• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

reklama
Witam:tak:
Niko z bólu uległ i wypił syrop:tak::biggrin2: Pomęczyliśmy się jeszcze z nim 1,5 godzinki i zasnął. Spał u nas w sypialni w łóżeczku turystycznym Oliwierka :-D. W nocy tylko pić wołał, ale mówił, że czuje się już lepiej. Dziś już ślinę próbuje przełykać, ale nadal marudzi. Na 12:00 idziemy do lekarza :tak: Mam nadzieję, że da nam skierowanie do laryngologa, bo chyba wybuchnę jak mi powie, że mam paracetamol podawać:wściekła/y::angry:
Pauka foteczki super, a Ty się kuruj kochana, zdrówka życzę:tak:
Justa co się stało:confused: Po deszczu wychodzi słońce, więc głowa do góry:tak:
Aniu miłej pracy Ci życzę:tak:
agasta u nas też pada:baffled:
niunia co Ty tak skromnie:confused: Jak na nowym mieszkanku:confused:

Anetko, mam nadzieje, ze bedzie coraz lepiej!
Dobrze, ze NIko juz sie ma lepiej.
Co do wizyty u specjalisty, to wydaje mi sie, ze bedziecie musieli za nia zaplacic... Teraz jest to glupie eigen risico do 150 euro...
Moja kolezanka poszla do gina i za 3 minuty wizyty zabulila 130 euro :szok:

Sencilla ale risico dzieci jest 0e, a nas dorosłych do 150e (czy nawet 155e). Jednak jeśli będziemy musieli zapłacić to trudno, mam nadzieję, że chociaż za zabieg usunięcia migdałków nie będziemy płacić.
Dziewczyny czy risico jest naliczane co roku od nowa:confused: Jeśli w zeszłym roku zapłaciłam już np 100e (w lekach) to mi zostało 50e, tak:confused:

Ach moi rodzice nagadali małemu (sama nie wiem co ) że teraz nie chce w ogóle słyszeć o zamieszkaniu w NL ,na wakacje owszem ale nie na stałe ,tak się wkurzyłam na nich że szok , przecież nie stracą ukochanego wnuka, Holandia przecież nie jest na drukiem końcu świata,zawsze możemy wsiać w samochód i przyjechać ,próbowałam z nim rozmawiać przekonywać go że tam będzie miał mnóstwo kolegów ,że z tatą na rybki będzie chodził (zagorzały z niego wędkarz}itp. Nie wiem on się chyba boi iść tam do szkoły że nie będzie nic rozumiał ,bo mówi że nie chce chodzić tam do szkoły , chcemy z mężem zacząć normalne życie w końcu ,dość tych ciągłych rozłąk ,ileż można!!! to już jest 6 lat jak tak żyjemy na odległość . A mąż tu nie wróci za marne grosze pracować . Przepraszam za smęcenie.
W PL ciepło mamy ,słoneczko ,tylko wiatr dziś wieje ....

Dziewczyny u mnie pada grad:szok::szok::szok: i ciemno się zrobiło:szok:
Justa rodzice na prawdę źle postąpili, ale pewnie z miłości do wnuka. Ja z Nikodemem nie miałam problemu, bo on son stop się pytał kiedy pojedziemy do taty do Holandii, a rozłąkę z tatą znosił fatalnie :-( Po 4 miesiącach w szkole (z przerwą świąteczną) dogadywał się po niderlandzku, a teraz już prawie 8 miesięcy chodzi do szkoły i gada jak najęty, nawet ostatnio przez sen po niderlandzku mówił:-D:-D:-D Już wiem, że od września idzie do 2 grupy:-)
Może powiedz synkowi, że jego tatuś za Wami bardzo tęskni, że w Holandii również może być fajnie:tak: Do babci i dziadka może dzwonić codziennie przez skype i do swoich kolegów również:tak: Może powiedz mu że tatuś mu urządził fajny pokoik dla niego:-). Powiem szczerze, że sama nie wiem co Ci jeszcze doradzić:no:

Ann dziękuje za wyjaśnienie:tak: Kurcze nie dość, że płacimy co miesiąc 95e*2 to jeszcze 155e*2 risico i o opiekę medyczną doprosić się nie można:wściekła/y::angry::wściekła/y::angry:
Ile płacicie dziewczyny za ubezpieczenie:confused: My w Menzis 95e na osobę (dzieci są dopisane do rodziców).

reklama
Witajcie
Ja znowu słomiana wdowa jestem :-(

Aneta, zdrówka dla Nikusia. Jak bedziesz u lekarza to zazadaj skierowania i nie wychodz bez niego.
U mnie już słoneczko świeci :-)

Justaa, rodzice pewnie nie wyobrażaja sobie rozstania z wnukiem i przez niego probuja wplynac na zmiane decyzji. Ciężko jest coś radzić, ale myślę ze skoro przyjezdżacie tu w czerwcu to syn będzie miał troche czasu by przyzwyczaić sie do Holandii , a jezyka nauczy sie baaardzo szybko ;-)

Ja sie zbieram na kawke do koleżanki, do później ...:-)

My placimy 55/os w anderzorg, ale mamy max wlasne ryzyko

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry