reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Imiona naszych dzieci?? Propozycje i ostateczne imionka:)

reklama
ale dużo imion.... aż się w głowie kręci ... hiiiii..
anija pisałaś coś o imieniu andriej czy jakoś tak...
ja mam kuzyna co ma greckie imię które się pisze Andreas.

A u nas z typami to tak....
ja wymyśliłam sobie że będzie Marcelek - oczywiście to się zmieni bo szukam czegoś innego dla synka :-p a dla dziewcy zynki Victoria albo Nadine(Nadia) nie chcę zadnego popularnego imienia jak np Paweł Adam Marta czy Ania.... szukam czegoś szczególnego...
a D... albo się mu spodoba to co ja wybiorę albo nie ;-) bo jak to on stwierdził musiałby mieć wybór (czyt wileką księgę z wszystkimmi imieniami świata:laugh2: )
razem jeszcze tak dokońca nie myśleliśmy o tym chociaż tak wstępnie jak powiedziałam mu moje typy to uznał że Marcel mu się nie do końca podoba ale jego rodzince tak:-D
zobaczymy....bo sama często zmieniam zdanie :-p

Noi nie bedzie Nadine tylko Nadia bo oczywiscie w Polsce burzy sie rodzina mojego K ze nie beda wiedzieli jak pisac jej imie jezeli bedzie dziewczynka :wściekła/y: A ja glupek jak zwykle musze sie przystosowac. Ale zawsze bede mogla sobie wolac na corcie Nadine jak tylko bede chciala :)

(...)nie chcę zadnego popularnego imienia jak np Paweł Adam Marta czy Ania.... szukam czegoś szczególnego...
(...)
Ja uwazam, ze nie ma imion popularnych i niepopularnych:tak:
I ze wszystkie sa szczegolne, szczegolnie dla rodzicow, ktorzy je nadaja:-D i dla dzieci co je nosza:tak::-D

tak tak... może źle to ujęłam...
nie chcę typowo polskiego imienia....:tak: nie wiem dla czego... zawsze podobałuy mi się jakieś z innych krajów.....:-p:zawstydzona/y:

tak tak... może źle to ujęłam...
nie chcę typowo polskiego imienia....:tak: nie wiem dla czego... zawsze podobałuy mi się jakieś z innych krajów.....:-p:zawstydzona/y:

Ka...M ja tez tak mam. Nie chce typowego Polskiego imienia dla chlopca i dla dziewczynki. Przedewszystkim dlatego ze raczej nie mam zamiaru zjezdzac do Polski i dziecko bedzie sie wychowyalo albo w Anglii albo gdzies za granica wiec wszystkie Polskie literki odpadaja typu Ł, Sz, Rz, Ń, Ś bo Angole nie potrafia tego napisać i przeczytac a pozatym wiekszosc liter jest tu inaczej wymawiana wiec np. dajac imie Igor w Angli czytali by Ajgor wiec musi byc i latwe tutaj i w Polsce zeby dziadki sie nie wstydzily wymawiac imie :)
Dlatego bardzo by mi podobal Tobiash, Olivier, Alan, Olaf no ale jak juz imie spasuje do wymawiania to mojemu K sie nie podoba. Grrrr... kwurza mnie to strasznie bo sam nie potrafi nic wymyslec i wczoraj stwierdzil ze jak sie urodzi dziecko to wtedy mu da imie.

hehe i ciekawe co on na poczekaniu wymyśli....:-D
miejmy nadzieję że mu się jakieś imie spodoba i dojdziecie do [orozumienia....
ja też jeszcze nie wiem gdze będę na stałe mieszkać.... choć chciałabbym do pl wrócić....
ale zobaczymy....
tak jak mój brat dał dzieciom"Eryk i Wanessa" a siosra "Dorian" też chciałabym pomyśleć o czymś oryginalnym;-)

reklama
popularnego imienia jak np Paweł Adam Marta czy Ania.... szukam czegoś szczególnego...

Imię Adam to jedno z niewielu, które w większości języków pisz i czyta się prawie tak samo :-p Ale ja nie tym się sugerowałam wybierając imię dla syna. Każde imię dla rodziców jest wyjątkowe bo nosi je ich dziecko :-D:tak:;-)

Do góry