reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

imiona dla naszych dzieciątek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
My wciąż nie wiemy, w którą stronę się kierować... Chociaż ja od początku jestem pewna, że to dziewczynka:) A jak dziewczynka to Majeczka-wybrane wieki temu, choć teraz zrobiło się modne, i do tego serial...brrr...ale nie zrezygnuję-pierwsza byłam!:) Na drugie imię dostanie Anna, jak wszystkie kobiety w mojej rodzinie. Nad imieniem dla chłopca w ogóle nie myśleliśmy, ale ostatnio nieśmiało dochodzimy do wniosku, że może dobrze byłoby mieć coś w zanadrzu. Ja kompletnie nie mam pojęcia, ale mąż wymyślił ostatnio-Jan Kanty. Nie wiem jeszcze, co o tym myśleć...:)

Majeczka bardzo ładne imię . Ja jak będę miała córkę (takie mam przeczucie) to dam na 99% imię Jagoda , a na drugie może Bronisława ( po mojej babci ) albo Ewa ( po mojej mamusi ). Wiecie ja mówię na 99% , bo zawsze może mi się odmienić coś:)) hehe
Dziewczyny zalazłam na necie jak dopasować imię dziecka do znaku zodiaku:)) http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/gerber/przydatne/imiennik/dobierz-imie/znak/4.aspx

Ostatnia edycja:
reklama
Do Ina21: Dziękuję:) Znam jedną Jagodę-bardzo fajna kobitka:) Majki osobiście nie znam żadnej-tylko Popielarska i Włoszczowska mi się kojarzą, ale za to kojarzą się sympatycznie.

MY też wczoraj zrobiliśmy burzrobiliśmy burzę mózgów i wybraliśmy imionka: Nina dla dziewczynki, a dla chłopca Konrad ewentualnie Dominik, bo w tej kwesti jeszcze nie mamy 100% pewności. A drugie imiona po rodzicach, czyli Artur, Aleksandra.

Wuzelek moja córcia jest Maja Anna :-) ja wybrałam Maję ze względu na znaczenie bo wyczytałam że Maja to "przynosząca radość" a ja długo czekałam na nią i stąd taki wybór

My czekamy na Liliannę. Liluni już nie zmienię :)
A Maja bardzo ładnie!

MY też wczoraj zrobiliśmy burzrobiliśmy burzę mózgów i wybraliśmy imionka: Nina dla dziewczynki, a dla chłopca Konrad ewentualnie Dominik, bo w tej kwesti jeszcze nie mamy 100% pewności. A drugie imiona po rodzicach, czyli Artur, Aleksandra.

u nas także :))

Dziękuję dziewczynki:) Co prawda mój gin każe mi jeszcze długo czekać na informację o płci, ale ja i tak wiem swoje-no przecież to Majeczka:) Taka grzeczniutka, że nawet mamusi nie chce kopnąć, choć nie miałabym nic przeciwko...:) Zresztą moja mama mówi, że jak była ze mną w ciąży (mam jeszcze dwóch młodszych braci), to też od początku wiedziała, że dziewczyna, chociaż wszyscy jej mówili, że będzie chłopak. No a ja chłopakiem na pewno nie jestem-a intuicję po mamusi widać odziedziczyłam:)

Majeczka bardzo ładne imię . Ja jak będę miała córkę (takie mam przeczucie) to dam na 99% imię Jagoda , a na drugie może Bronisława ( po mojej babci ) albo Ewa ( po mojej mamusi ). Wiecie ja mówię na 99% , bo zawsze może mi się odmienić coś:)) hehe
Dziewczyny zalazłam na necie jak dopasować imię dziecka do znaku zodiaku:)) Dobierz imię do znaku zodiaku
ina21- bardzo fajny link ;)

W sumie j juz bardzo wczesie zaczelam myslec o imionach .. z moim pawlem ugadalimy sie tak ze ja wybieram imie dla dziewczynki a on dla chlopca tak wiec w pierwszych miesiacach chcialam Agatke ale cos mi sie odwidzialo tak wiec na obecna chwile tak na 99 % Dorota Izabella, a chlopak Krzysiu drugiego iminia dla chlopczyka jak narazie niema bo niewiemy :) juz nie dlugo sie okaze tak naprawde kto wybierze imiona ;)

reklama
My dla naszej córci mamy Michalina Maria, Michalinę wybrał mój Marcin, ale mnie się bardzo podoba:-) a Maria bo i u niego w rodzinie i u mnie więc rodzinka będzie zadowolona;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry