reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Ania ta kąpiel pod prysznicem była w pierwszym tugodniu życia Claudi jeszcze jak pani z kraamzorg u nas była. Pokazywała nam właśnie jak możemy z małą pod prysznicem się kąpać. Claudia była wniebowzięta nawet nie jeknęła.
Kiedyś muszę znowu ją ze sobą wziąć bo było fajnie. A czy odważnie? Bo ja wiem. Nie wolno iść pod prysznic z maleństwem samemu, bo ktoś musi nam dziecko podać i od nas wziąć, no i trzeba maluszka dobrze pod pupką trzymać i dwoma palcami udko obejmować żeby się nie wyślizgnęło. Pupke trzeba namydlić zanim dzidzia idzie pod prysznic, a pod woda to już tylko spłukiwanie. Sama przyjemność tak się poprzytulać do siebie pod ciepłym strumieniem wody :-)

Aga musisz poszukać adres biura u siebie w mieście bądź gminie, zadzwonić i się dowiedzieć kiedy przyjmują i w jakich godzinach. Jeżeli chcesz tylko dziecko zważyć i zmierzyć to nie musisz się umawiać bo raz w tygodniu jest jeden stały dzień i wyznaczone godziny, że można przyjść bez umawiania się i wykonać pomiary.

Gosia jak u mnie przed porodem była pani z kraamzorg i mi powiedziała że dziecko ma spać tylko pod kocykiem bo pod kołdra może się udusić, to też się przeraziłam, ale jak już Claudia się urodziła to jakoś obawa minęła. Jak maleństwo nie będzie się potrafiło same utrzymać właściwej temperatury to będziecie do łóżeczka dawać kruik na ogrzanie (i Tobie i maleństwu pani z kraamzorg będzie mierzyła temperaturę 2 razy dziennie).

Jak masz jakieś wątpliwości albo pytania to wal śmiało, jestem świeżo po, więc informacje są aktualne.

reklama
Dziewczyny mała mi chyba się nie najada.
Karmiłam ją o 6, 8, 9, 10 i przed chwilą znowu :szok:
Zawsze budziła się między 2-3 godz a wczoraj coś od południa świruje i przychodzi co 1-2 godz. W nocy spała ładnie bo jadła o 22 spała do 3 a następne karmienie było o 6 no i od rana znowu się zaczęło :-(

Chyba będę musiała skoczyć do sklepu po mleko i spróbować ją dokarmić butelką, bo przecież nie będę ją co godzine cyckiem karmić.
Tylko nie mam pojęcia jakie mleko kupić, poradzcie coś proszę!

No chyba że teraz mam te dni co produkcja mleka się reguluje ale to powinno być w okolicach 6 tygodnia a nie 4 :szok:

Agasta!

Niepanikuj dzieciazki czasami tak mają w wyniku wzmożonego wzrostu...po prostu chcą więcej jeść..powinno się unormować po paru dniach.Taka już nasza dola!:-Dz cycem na zawołanie...
Nie powinnaś moim zdaniem sama jej wprowadzać mleka,powinnaś skonsultować to ze swoim lekarzem...:tak:;-)
Aga ja miałam po polsku tylko ale nazwy oni sobie sami odczytali -odeślesz do tego biura oni skonsultują jakie już masz szczepionki a jakie powinnaś małej zrobić i przyślą ci wszytkie namiary co,gdzie i kiedy!:-)

Aga!

No musisz sobie poszukać adresu Thuiszorg w twoim mieście...albo jakiegoś consultatiebureau i tam najlepiej się dopytać!:tak:
Oni się tym zajmują...

Hej:-)
Anetko zdrowka dla was!!:tak::tak:
Ania ja w sobote jabe do znajomych,zapytam ich moze znaja jakiegos adwokata w twojej okolicy:tak::tak:
Agasta super zdjecia,malutko slotka.Fajny ten blog:blink:
Muj malutki bawi sie w łózeczku ,a ja sie zabieram do sprzatania:tak::tak:.Nigdy w swoim domu nie zrobie podłogi w białych panelach:baffled:Wszystko na nich widac i przydało by sie 2 razy dziennie odkurzac:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Do góry