reklama

In vitro 2024 - refundacja

Jeszcze oczywiście mam "wyrzuty sumienia" bo niby wczoraj ta owulacja i moja głowa ciągle mi mówiła, żeby zaciągnąć męża do łoża, a z drugiej strony przecież po tej histero to endo pewnie nie jest w dobrym stanie. I w końcu nic nie było. I nie wiem czy dobrze zrobiłam, czy źle.
Dobrze zrobiłaś. Po histero dobrze jest sobie zrobić 2-3 tyg abstynencji.

reklama
Uff, w końcu nadrobiłam! Listopad to w mojej branży gorący okres i nadgodziny to nic dziwnego, czasem kończę dopiero 19/20 😬
@Malina_po30 to Ty pytałaś o możliwości leczenia niepłodności na NFZ w Warszawie? Widziałam, że dziewczyny wspominały już o Karowej. Ja właśnie jestem na świeżo po 2 dobach diagnostyki w I fazie (w czwartek wyszłam). Teraz, jeśli nic się nie rozjedzie, 29.11 jadę na 2 fazę już na jedną dobę i wtedy będę miała biopsję (mam nadzieję, że z tą oceną cd138).
Mam nadzieję, że jeszcze w grudniu przed Świętami uda się podejść do pierwszej IUI. Potem, jeśli nawet doktor będzie chciała zrobić drugie podejście w kolejnym cyklu, to w styczniu i tak dzwonię już do kliniki umawiać nas na kwalifikację, bo spodziewam się, że będziemy musieli poczekać. Rozważam obecnie Bociana i InviMed na Mokotowie (ale chyba innego lekarza niż ta, do której trafiliśmy za pierwszym razem).
Na Karowej nir robią cd138, możesz ich poprosić o pobranie i samodzielnie przekazać na badanie do Alabu.

Tak on jest zawieszony i nie może wykonywać zawodu. Ja będę myśleć po tej wizycie co z tym prowadzeniem ciąży, czy prowadzić w luxmed czy coś kombinować w klinice? Ale trochę dużo kasy jak tak myślę..
W Krakowie widzę, ze do tego lekarza można - ja do niego chodziłam na teleporady i zawsze byłam mega zadowolona, gdzie sama wiesz jak jest z jakością lekarzy w LM

Załączniki

• 76ECEC2C-FF7A-4483-B0A7-1497D963A3FF.jpeg
    76ECEC2C-FF7A-4483-B0A7-1497D963A3FF.jpeg
    14,6 KB · Wyświetleń: 72
Ja na sztucznym brałam estrofem i luteine. A luteinę też się bierze na naturalnym więc jest jeden lek więcej.
A z tego co wiem to @amusedxxx schodzi z estrofemu już od 6 tc?
Ja mam na sztucznym jakieś dzikie dawki progesteronu (3 różnych) za dzikie pieniądze, po których się słabo czuję. Nie spotkałam się wcześniej z tym, żeby na sztucznym ktoś miał tylko luteinę, ciekawe, że i tak może być. No to @LadyCaro zmienia na to, że nie wiadomo ile leków się dostanie na sztucznym ;)

Ja na sztucznym brałam estrofem i luteine. A luteinę też się bierze na naturalnym więc jest jeden lek więcej.
A z tego co wiem to @amusedxxx schodzi z estrofemu już od 6 tc?
Już zeszłam, jakoś w 6tc właśnie :) duphaston do 10tc a cyclogest do 12tc. No i prolutex u mnie, ale też ostatnia dawka w poniedziałek.
Ja tez zawsze miałam swoje owulacje, a lekarka z automatu i tak zaproponowała cykl sztuczny. Wg mnie wygodniej 🙈

reklama
O! Dobrze wiedzieć. Tobie się tak udało?
Trzeba poprosić, żeby pobrali jakby dodatkowo i zabezpieczyli? I wtedy muszę umówić kuriera z Alabu do szpitala? Zupełnie nie wiem jak to ogarnąć 🫣
Nie, ja zapytałam, czy mi pobiorą podczas histero i mi MG powiedziała, ze oni nie wykonują tego badania, ale ze jak dostarczę swój pojemniczek to ze pobiorą. I szukałam punktu w którym mozna by wykonać, ale nic nie znalazłam, a ze robiłam to w ostatniej chwili to miałam mało czasu. I kolejnego dnia Miałam kwalifikacje w klinice i mój lekarz powiedział, ze każdy Lab to robi, i ze na bank alab. Wiec zadzwon może po prostu do nich i zapytaj co i jak. Ja nie wiem jak, ale wiem, ze można, i ze warto się postarać, żeby jednak to zrobić.

A jeżeli chodzi o poradnie to po wizycie w szpitalu musisz jeszcze pójść na kwalifikacje do iui 😂 bo po każdym pobycie w szpitalu musi być kontrola wyników. Wiec polecam Ci w poniedziałek się zapisać od razu na wizytę do MG ASAP po drugim wypisie, najlepiej jeszcze w tym cyklu. I wtedy na IUI Cię zapiszą w pierwszym dniu miesiączki standardowo. Do kliniki tez bym się na Twoim miejscu od razu zapisała i najwyżej termin odwołasz, czego ofc Ci życzę. Ja bardzo polecam bociana na stawki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry