reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

reklama
Ja robilam dzieciom zdjecia do paszportow jak mieli 4 tyg:szok: to jest prawdziwa sztuka i wyzwanie nie tylko dla matki ale i dla fotografa... ja na kolanach unoszaca dziecie nad glowa swoja/ moje rce pod jego koszulka/ a fotograf musi fote pstryknac zeby glowa byla prosto,usta zamkniete i oczy otwarte...powodzenia:-D:cool2:

czesc dziewczyny czy ktoras miala wysypke w ciazy czerwone plamy boli piecze i puchnie. bylam juz dwa razy u lekarza jedna dala mi clemastine a rodzinny powiedzial ze w ciazy nie wolno i kazala mi kupic puder mentolowy

czesc dziewczyny czy ktoras miala wysypke w ciazy czerwone plamy boli piecze i puchnie. bylam juz dwa razy u lekarza jedna dala mi clemastine a rodzinny powiedzial ze w ciazy nie wolno i kazala mi kupic puder mentolowy
Ojoj, pierwsze słyszę o wysypce. Może na coś się uczuliłaś? :szok:

Ja w swoim paszporcie mam zdjęcie, na którym wyglądam, jak uciekinierka z Auschwitz. Masakra jakaś. Natomiast w nowym dowodzie mam zdjęcie, podczas którego wykonywania, byłam chora. Przeziębiłam się na własnym weselu, bo było zimno w nocy, a do toalety żeby iść, trzeba było przejść obok drzwi wejściowych do restauracji, które były ciągle otwarte.

Hejka!
Piękny dzionek dzisiaj!!!Oby takich więcej, my prawie cały dzień na powietrzu;)))

Ja Tymkowi robiłam zdjęcie do paszportu jak miał 2 tygodnie i jeszcze żółtaczka się utrzymywała...na zdjęciu wygląda jak chinczyk:tak:-żółty, czarne włosy, oczy przymróżone wyglądające na skośne;)))
U takich małych dzoieci uchybienia na zdjęciach są akceptowalne bo się dowiadywałam żebym na marne nie pojechała...

A ja Wam powiem ze ja zdjęcie w paszporcie mam w miarę ładne...:tak:

Cześć i czołem!

Iskierko gratuluję Małej! Jest śliczna! Szczęścia i zdrówka dla Niej! :)

u Nas upalnie... pracowałam w weekend u dziadka na jeziorku i spaliłam się strasznie - jestem czarna jak murzyn i nawet fluidu nie muszę używać hahahaha :) tak po za tym duużo się podziało ale muszę sobie z tym wszystkim dać radę.... mój K.miał spięcie z moimi rodzicami i mieszka u swoich rodziców... czuje się jak po rozwodzie... i jestem w ciemnej du** ...

znikam do spaniaaaaaaa. Jutro kolejny upalny dzień! Pozdrawiam z pl! :)

Witam all, ja tylko na moment - doczytalam i na szybko odpisuję:
Iskierka ale ja w Den Haag, takze w niedziele bede mala chrzest. :-)
No fakt, zapomnialam. Ja w sobotę - bardziej kameralnie
jesli masz problem z siusianiem:sorry2: to juz kiedys pisalismy ze na poczatku sprobuj pod prysznicem polewajac sie delikatnie bo szum wody tez prowokuje psychike:tak: albo odkrec kran w wc...co do dwojeczki to mi powiedzieli ze 3-4dni spokojnie moge poczekac nic sie nie dzieje..:tak:I wazna jest dieta lekkostrawna..
Dziękuje Aniahaven, ja wlasnie tak siusiam, bo tak mi doradzili w szpitalu i generalnie z tym problemu nie mam. Tzn trochę piuecze, ale da sie wytrzymać. Tez powiedzialam kraamzorg ze nie moge do wc (na to drugie) i też mi powiedziala, że spokojnie nawet 5 dni po porodzie. na szczęscie problem sam się rozwiazał - dzis rano - szybko i bezboleśnie:-D:-D:-D

Generalnie nie spalismy druga noc - mala sie dopiero uczy ssac, mnie tworzy sie pokarm, nie jem nic niestosownego a mala i tak ma kolki:-( Nie odbija jej si,ę jeszcze po kazdym piciu i tu podejrzewam problem.
Cycki mam jak balony i twarde jak kamien i dzis pomyslalam o laktatorze, zeby nadmiar odciągnąć....
Ale wolalabym elektryczny.
Sencilal - jaki masz??? Doradz, choć jeszcze nie wiem na 100% czy kupię.
Znikam spac poki mala spi:-)
Dobranoc all

reklama
Do góry