Madziula85
Rodzina w komplecie :)
Iguana , ja pracowałam kiedyś w markecie i z tego co pamiętam to chrupki dla dzieci są też na dziale z chrupkami 

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale się rozpisałyście, nie daję rady czasami nadążyć...;-)
Na Wielkanoc jadę do Polski, to już wspominałam. Czy jest coś co szczególnie polecacie z przysmaków dla maluszków? Słyszałam o pałkach-chrupkach kukurydzianych, które zaraz się rozpuszczają w buzi. Wiecie jakiej to jest firmy? Dostanę to na dziale dzieciowym w markecie? Czy mam gdzieś indziej szukać?
Sencilla, życzę dużo wytrwałości w tych spotkaniach w najbliższym czasie. Pamiętam, że ja nie miałam wtedy wcale ochoty na coś takiego i zrezygnowaliśmy z tego...ale my jesteśmy tu krótko i nie mamy zbyt wielu znajomych, a zwłaszcza wśród Holendrów. Dopiero jak nabrałam sił i wręcz głodu na spotkania to wtedy odwiedziło mnie tylko kilka osób.
Robale, na kolkę tutaj dostaniesz Infacol. Na Janka działał rewelacyjnie. A w Polsce Espumisan w kropelkach...ale to ta sama czynna substancja.

Astrid, nie mam pojęcia. Znalazłam wreszcie tą dziewczynę na forum "wrześniówek", która o tym pisała i muszę ją dopytać
Wczoraj mąż przywiózł z Polski od przyjaciela fajna książkę "Rozwój psychiczny dziecka od 0 do 10 lat. Poradnik dla rodziców, psychologów i lekarzy." Fajnie, będzie co czytać
![]()
Z Polski dla dzieci? Flipsy rzecz jasna, tu nie mają, są chrupki kukurydziane, ale smakowe (serowe, baconowe, orzechowe). Kaszki Nestle. Tu są tylko ryżowe naturalne albo bananowe. Bambix ma takie wielozbożowe, ale bezsmakowe. No i nie ma kaszek z mlekiem, widziałam tylko jabłkową i gruszkową, od 6 miesiąca. Są jakies Nestle ze śliwką czy biszkoptowe - i tyle!
Kisielki, galaretki.
) zawsze dokupowałam specjalną deskę z materacykiem służącą jako przewijak. Czy tu w NL też coś takiego dostanę??
...