Nulini
Po prostu szczęśliwa!
alecta, mnie się strasznie zdrobnienie Mania podoba
Maryś znam kilka i żadna mi tego imienia nie obrzydziła 
Doggi, no dokładnie, niby Gucio Gucio, ale w głowie galopada myśli :-(
Megami, mnie dziadzio Wawrzyńca wciska
femme, no właśnie na to nam uwagę zwracają, że nastolatek GUCIO / GUTEK to przecież śmiechowo, a GUSTAW za poważnie...
Też znam parę osób, które posługują się innym imieniem, niż swoje własne, bo go nie cierpią
Tylko właśnie sęk w tym, że ja sama nie jestem przekonana co do Gustawa i stąd całe zamieszanie...
Maryś znam kilka i żadna mi tego imienia nie obrzydziła 
Doggi, no dokładnie, niby Gucio Gucio, ale w głowie galopada myśli :-(
Megami, mnie dziadzio Wawrzyńca wciska

femme, no właśnie na to nam uwagę zwracają, że nastolatek GUCIO / GUTEK to przecież śmiechowo, a GUSTAW za poważnie...
Też znam parę osób, które posługują się innym imieniem, niż swoje własne, bo go nie cierpią
Tylko właśnie sęk w tym, że ja sama nie jestem przekonana co do Gustawa i stąd całe zamieszanie...
Gustaw moim zdaniem ładnie, tylko miałabym problem ze zdrobnieniami właśnie np. właśnie dla nastolatka ew. Gutek, ale ogólnie piękne, szlachetnie brzmiące imię jak dla mnie, jak można powiedzieć, że to tragedia 
. mały Gucio/Gutek i duży, dorosły Gustaw. nie widzę problemu :-). mój Leon nie ma jeszcze 3 lat, a w domu często mówimy do niego Leoś i co? sam od siebie w życiu nie przedstawił się Leoś. mówi o sobie Leon i koniec