reklama

Imiona dla styczniowych maluszków!!

reklama
My się zastanawiamy czy w ogóle nadawać to drugie imie.. U mnie w rodzinie nadanie drugiego imienia jest że tak powiem "standardem", natomiast w rodzinie mojego A. w ogóle się tego nie praktykuje...

My się zastanawiamy czy w ogóle nadawać to drugie imie.. U mnie w rodzinie nadanie drugiego imienia jest że tak powiem "standardem", natomiast w rodzinie mojego A. w ogóle się tego nie praktykuje...
ja powiem szczerze że nie dałam córce drugiego imienia ze względu na kogoś :-p teraz też nie daję :no: z mojej strony nie uważamy to za konieczność (ja też nie )a u mojego męża każdy ma po każdym i aż się dziwili że nie daje :cool:

ulenka7883 ja też daje swojemu synusiowi Antoni. Na początku myśleliśmy o Franciszku ale jednak Antoni jakoś lepiej nam pasuje.

agniecha83 z twojej listy imion wybrałabym Wiktor

reklama
Ja też nie daję drugiego imienia i myslę, że każda z was nadawanie jego powinna przemyśleć.
Obiecnie, jeśli ktoś ma dwa imiona to funkcjonują one na równych prawach. Wszędzie są wpisywane, nawet w dzienniku lekcyjnym w szkole. Na świadectwach, w arkuszu ocen - wszędzie i tak też nauczyciele muszą pisac. Nie wspomne jak cięzko czasem zmieścic dwa imiona i nazwisko - to nie problem rodziców. Tylko, że często to drugie imię jest traktowane dośc tradycyjnie - po tacie, dziadku .... uczniowie potem to wykorzystują w glupich celach - przesmiewczych oczywiście :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry