reklama

home sweet home

Mysmy juz przy adaptacji o tym zadecydowali, ale wydaje mi się, że i tak więcej mamy podniesioną niż w adaptacji
Jednak trzeba przyznać, że przez to na górze mamy sporo miejsca.

reklama
Sosnowiczanka, super te płytki :tak: na żywo będzie naprawdę fajnie to wyglądać.

My na podłogę do kuchni (i prawdopodobnie też na podłogę w hallu) wybraliśmy gres szkliwiony Fiorito z Opoczna:
1151-1630-thickbox.jpg

Bardzo się cieszę, bo po dzisiejszej rozmowie w urzędzie gminy jestem pozytywnie nakręcona :) dostałam informacje, że pewne dokumenty trzeba tylko odnowić, w sumie płacić muszę na razie tylko za mapke do celów projektowych oraz u notariusza (przepisywanie działki) no i te 2% podajże od darowizny :)
Co dla mnie ważne: zapewniono mnie, że do kwietnia wszystko będzie załatwione w kwestii formalnej, więc jak dobrze pójdzie kwiecień/maj - zaczniemy fundamenty, dziwnie to brzmi, bo nawet zakupionego planu nie mamy ehe:) ale się cieszę...

Z mamy na mnie i z tego co się orientowałam, to płacę w urzędzie skarbowym 2% wartości darowizny. Może mnie w bląd wprowadziła kuzynka, bo studiuje prawo i takie coś mi przekazała... ale podowiaduję się, na bank u notariusza.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry