reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Z lozeczkiem to jest tak ze wymiar nie wazny tylko tu jest napisane ze odstepy miedzy szczebelkami nie maga byc wieksze niz 4,5 -6,5 cm to samo dotyczy kolyski materac minimalnie ma miec 8 cm grubosci a przerwa miedzy sciankami lozeczka a materacem nie moze byc wieksza niz 2 cm.ale mi nikt nie mierzyl pani z kraamzorgu popatrzyka tylko i powiedziala ze jest pieknie :-)

reklama
My jak coś, to w mniejszej miejscowości. Póki co, czekamy z tym, bo raz - jedziemy do Polski, dwa- M. nie chce mnie już nigdzie przenosić z racji tego, że wyklucie coraz bliżej. W kwietniu zabierzemy się za wyprawkę, bo póki co, jesteśmy w Puszczy Białowieskiej chyba :zawstydzona/y:.

Jestem szczęśliwa, bo kupiłam sobie w końcu kawę zbożową :D mniam mniam.

Dzisiaj robię naleśniki, bo zostały nam jeszcze składniki z wczorajszego kapsalona. Także będą naleśniorki na słono z kurczakiem, sałatą, ogórkiem kiszonym i sosem czosnkowym :D, M. jak chce to niech sobie zje z sosem sambal.

ISKIERKO ja dostalam taka ksiazeczke z kraamzorgu i tam bylo opisane szczegolowo co i jakie ma byc i co potrzebne na porod w domu a co do szpitala.
No ja jeswzcze nic nie dostałam, ale na szczęście dziś wyjaśniłam ubezpieczalni, że to oni mają sie skontaktowac z Kraamzorgiem więc teraz myślę że niedługo już zaczną działać:-D
Tylko, że chciałabym zacząć robic zakupy wcześniej, bo wiadomo - 2 łóżeczka, wózek, fotelik, wanienka itp to trochę nas uderzy po kieszeni
Iskierko lozeczko przewaznie 120x60cm :)
ale nie musi takie byc, kup sobie jakie chcesz, tylko wiadomo lepiej kupic 120x60, bo dziecko rosnie i przyda sie wieksze na dluzej. ja w salonie mam kolyske, ktora jest mniejsza od lozeczka, ale to na pare miesiecy, potem przeprowadzamy sie do boxa :-D
Box - masz na mysli takie kwadratowe łóżeczko? Też gdzieś takie widziałam, nawet było składane, ale nie mogę znależć informacji czy jest też podnoszone. Naprawdę nie chciałabym kupiować niepotrzebnych rzeczy, albo takich, z których dziecko szybko wyrośnie.
Wy jesteście młodsze i wam się zawsze mogę to jeszcze przydać. Ja natomiast już raczej więcej dzieci nie planuję:-D:-D:-D

Oj kurde, to dobrze ze wspomnialyscie, mi by do glowy nie przyszlo wczesniej mierzenie odleglosci pomiedzy szczebelkami, a jestesmy na etapie rozgladania sie, powoli chcemy zaczac kupowac, co by nam sie na wrzesnien wszystko nie zwalilo. Prawdopodobnie lozeczko z komoda dostaniemy od znajomych chociaz na dole tez dobrze by bylo miec jedno na dzien . napewno zwroce uwage na odleglosc.

Iskierko czasem na niedzieli ktos ma lozeczko w bardzo dobrym stanie do sprzedania, jedno mozecie kupic uzywane, przeciez mozna umyc , posciel i materac mozna kupic nowe, zawsze jakas kasa w kieszeni . najgorzej jest chyba z wozkami, bo na tym sie w ogole nie znam , ciezko sie ogarnac w swiecie nowych przedmiotow, ktore trzeba kupic :D

Iskierko sa boxy drewniane ale tez fajne sa takie z materialu jak lozeczka turystyczne ,skladane i po klopocie.

Iskierka tak dokladnie, box to takie kwadratowe lozeczko :) ma 2 poziomy, poziom wyzszy dla noworodka/niemowlaka i drugi poziom to jak juz dziecko wieksze i umie stawac, pozniej moze sie tam bawic, a Ty spokojnie mozesz cos porobic, np. w kuchni. Dobra rzecz. Ale tez zamiast boxu mozesz sprawic sobie np. lozeczko turystyczne, mieciutkie, w baby dump kosztuje chyba 30 czy 40e (najtansze) i tez moze byc jako box.
a co do wozka to uwazam, ze nie ma co przeplacac jesli kogos nie stac, bo to naprawde spory wydatek, ja dostalam wozek od znajomych w prezencie, takze nie musialam nic szukac, ale z tego co wiem to w prenatalu jak sie teraz kupi wozek to dostaje sie oprocz tego 120e (chyba tyle) gift card i mozna sobie jeszcze cos w prenatalu za to kupic, takze sie oplaca :):tak:

Ja mam w tARNowie łóżko drewniane - nie używane ani raz i kojec kwadratowy duży - to Miśka może w Nim spędziła z 5h razem ;P i tu mam łóżeczko turystyczne w którym spała może z miesiąc i łóżeczko drewniane którego nienawidzi... ;P nie wiem po co na co mi tyle tego było hahahahahaahahahah... :) jak i tak śpi ze mną...

7axe7 ja nie chce przyzwyczajac dziecka do spania ze mna.. Tomcio ma swoj sliczny Kubusiowo-Tygryskowo-Prosiaczkowo-Klapouchowy pokoik, wiec mam nadzieje, ze bedzie mu sie tam podobalo :D A u mamusi i tatusia kolor piaskowy na scianach, czyli nuda :D Bralas coreczke do siebie od poczatku, czy pozniej zaczelas, bo z czasem nie chcialo Ci sie wstawac do niej w nocy? :D

witam:-) - doczytac was to jak przedrzec sie przez dzungle:szok:...fajnie wam ze w domku siedzicie i macie tyyyyyle czasu hihi...:tak:mialam cos napisac ale wszystko juz mi z glowy wylecialo:dry: tyle pamietm ze jesli chodzi o pogode n weekend zapowiadaja opady...a my jutro idziemy na barbecue,,,:baffled:

Milego weekendu....:tak:

reklama
Do góry