reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

No ze Aurora było nadane 5 dziewczynkom w Polsce i to dyskwalifikuje. Bo przeciez jeśli imię istnieje no to wiadomo,że musiało komuś być nadane :) są takie imiona, których w ogóle nie było np w poprzednim roku?

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Dyskwalifikuje, bo jak w tym roku jest 5, to w przyszłym może być 15, a potem coraz więcej. Jak moja siostra była w ciąży, to się zastanawiała nad Dorianem. Też był gdzieś na końcu wszystkich list popularności. Minęło 5 lat i już jest na 87 miejscu.
A widziałaś gdzieś na tej liście Bazylego? Jest jeszcze sporo imion, których tam nie ma.

reklama
Nie znam zadnego ani z przedszkola ani od moich kuzynów ani znajomych zadnych :D dlatego się powaznie zastanawiam. U nas bardzo popularne jest Silas, Noah, Nicklas, Marcel, Mike, Oliver :D hehe i Mohamed:D

Noah ♡ a Aurorę brałam pod uwagę w poprzedniej ciąży ale Liliana zwyciężyła ;)
MyDream skąd Twoim rodzicom takie imiona na myśl przyszły? Viki przez V jeszcze ujdzie ale "c" i Pati zangielszczone to nie dziwię się, że rówieśników to przerosło :p

A tak jeszcze a propos imion - dwa lata temu znajoma urodziła synka - Tristana ;) imię znaczy "smutny" ale młody urodził się o 7:37 7 dnia nie pamiętam jakiego miesiąca i to w czepku ;) także chyba będzie miał szczęście w życiu jeśli wierzyć przesądom :)
A nasz rodzinny ma na imię Oktawiusz :) żadnego z tych imion nie ma na ww liście więc chyba otrzymało je mniej dzieci niż 5. Albo żadne.
Moja wymarzona Oktawia jest na 161 miejscu (25 dziewczynek o tym imieniu w 2015) - zadowala mnie to.

Noah ♡ a Aurorę brałam pod uwagę w poprzedniej ciąży ale Liliana zwyciężyła ;)
MyDream skąd Twoim rodzicom takie imiona na myśl przyszły? Viki przez V jeszcze ujdzie ale "c" i Pati zangielszczone to nie dziwię się, że rówieśników to przerosło :p
Moi rodzice mieszkali 20 lat w DE i tam tez sie urodzilam stad pisowania. Do dzisiaj mi ludzie nie wierza, ze mam w dowodzie takie imiona. W UK mieszkam od 6 lat i fakt tutaj to nikogo nie dziwi, ale naprawde nawet na uczelni ludzie sie smiali... takze tego :P Z jednej strony fajnie jest miec wyjatkowe i oryginalne imie, ale z drugiej trzeba tez zachowac zdrowy rozsadek bo naprawde mozna dziecie skrzywdzic, bo rowiesnicy sa okrutni.

Moi rodzice mieszkali 20 lat w DE i tam tez sie urodzilam stad pisowania. Do dzisiaj mi ludzie nie wierza, ze mam w dowodzie takie imiona. W UK mieszkam od 6 lat i fakt tutaj to nikogo nie dziwi, ale naprawde nawet na uczelni ludzie sie smiali... takze tego :p Z jednej strony fajnie jest miec wyjatkowe i oryginalne imie, ale z drugiej trzeba tez zachowac zdrowy rozsadek bo naprawde mozna dziecie skrzywdzic, bo rowiesnicy sa okrutni.
Zgadza się. Dlatego dla mnie też ważne, żeby imię miało prostą pisownię, bez udziwnień, a poza tym, żeby się nie kojarzyło nieodpowiednio. Np. D powiedział stanowcze nie na moją Aurorę, bo stwierdził, że ją będą krążownik przezywać. Może i coś w tym racji jest, tylko które z pokolenia dzisiejszych dzieci słyszało o krążowniku Aurora. Podoba mi się też imię Regina, ale już chyba wszystkim kojarzy się z papierem toaletowym.

reklama
Zgadza się. Dlatego dla mnie też ważne, żeby imię miało prostą pisownię, bez udziwnień, a poza tym, żeby się nie kojarzyło nieodpowiednio. Np. D powiedział stanowcze nie na moją Aurorę, bo stwierdził, że ją będą krążownik przezywać. Może i coś w tym racji jest, tylko które z pokolenia dzisiejszych dzieci słyszało o krążowniku Aurora. Podoba mi się też imię Regina, ale już chyba wszystkim kojarzy się z papierem toaletowym.
A mi nawet krazownik na mysl nie przyszedl, ale jak doczytalam do Reginy to fakt, odrazu papier toaletowy w glowie :p
W UK tez sie spotkalam z imieniem Dick, ale jak oni tutaj nazywaja pub'y Dirty Horse Cock to nic mnie juz nie zdziwi :p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry