reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Zobacz załącznik 408076

To mój Tymcio;)))

Co do win to zauważyłam że tutaj popularne są z nowego świata czyli argentyna, chile itp. Polski sklep odradzam bo kupisz tam drogo i jakieś dziadostwo.Tutaj wina są naprawdę tanie i b.dobre.Niestety nie mogę polecić żadnego słodkiego bo takich nie lubię. Clauditka może idź po prostu do Gall&Gall albo do tego Dirka co ma tylko alkohole i zapytaj.

hej.... u nas w polskim sklepie sa winka np grzanca teraz mozesz kupic i to za jakies ok 2 euro albo nalewke babuni / tez slodka/:-D czyli tanio i ...wcale nie dziadostwo....a dokladniej sprwdze jutro bo sie wybieram...milego wieczorku!!!!

Tymcio boski!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Witam wszystkich serdecznie,
ja nie pisze, bo chorobsko mnie zmorzylo, choc do pracy chodze. Co do winek, to my jak mamy ochote na slodkie, to jedziemy do takiego mlyna-wiatraka Molen De Krijgsman , gdzie sprzedaja domowej roboty m.in. takie slodkie nalewki, przepyszne, maja z roznych owocow.
a sklepowe wina to ja uwielbiam gruzinskie, naprawde pyszne, ale nie wiem, czy w NL sprzedaja takowe?

morgenrood, czyzby ventolin z tuba? moj kuba dopiero co odstawil bo tez starszyli, ale przezlo po tym jak reka odjal... a mial tylko swisty po zapaleniu oskrzeli

mam nadzieje ze u nas tez tak bedzie, tesciowa mnie wkurza- bo ona miala astme i jesli ona miala to Maya tez ma... wrrrrr
a Maya ma Airomir inhalator, czy ktos mial z tym kiedys do czynienia????

Anp- dzieki za zaproszenie, jak tylko dasz mi adres to skorzystam kiedys :) zadzwon jak bedziesz wolna :tak: ja tez zapraszam oczywiscie. Do Pl jedziemy dokladnie 22grudnia na noc, wizyta u dentysty i fryzjera juz umowiona ;) jak tylko jakies nowe fotki zrobie to wkleje :)

AnnaJ007 - Gratuluje synka, sliczny :tak:

dzięki dziewczyny za odzew w sprawie win, pochodzę po sklepach kupie jakieś które proponowałyście.

Anna Tymcio słodki:)jak tam wrażenia poszpitalne?ile tu trzymają po cc?

pozdrawiam i miłego dnia życzę.

bry...

Clauditka udanego wieczorku przy winie...;-)
Sencilla kuruj sie kobieto...:tak:
U nas dzis przymrozilo - brrr.... dzis mamy wolne wiec wzielam sie za pierogi ruskie /mniam:-)/ ale pssss.... to niespodzianka dla mojego M na dzisiajszy obiad...:cool2:
A teraz kawka...

Aniu jeszcze raz wielkie gratulacje dla dzielnej Mamy. Śliczny synuś!

A ja właśnie wróciłam od dentysty, c.d. przygód...choć podobno to już ostatni raz i mam mieć spokój na dłużej. Zobaczymy;-)

Hejka

Clauditka ja z win czerwonych polecam słodkie czerwone Flaminco ,ostatnio kupowałam w Superdecoop za 2,59 euro

Anna maluszek cudny

Unas też przymroziło Dawid jak zobaczył szron to mówił że snieg pada i chciał iść lepić bałwana!!!!
a swoją drogą to jestem ciekawa jaka w tym roku będzie zima .
My do Polski na Święta jedziemy 21 albo 22 też na noc !!!!!już się nie mogę doczekać fryzjer umówiony już oczywiście też!!!!!

miłego dnia!!!!

Witam
Ania Gratulacje TYMCIO jest przesłodki :tak:
Aniu Victor dużo waży:tak:Wczoraj bylismy w Cb Michał ma 98cm i 14,2 kg :tak:

Mamo M gratuluje sprzedaży mieszkania:tak:
Gosia Daan na pewno już się przyzwyczaił do przedszkola:happy:
Sencilla pięknie wyglądasz ,z brzuszkiem ci do twarzy:happy::rofl2:

Michał miał wczoraj test na oczy i na szczeście wszystko dobrze odpowiedział:tak: Nawet pare słów po holendersku i z pania rozmawiał:tak:Było to dla mnie zdziwienie bo przy nas nie za bardzo chce po neder.gadać

Zaraz się zbieramy na spacerek piękna pogoda tylko trochę zimno:baffled::baffled:

Hej.
Co do wrażeń szpitalnych to bardzo dobre.Oczywiście stresowałam się najbardziej znieczuleniem a mój mąż chyba jeszcze bardziej.Cieszę się że nalegałam na CC i mi je zrobili bo poród SN nie wiem jak by się skończył bo nawet na stole operacyjnym zrobiło mi się słabo, ale podali leki i było ok...a przy naturalnym...przecież non stop by mi leków nie dawali... Na sali pooperacyjnej spotkałam polskie pielęgniarki;)))potwierdziły moją tezę, że dobrze że CC. Były bardzo miłe i się mną dobrze zajęły.
Co do leżenia po CC to we wtorek mi zrobili a w sobotę do domu poszłam, czyli 4 dni ale dziewczyna która miała tego samego dnia co ja wyszła wcześniej. Ja miałam jeszcze przez dobę po zabiegu epidural(ze względu na uniknięcie bólu, który może wywołać omdlenia u mnie) więc nie mogłam chodzić.Ale później już ok-oczywiście paracetamol;))) dostawałam ale powiem że jak w sobotę odstawiłam i nie brałam to czułam się gorzej.
Warunki w szpitalu super, ale to chyba tutaj raczej normalne.

A co do opieki pani kraamzorg to naprawdę super babka mi się trafiła;)))Robi wszystko sama, o nic nie trzeba jej prosić, nawet koszule męża poprasowała i pościel(ja nie prasuję pościeli) i mój mówi: "szkoda że nie może tak z miesiąc przychodzić";))

reklama
Ania gratuluje zycze spokojnych nocek

nie wiem co mi się tu dzieje ale wciąz coś mi dolega.........jak nie sprawy kobiece to znowu mam problemy z okiem chyba mam zapalenie spojówek Oko mi napuchło rano całe w ropie Mam rumianek i krople z antybiotykiem do oka i ucha(piotrek ma często problemy z uszami więc mam zapas) Mam nadzieję że do jutra przejdzie a jak nie to znowu do lekarza

Jak w szkole u Piotrusia jest super to przedszkole do bani Oczywiści sprawy ubraniowo/czapkowe Dziś wreszcie miała ale nauczyłam ją jak mówić ze ma mieć czapkę Pani jak mnie dziś zobaczyła to az focha strzeliła (3xmówiłam ze musze w srody odbierac ją 10min wczesniej bo kończą z Piotrkiem tak samo i musze zdążyć po niego)Ja chcę już lato Dobrze ze przedszkole tylko do świąt a później pójdzie do szkoły

Do góry