reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

imiona dla naszych dzieciątek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
My z męzem mamy całkiem różne typy:) Ale jakoś będziemy musieli się dogadać. Wiemy napewno, że dziecko będzie miało tylko jedno imię. Z wszystkich naszych propozycji oboje moglibysmy " przystac" na Łucję a dla chłopczyka Karol. Ale to tylko takie bardzo wstepne imiona. Jest jeszcze troche czasu napewno na coś się zdecydujemy:)

reklama
Ja jak "wpadłam" na Radka to M od razu się zgodził z zadowoleniem. Obojgu nam się bardzo to imię podoba i nie kojarzy nam się źle :tak: A jak przeczytaliśmy opis tego imienia w naszej księdze imion (naprawdę polecam takie coś) to tylko nas to utwierdziło :-D
Dla dziewczynki za to nie mogliśmy znaleźć nic co by nas zadowoliło w pełni. Mi się bardzo podoba Joanna, ale mamy już jedną w rodzinie :sorry2: Jedyne co rozważaliśmy to Anna i Wiktoria.

Ja jak "wpadłam" na Radka to M od razu się zgodził z zadowoleniem. Obojgu nam się bardzo to imię podoba i nie kojarzy nam się źle :tak: A jak przeczytaliśmy opis tego imienia w naszej księdze imion (naprawdę polecam takie coś) to tylko nas to utwierdziło :-D
Dla dziewczynki za to nie mogliśmy znaleźć nic co by nas zadowoliło w pełni. Mi się bardzo podoba Joanna, ale mamy już jedną w rodzinie :sorry2: Jedyne co rozważaliśmy to Anna i Wiktoria.

BlackOpal, a mogłabys skrobnąć mi znaczenie imienia SZYMON?? Byłabym Ci baardzo "Dźwięczna" :-D

Szymon - Osoba ta jest człowiekiem prostolinijnym, kochającym prawdę i sprawiedliwość. Te zasady dyktują jego sposób bycia, powodują jego aktywność społeczną, altruistyczną i charytatywną. Jest wrażliwy na sytuacje życiowe ludzi. Stały w przekonaniach, pogodny w życiu, umiejący traktować niektóre sytuacje w życiu z humorem. Lubi doradzać i służyć innym pomocą. Jest świadom tego, że na nim ciąży odpowiedzialność za wychowanie dzieci, dlatego do ich edukacji przywiązuje wielką wagę. Kocha przyrodę, często z rodziną przebywa na jej łonie. Czyta książki, bywa w teatrze. Jest miłośnikiem rzeźby tradycyjnej. Czasami bywa osobnikiem tajemniczym, nie lubiącym by ktoś wchodził w jego prywatne życie.

Bardzo lubię imię SZYMON, ale już jest zarezerwowane w mojej rodzince :-), a właściciel tego imienia skradł me serce na zawsze :-):-). Szymuś jest fantastycznym, małym, ciocinym brzdącem :-):-)

Szymon - Osoba ta jest człowiekiem prostolinijnym, kochającym prawdę i sprawiedliwość. Te zasady dyktują jego sposób bycia, powodują jego aktywność społeczną, altruistyczną i charytatywną. Jest wrażliwy na sytuacje życiowe ludzi. Stały w przekonaniach, pogodny w życiu, umiejący traktować niektóre sytuacje w życiu z humorem. Lubi doradzać i służyć innym pomocą. Jest świadom tego, że na nim ciąży odpowiedzialność za wychowanie dzieci, dlatego do ich edukacji przywiązuje wielką wagę. Kocha przyrodę, często z rodziną przebywa na jej łonie. Czyta książki, bywa w teatrze. Jest miłośnikiem rzeźby tradycyjnej. Czasami bywa osobnikiem tajemniczym, nie lubiącym by ktoś wchodził w jego prywatne życie.

Dziękuję Ci ślicznie, FiuuuFiuuu :-D

Mnie tez sie Szymon strasznie podoba i zawsze mówiłam, że tak nazwę synka. Ale siostra cioteczna dała tak na imie swojemu półrocznemu chłopczykowi, koleżanka bliska 2 tyg. tem też chrzciła Szymonka. Poza tym mój G. mówi, że za duzo tych Szymonów jest ostatnimi czasy. Ale imię naprawdę ładne i można odmieniac róznie:)

Fiuufiuu już odpisała, to ja tylko dodam, że i imię i jego opis mi się bardzo podobają :-D
Ja raz proponowałam Szymon, ale mojemu M nie przypadło do gustu :sorry2:

My szybko wybraliśmy imiona dla naszego maleństwa. A właściwie ja wybrałam i mój M w końcu się zgodził.
Dziewczynka: Zuzanna Julianna
Chłopiec: Tobiasz Tomasz

reklama
Ja tez kategorycznie jestem za Szymonem i nawet nie dyskutuje na ten temat z mezem , bo juz przy coruni jesliby okazal sie facet mial byc Szymon - wiec jesli teraz bedzie chlopiec bedzie wlasnie Szymus. Za to nad dziewczynka sie jeszcze nie zastanawialam- moze Zuzia, moze Paula,-ale nie wiem , jeszczez zobaczymy. Mi bardzo jeszcze podobaja sie Dominik i Dominika , ale juz mamy Aniolki o tych imionach.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry