reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

@annn1 jak tam po wizycie?
Dziękuję że pytasz ❤️ Właśnie wróciłam do domu i wjeżdżają kolejne 2 leki. Czyli od jutra robię po 3 zastrzyki rano💉 W środę kontrola, liczenie jajeczek i zobaczymy co dalej 😉 na razie było widać tylko 4 pęcherzyki ale podobno coś jeszcze ma się pojawić w trakcie i nie mam co się tym sugerować. Oby tak było 🤞🏻 Mega się cieszę, że udaje się te wszystkie wizyty ogarnąć po godzinach pracy. We wcześniejszej klinice monitoringi musiałam mieć do południa i to był dramat. Dużo stresu przez to odpada i tłumaczenia się że spóźnień 😎

reklama
My też podjęliśmy wczoraj decyzję że trzeba przebadać te 2 które są zamrożone i wierzyć że jest tam zdrowy zarodek 🥰jeśli są chore to wszystko od nowa nas czeka ale ważne że już wiemy co było przyczyną straty tego maluszka
Trzymam mocno kciuki 🥰 rok temu w marcu to przeżyłam... powinnam być mama z października 2024 dziewczynki, wymarzonej siostry dla mojej córki a niestety życie potoczyło się jak potoczyło. Mam nadzieję że teraz będzie ok 😉

Dziękuję że pytasz ❤️ Właśnie wróciłam do domu i wjeżdżają kolejne 2 leki. Czyli od jutra robię po 3 zastrzyki rano💉 W środę kontrola, liczenie jajeczek i zobaczymy co dalej 😉 na razie było widać tylko 4 pęcherzyki ale podobno coś jeszcze ma się pojawić w trakcie i nie mam co się tym sugerować. Oby tak było 🤞🏻 Mega się cieszę, że udaje się te wszystkie wizyty ogarnąć po godzinach pracy. We wcześniejszej klinice monitoringi musiałam mieć do południa i to był dramat. Dużo stresu przez to odpada i tłumaczenia się że spóźnień 😎
To super😊✊
Lekarz wrócił czy u kogoś innego byłaś?

Super! Trzymam kciuki ❤️A z ciekawości zastrzyki masz takie same jak przy pierwszej stymulacji czy zupełnie coś innego? :) zdecydowaliście czy badacie zarodki?

Super! Trzymam kciuki ❤️A z ciekawości zastrzyki masz takie same jak przy pierwszej stymulacji czy zupełnie coś innego? :) zdecydowaliście czy badacie zarodki?
Zmiana jest taka, że mam gonapeptyl brać cały czas, a pozostałe leki które doszły to Menopur i Puregon. Menopur miałam już w poprzedniej stymulacji, coś pomarudził że dużą dawkę miałam ale widzę, że też taką samą mi przepisał 🤷🏻‍♀️ Puregon z tego co widzę substancja chyba inna bo to jest folitropina beta a wcześniej miałam oveleap w którym jest folitropina alfa i odrobinę niższą mam teraz dawkę o 25 jm.

Co do badania zarodków, jeśli tylko będzie nam dane je mieć to na 100% badamy. Nie chcę robić sobie nadzieji, ładować w siebie kolejne leki albo tracić czas i nerwy jeśli zarodki byłyby wadliwe. Mimo, że przy tej procedurze jak na razie mam dużo spokojniejsza głowę, typowo zadaniowe podejście bez żadnych emocji i oczekiwań to wiem, że później może to się zmienić jeśli dojdę do etapu transferu.

reklama
Do góry