ,po tak długiej nieobecności chciałabym poczytać co tam u Was dokładnie sie działo ale niestety nie mam kiedy ,więc tylko skrobnę parę słówek co u nas
...Marthunia rośnie ,raczkuje że szok czasmi to trudn mi nadażyć zanią .W niedziele pierwsy raz sam stała bez trzymania...super:-)
Ja pracuje wię mała jest z koleżanką ....szukam intensywnie niani holenderskiej abym mogła dostać dofinansowanie (może wy coś wiecie na ten temat),gdzie jej szukać?)...brakuje mi całych dni spędzonych z córcią ,ale cóż :-(tak musiało być
Na mieszkanku prawie sie użądziliśmy ale codziennie mam cos do zrobienia ,no i Marthusia nie odstępuje mnie na krok jak wracam z pracy ale mówie Wam jest tak słodka że szok
pozdrawiam Was i do nastepnego bazgrolenia

reklama
Aniu samych wspaniałych i radosnych dni dla Erniego zycze!!!!!
To straszne ,nie chce myslec co przezywalas w tym czasie:no::no:,ja bym chyba zawalu dostala,ale na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo!:tak:I tak teraz musisz o tym myslec.
Niunia czas w pl leci strasznie szybko:tak:ale jest cudownie:tak:
dobranoc

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry