reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona dla grudniowych maluszków.

widzę,że po poznaniu płci dziecka nie tylko u mnie pojawił się problem imienia :-D
byłam pewna co do wyboru a teraz żadne mi sie już nie podoba. myślę że z czasem coś mi w końcu przypadnie do gustu, bo na mojego M to liczyć nie mogę.

reklama
Kota, wiedziałam, że tak bedzie, u nas było tak samo :)
No chyba że 21 dowiem się że to jednak dziewczynka wtedy będziemy debatować z moim M. pomiędzy Anastazją a Karoliną. Mimo wszystko trzymajcie kciuki za Adasia.

a my wczoraj sobie podczas spaceru o imionach rozmawialiśmy i na razie podobają nam się: Emilia, Magdalena, Tomasz, Michał, Adam, Jakub... ciąg dalszy na pewno nastąpi :D

stworzyłam sobie listę imion dziewczęcych, które mi się podobają, teraz trzeba będzie tylko z mężem przedyskutować i zapytać brzucha jak chce się nazywać ;-)
Moja lista: Dagmara, Daria, Emilia, Jagna, Karolina, Natalia, Nina, Pola

Trochę nie rozumiem tego trendu "ktoś kogo znam dał tak na imię dziecku więc ja już nie mogę". Ja wybieram dla dziecka takie imię jakie mnie się podoba i nie patrzę na to czy jest tylko jedna osoba o tym imieniu czy 100.

Może i tak gdy jest to miasto;-)Ale ja mieszkam w małej wsi. Przyjaźnimy się i troszkę głupio,żebyśmy miały dzieci o tym samym w dodatku niespotykanym tak czesto imieniu. Jest tyle pieknych imion,ze znajdziemy jakieś ładne które nie bedzie za bardzo odbiegać od pierwszego synka:-) Zawsze dla dziewczynki podobało mi się imie SAFIRA (mój szafirek) Ale to też rzadkie imie i nie wiem jakby na wsi to sie przyjeło...Choć jak usłyszeli,ze dałam dziecku na imie RUBEN tez było wielkie HALO...
Moja mała sasiadka ma na imie BIBJANA i dzieci z jej przedszkola wołają BIBI,ale na wsi ludzie też krecą nosem,ze nie mieli już jak dziecka nazwać rodzice...
Ważne zeby rodzicom podobało sie to imie i aby kiedyś dziecko się go nie wstydziło:-) Mój synek z dumą przedstawia się: Jestem Ruben:-D

hej dziewczyny :) często czytam wasze posty, ale jakoś nigdy nie mam czasu się wdrozyć w temat :) teraz będe miała go tyroszke więcej. Wczoraj byłam na wizycie u będzie synek na 100 %,jak to lekarz stwierdził że prosto pokazał siusiaka :) strasznie się cieszymy razem z mężem :) A imię mam bo miałam dla mdziewczynki i chłopaka ale że bężie chłopczyk to DOMINIK :)

kota-behemota. Mi też się podobało imię Jakub ale kuzynka dalam swojemu synkowi tak na imię a nie chciałam żeby sie powtarzalo w rodzinie :)

reklama
huuurrrraaaa!!
doszłam z moim M do porozumienia i wybraliśmy imię dla naszego Synka!!
i padło na Aleksy :):) od początku mi się podobało a i mojej mamie i przyszłym teściom też więc już jestem spokojna i do mojego brzucholka mogę się zwracać po imieniu :happy::-)

Do góry