reklama

home sweet home

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę :)

Aha miałam zapytać o coś.
Dostałam takie dziwne zaświadczenie w gminie, że Urząd Gminy zaświadcza, że z dniem 31.12.2003 stracił ważność plan miejscowego zagospodarowania przestrzennego. W związku z powyższym nie możemy określić w jakich terenach znajduje się działka (...)
Miał ktoś z czymś takim styczność?

reklama
dagne a w google szperałaś? ja się nie spotkałam z takim czymś.

kota jak taka duza ekipa to faktycznie spoko, u na będzie jeden człowiek, więc może mu trochę zejść... zwłaszcza, że tych płytek będzie miał sporo do układania, bo wiatrołap, korytarz , kuchnia, jadalnia i łazienki dwie...

Właśnie poszperałam, zadzwoniłam do poleconego gościa, który koordynuje wszystkim związanym z budową od początku i dowiedziałam się, że muszę złożyć wniosek o decyzję o warunkach zabudowy, ponieważ moja gmina nie ma aktualnego planu zagospodarowania przestrzennego. Mam nadzieję, że ten gość nam pomoże (ma znajomości), bo z tego co czytałam decyzja może przyjść w przeciągu 2-4 miesięcy, a to dość długo :/ a na wiosnę myśleliśmy o fundamentach... na bank będzie pozytywna, bo mamy wszystkie media na działce, a obok sa już zabudowania i co najważniejsze pod samą działkę mamy drogę gminną asfaltową :)

Bardzo Wam zazdroszczę całego urządzania... idziecie jak burza :D dopiero w tamtym roku przyglądałam się jak powstają mury Waszych domków a tu już płytki, panele, kuchnie...

dagne tak szczerze powiedziawszy to jak tak się przesuwały za każdym razem terminy z kolejnymi pracami to mnie trafiało i myślałam, że się i w 5 lat nie wyrobimy. Więc też jestem mile zaskoczona, że jest teraz taki etap jaki jest :)
I jak mogę coś radzić, to od razu mówię, żebyście sobie planując ile wydacie dołożyli min. 20% buforu, bo zawsze coś wyskoczy nieplanowanego! Tłukłam to mojemu mężowi do łba jak braliśmy kredyt, ale on i tak zrobił po swojemu i teraz "kombinujemy jak koń pod górę"

Rojku dobrze prawi, my od początku pomimo wyliczeń braliśmy o 100tys kredytu więcej niż poczatkowo uważaliśmy za potrzebne i teraz chyba wystarczy nam "na styk" a tą nadprogramową setką, bez niej na bank nie wprowadzilibyśmy się w tym roku.

my mamy RnS :)
bardzo fajny domek wybraliście, a dodam, że ja też wyszukałam projekt w necie, a później razem z architektem spędzałam nad nim godziny kombinując jak wcielić w niego moje zmiany i się udało :)

reklama
Generalnie czekam do wtorku, wtedy myślę że mniej wiecej się wszystko poukłada :)

Rojku, a takie zmiany, typu podwyższanie itp zgłasza się przy adaptacji, czy to są dozwolone czynności?? kiedyś czytałam, że Ci chyba teśc namieszał :) pewnie fachowy budowlaniec :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry