reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

"ICH PIERWSZY RAZ"- czyli nowe umiejętnosci naszych pociech

Moja córcia wczoraj pierwszy raz stanęła bez trzymanki. Trwało to jakieś 5 sekund po czym kapnęła się, że nie trzyma się niczego i bam na tyłek. Ciekawe ile czasu minie od takich prób samodzielnego stania do chodzenia,,,, Jak to u Was wyglądało?:sorry:

reklama
u nas Ola już tak od około 2 tygodni sama potrafi ustać, z dnia na dzień co raz dłużej - ale tak sama celowo nie stanie, tylko właśnie tak przez przypadek się puści i stoi - bo np zabawi się zabawkami ;-)a kroków samodzielnie jeszcze nie robi ;-)
pewnie to od dziecka zależy - znam dwa przypadki - jedno dziecko strasznie wcześnie zaczynało wstawać, a samodzielne kroki zrobiło dopiero po ok 4 miesiącach, a inne znowu dopiero koło roczku zaczynało wstawać, ale jak już stanęło tak odważyło się w miarę szybko na samodzielne kroczki ;-) więc pewnie nie ma tu reguły :-)

Moja córcia wczoraj pierwszy raz stanęła bez trzymanki. Trwało to jakieś 5 sekund po czym kapnęła się, że nie trzyma się niczego i bam na tyłek. Ciekawe ile czasu minie od takich prób samodzielnego stania do chodzenia,,,, Jak to u Was wyglądało?:sorry:

u nas od samodzielnego stania do chodzenia minelo 2 tygodnie teraz maly biega sam nieraz to jakby mial piorko w tylku w te i spowrotem a jak mu pampera zmieniam to mi zawsze ucieka i gon mama tak chichra sie ze szok...
a i uwielbia sie chowac a ja udaje ze go nie widze i szukam go przy okazji wyjde do kuchni i pomieszam obiad bo on w kryjowce siedzi i nie wyjdzie:-D a ja udaje ze go nie widze on ma radoche a ja moge cosik zrobic:cool2:

nasza karolka staneła jakieś 2-3 tyg temu pierwszy raz w łózeczku i od tego czasu chce stawać wszędzie, teraz ma fazę trzymania się jedną łapką rantu ławy i stoi tak dość długo a jak się znudzi to zrzuca sobie coś na podłogę i trzymając sie tą jedną ręką ławy schyla się żeby podnieść, położyć na ławie i znów zrzucić i znów podnieść i tak w kółko :sorry::sorry::sorry: nawet pół godziny tak ćwiczy :happy::happy::happy: ale też jestem ciekawa czy przechodzi roczek :rofl2: to już niedługo więc trzymam kciuki żeby się puściła :laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
Madzia - super :-D gratulujemy wszystkim chodzącym dzieciaczkom :tak::-D
ja to się pewnie tak szybko nie doczekam :-p Paulinka sama zaczęła chodzić jak miala równo roczek, więc nie sądzę żeby Karolcia zaczęła wcześniej ;-) Paula przez trzy miesiące chodziła trzymana pod paszki albo za rączki i widzę, że historia się powtarza :eek: moje biedne plecy :rolleyes2:

Do góry