reklama

home sweet home

Rojku, kuchnia w produkcji, póki co kończymy kafelkowanie kuchni i zaczynamy kafelkowanie łazienek, do końca tygodnia będziemy mieć podłączony prąd, mamy już wyrównaną działkę i nawieziony humus + kilka ciężarówek frezu na podjazd do garażu, wczoraj M. skończył stawiać ściankę działową w klatce schodowej (od piwnicy po poddasze) no i w przyszłym tygodniu wchodzi nam ekipa od ocieplania domu (tak, tak właśnie wybieram skrukturę i kolor elewacji).

edit, no właśnie, czy któraś z Was orientowała się już może w elewacjach? przeglądąłyście już faktury, kolor itd?

Ostatnia edycja:
reklama
My nie robimy pucu, tylko wersja oszczędna - kupiliśmy biały klej do styropianu (ten nakładany na wierzch). Więc faktury i kolory są mi obce, bo domek będzie biały.
Kafelkowiec podobno ma być na dniach u nas, ale na razie ten od dużych powierzchni płaskich. Do łazienek ma przyjść dopiero w październiku.

Wpadłam się pochwalić:
20120915.jpg
Na razie nie widziałam na żywo, tylko na zdjęciu, ale już się nie mogę doczekać :)

Rojku - gratki :) macie już własne drzwi :)
Kota - ja także z niecierpliwością czekam na fotki :)

A ja się pochwalę, że działka jest już moja :) od przedwczoraj. Obecnie czekam na pismo z elektrowni, bo tylko to mi brakuje do złożenia wniosku o warunki zabudowy. Na mapę dc projektowych już czekam :)

Ile u Was kosztowało przyłączenie do sieci?

dagne my placilismy cos 1908 zł jak juz pociagneli kabel i wstawili skrzynkę, zapłacilismy podpisalismy umowę o licznik i finito:) .. tylko nas sieknął kabel pod dom, bo od drogi(gdzie skrzynka) do domu mamy ok. 60 m. A kabel prawie 20 zł za metr a to juz w gestii właściciela jest.

Mam pytanie do dziewczyn obytych w remontach itp
W trzech pokojach mamy dziwne kolory na ścianach foto 421.jpgfoto 414.jpg i chciałam dowiedzieć się czy wiecie może czy da radę zamalować takie kolory. Mam na myśli wymalowanie wszystkiego dobrą farbą na biało, a później jakiś kolor na ścianach i biały sufit.
Zdjęcie są po wstawieniu okien czyli na początku remontu, teraz trochę się zmieniło, a kolory są troszeczkę ciemniejsze.
Ile ludzi tyle opinii, ale nic nie szkodzi zapytać jeszcze Was :-):-)

(pierwsze zdjęcie kolor jakiś pomarańcz, a drugie to niby oliwka )

reklama
270,, ja w swoim pokoju miałam czerwony taki mega mocny i też się martwiłam czym to zakryć ale w sklepie babka mi powiedziała ze jak kupię dobrą farbę to wszystko pokryje i pokryła:) ja kupiłam farbę Beckersa z tego co pisała mi kasia2011 to jest to samo co tikurilla czy jakos tak to jest ta sama firma, cenowo nie są najtansze ale fajnie kryją i ładnie da się z nich zmywac plamy (ubrudzenia dzieciaków itp)
rojku fajne drzwi:):) ile was kosztowały i jaki to rodzaj?? stalowe? drewno?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry