reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Hej...

Agasta witaj...Faktycznie już sie uspokoiło ale masakra jakaś była pisałam rano posta error ..sie wścekłam :wściekła/y:bo mi znikł ..napisałam krótszego...to samo...:angry: i już sama nie wiedziałam czy sie produkować czy nie ...:-D dobrze że już dobrze...

Czemu odciągałam mleko?:confused: bo po tym porodzie laktacja sie spóźniała i mały nie miał co pić więc dostałam elektyczny laktator z kilkoma programami do pobudzania prodkcji.
Miałam tak 7 razy dziennie robić przez 3 dni... tyle że po 4 razach to mi nawał od razu sie zrobił i miałam tyle mleka że ruszać sie nie mogłam z bólu...same grudy więc mi kazali odciagać i jak najwięcej malego przystawiać...ale już dzisiaj jest dobrze i właściewie maly nadąża go spijać...:-)
Ooo widzę że twoja kraamzorg też pomysłowa ...jak je robiła?
Moja brała podpaske bez skrzydełek hihi...cieła na 3 kawałki - każdy moczyła w wodzie i do woreczka po kanapkach.... następnie supełek wiązała i...po uprzednim ukształtowaniu do piersi wrzucała do zamrażalki. Super naprawdę polecam i można ich używać kilka razy... Tzeba je tylko wkadać w myjkę do kąpieli żeby woreczek nie miał bezpośredniego kontaktu ze skórą...:tak:

A ja normalnie zawsze biała kapustą okładałam z lodówki i też działo...hihi
Co do wagi to ja z moimi starszymi też 17 kg przytyłam, teraz mi tak jakoś nie wyszło alei tak mały brata o 4g przegonił haha!

reklama
Witam....

Komu kawkę bo u nas pogoda ....zaszalała i mglisto sie robiło...:-(

Załączniki

• Caribbean-Coffee.jpg
    Caribbean-Coffee.jpg
    11,5 KB · Wyświetleń: 28
Witam dziewczynki,
ja juz po probie z flecistka, w czwartek mamy koncert. Teraz cos przegryzam i zabieram sie do pracy!
milego popoludnia!

Dziewczynki, gdzie ja moge zrobic/ kupic takie kartki informujace o narodzeniu sie dziecka?? na gwalt potrzebuje dzisiaj choc kilka sztuk...

Sencilla a ty śpiewasz czy też grasz z tą flecistką?:sorry2:
Carinio no mi sie wydaje że wszędzie tam gdzie art.papiernicze kupisz ...ja nie wiem bo ja zawsze sama robie!:-D Właśnie sie za nie wziełam....

witam
Widze ze nie tylko ja mialam problem z postem, ale widze ze w koncu sie zaladowaly:tak:
Aniu, fajnie ze masz tyle pokarmu. Ja to nic nie mialam meczylam sie z odciagarka to mi az sutki popekaly. Dopiero po kilku dniach dostalam, ale to tylko pare kropli bylo wiec darowalam sobie.
MamoM. jak tam maly uciekinier??? uspokoil sie troche;-) Ingus pewnie dalej taka grzeczna:tak:
ide cos na obiad skrecic, chyba nalesniki z serem zrobie i krupnik

reklama
Wita was moje drogie już jako mężatka:-D:-D:-D:-D:tak:;-)
CARINIO GRATULACJE DLA SWIEŻO UPIECZONYCH RODZICÓW ,NIECH SIĘ KUBUŚ ZDROWO CHOWA!!!!

My już w holandii,weslicho się udało ale fotek jeszcze nie mam:no::sorry2:
Dziekuje za życzenia!:tak::tak:

Lece dale się rozpakowywać:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry