reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Dokladnie w tej spoldzielni jestesmy zapisani.No pojdziemy tam ,Jak najpredzej.Troche zla jestem bo to nasze mieszkanie wcale nie jest sprzedane ,no i on troche bezprawnie z nami zrywa kontrakt.Bo u nas jest tak ze mamy prawo mieszkac do sprzedania a potem mamy 2 m na wyprowadzke.No ale na sile nei bedziemy tu mieszkac.Tak wiem ,ze holendrzy to czesto sa pomocni i lubia byc pomocni.Choc mam zle doswiadczenia ze sluzba zdrowia to reszta jest ok i wiele razy doswiadczylam pomocy ,z ich strony .Takiej bezinteresownej ,tu bija nas na leb.

reklama
No pisalam o tym wczesniej, ale chyba nie zauwazylas :D smieje sie z tego , bo to jedyne slowo, ktore jest wspolne w polskim i wegierskim, jak wpspominalam wyzej.

Ja gotuje dinner , ladny, cieply wieczor, wyciagne mojego orzeszka jeszcze na przechadzke.

Nana19 jesli w kontrakcie macie tak napisane ze musi byc sprzedane zeby was stadtad wysiedlil, to probujcie swoich sil i powiedzcie mu ze to sprzeczne z postanowieniami konkraktu. Wtedy jesli macie pewnosc, to was sila chyba nie wyrzuci. Chociaz podejrzewam, ze moze znalezli kogos, kto chetnie by placil wiecej czynszu...

Martuś witaj u nas:)
Iskierka zdjęcia śliczne!
Sencilla córeczki przeurocze, a jak się chowa mała Lilianka?

ja po pracy, cały tydzień, w końcu upragniony weekend:)jutro w okolicach mam same rommelmarki już nie mogę sie doczekać uwielbiam chodzić i szukać jakiś fajnych rzeczy.Iskierka nawet nie wiedziałam że holendrzy to składają na ulicy aby potem organizatorzy bazarków mogli to pozbierać i sprzedać.
Co do języka ja już jestem tutaj ponad 4 lata i również nie umiem holenderskiego, ponieważ na początku przyjazdu nie sądziliśmy że tu zostaniemy tak długo,co chwila nam się plany zmieniały, więc myśleliśmy o nauce języka.Teraz dopiero się przykładamy do holenderskiego.Ciąże prowadziłam tutaj i świetnie się mogłam dogadać po angielsku, nigdy nie miałam takiej sytuacji abym nie mogła z kimś porozmawiać po angielsku.

7axe7 i Iguana wypoczywajcie w Pl:)my wybieramy się dopiero w czerwcu na dwu tygodniowy urlop, jakieś załatwienia oczywiście i może jakieś małe wakacje zagranicę.Ale czy na wszystko znajdzie się czas to się okaże.
A po czesku Dzień dobry to chyba Dobre rano:) tak śmiesznie :tak:

Pozdrawiam serdecznie i miłego weekendu życzę.

Madziula uwielbbiam kuchnie wegierska np. langos pewnie maz ci niezle gotuje:-) bylam 2 razy na wegrzech bardzo mi sie podobalo Balaton. Hajduszoboszlo (nie wiem jak sie pisze) i piekna stolica Budapeszt :-) teraz pracuje z kilkunastoma Wegrami wiec tez sie smijemy z niektorch slow.
sencilla na juz pisalam kiedys ze pracuje z Czechami i oni sa poprostu rewelacyjni a jak zaczynaja mowic po swojemu to ubaw po pachy:-D
Nana ja ci wspolczuje bo bylam w takiej sytuacji tylko mialam tydzien na wyprowadzke z 1.5 rocznym dzieckiem:-(ale dacie rade wierze wto bo nam tez sie udalo.

Chcialam dodac moze ktoras zainteresowana w Etosie jest promocja 3 paczki pampersow (wszystkie rozmiary) za 27 euro.

7axe7 jak tam twoja alergia?Bo ja wczoraj przechodzilam kolo skoszonej trawy i mnie rozlozylo wiec nie chce myslec co ty masz w PL

Ostatnia edycja:
Ayni: przepraszam rzeczywiście nie doczytałam taka jakaś rozkojarzona chodze ostatnio

Anetko: ja jak narazie byłam nawęgrzech tylko raz i zgodze się z Tobą bardzo piękny kraj. a co do kuchni to rzeczywiście czasami mi gotuje i co niekture ichnie przysmaki mi smakują

tak tak mamy napisane ze mieszkamy do sprzedania a wtedy mamy 2 m.nie ma tam nic np ,ze wlasciciel ma prawo skrocic czas wynajmu jezeli tak mu sie zechce .My Mozemy w kazdej chwili odejsc.No mamy prawo powolac sie na ten kontrakt ale uznalismy ,ze nie bedziemy tego robic jezeli nas tu nie chca.

Anetko jak udalo sie wam wybrnac z sytuacji ,bo jestesmy w takiej samej ,he he Tymek nie ma jeszcze 15 m ,no tylko my mamy 2 m. na wyprowadzke ,nie 1.5 tyg

Ostatnia edycja:
My juz po spacerku, moj M musial skoczyc na chwile do kolegi, bo ten udzielal mu referencji dzis przez telefon. Oczywiscie w tv nic nie ma jak zwykle.

Anetko a jak u was ? Jak sie chowaja chlopcy ,w szczegolnosci baby Filip ? Mialam ostatnio napisac, ze oni sa po prostu boscy, piekne , brazowe oczy i jasne blond wlosy! wow ! to chyba po tacie, co ? W sam raz beda kawalerowie dla coreczek Sencilli.

Martusia ja wlasnie zauwazylam , ze do Bergen Op Zoom masz jakies 65 km i ze mieszkasz pod Oosterhoutem. Fajna miejscowosc, w szczegolnosci lubilam w Oosterhout uliczke na ktorej sa same puby i kluby, wiec w weekend nie trzeba lazic po miescie tylko wszystko w jednym miejscu. No i dobry kebab przy rynku :D

reklama
Do góry