reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

"ICH PIERWSZY RAZ"- czyli nowe umiejętnosci naszych pociech

Madzia mlody swietnie zasuwa :-D No i ladnie, spokojnie bułke je. Moj jak dostanie, to od razu wszystko do buzi pcha i musze mu usuwac, zeby sie nie zadlawil ;-)
Moj jak sie trzyma lozka, to prawie biega wzdluz niego, ale sam jeszcze nie chodzi( mialam napisac, ze sie jeszcze nie puszcza, ale o by bylo dwuznaczne ;-) ).

reklama
moja Ola tak samo jak Bartuś - biega przy wersalce i meblach, ale jeszcze boi się odważyć żeby samej zrobić jakieś kroczki :sorry: ale czekamy, cierpliwie czekamy :-D
a Krzysiu super chodzi :-):-) tak ostrożnie, ale tak pewnie - no superowo :tak: a postepy niezłe poczynił - szybko jakoś to u Niego poszło :tak: zaczął raczkować, zaraz już się wpinał no i teraz chodzi! brawo :-D

Madzia gratulacje dla Krzysia! ale ta bulke rzeczywiscie elegancko, wolniutko je! moj tak jak Bartus Celinki cala by wepchal do buzi...

Wczoraj byliśmy u Milenki, która w połowie listopada skończyła roczek i dopiero od niedawna raczkuje, a Ola nadal nie raczkuje i nie cierpi pozycji wyjsciowej do raczkowania. Przemieszcza sie pełzając do tyłu i ciągnie ją do pionu. Nie da sie posadzić tylko na nóżki staje.W łóżeczku próbuje sie dźwignąć. Jest bardzo ostrożna i to ją blokuje.

Kupinosia - córcia mojej siostry też na początku listopada skończyła roczek i jeszcze sama nie chodzi - za rączkę i owszem, ale sama nie chce... taką ma blokadę :eek: moja Paula też nie raczkowala, tylko pełzała do tylu i roczek jak to się mówi przedeptała :-D nie martw się, na twoja Olę też przyjdzie wkrótce czas ;-)

a Kris skonczyl dzis 11 miesiecy i z nowych umiejetnosci mowi "ne ma" rozkladajac rece wnetrzem do gory, ale smieszny jest w tym strasznie :-D

Krzys tez dzis skonczył 11 miesiecy
jak rozmawiałysmy z mama o |Juli to pokazał ja paluszkiem na kalendarzu
nowoscia jest tez słowo dzi- pokazuac nadrzwi

Madzia - ale fajnie chodzi Twój mały krasnal :-)
Izkab - ja sie nie martwie, na razie jestem spokojna. Zaczne sie martwić jak Olka skończy 18 miesięcy i nadal nie będzie chodzić, bo książkowo do tego czasu dzieci już powinny :tak:U mojego brata ciotecznego Majka zaczęła właśnie w 18 miesiącu

No to zaczynam nadrabiać zaległości:: Wicia zaczęła raczkować przed końcem ósmego miesiąca potem dość szybko zaczęła wstawać i chodzić przy meblach. Teraz dość długo stoi sama i zaczyna się puszczać tak na trzy cztery kroczki!
Kosi,kosi i papa na zawołanie;-)Buzi tez daje oczywiscie obsliniajac niesamowicie.
No i uwielbia "masować" naszego labradora:-)

reklama
Lucy - może to kolejny etap :tak: może Piotruś ćwiczy jakąś inną umiejętność :-) pamiętam jak Ola miała taki etap, że ładnie nam gugała a potem długo długo nic, w tym czasie za to już sama siedziała i poruszała się na tyłku :tak: no a potem na nowo nam się rozgadała ;-)

Do góry