Cywil87
Fanka BB :)
Licze że to już będzie ta bo tak nam się lekarz kazał zgłosić jakbyśmy chcieli podchodzić do in vitro.To wizyta kwalifikująca? Ja byłam właśnie na kwalifikacji w okolicy owulacji i miałam już robione potrzebne badania.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Licze że to już będzie ta bo tak nam się lekarz kazał zgłosić jakbyśmy chcieli podchodzić do in vitro.To wizyta kwalifikująca? Ja byłam właśnie na kwalifikacji w okolicy owulacji i miałam już robione potrzebne badania.
Tak, wszystkie dokumenty są w dwóch egzemplarzach bo jedno dla was i jedno dla kliniki. Dopilnuj tylko żeby na waszym egzemplarzu był podpis kogoś z klinikiDziewczyny, mam pytanie odnośnie dokumentów do IVF.
Bo dostaliśmy 2x warunkowa umowa przechowywania oocytów i 2x taka sama dla zarodków. To rozumiem, że jedno dla nas jedno dla kliniki?
Jeszcze dostaliśmy 2x Karta dawcy/dawczyni komórek rozrodczych, to jedno mam wypełnić ja, drugie mąż?
Tak, właśnie tak. Ale widzę, że mam wybór co z tymi oocytami zrobić. Zniszczyć, przekazać do dawstwa, do badań...Tak, wszystkie dokumenty są w dwóch egzemplarzach bo jedno dla was i jedno dla kliniki. Dopilnuj tylko żeby na waszym egzemplarzu był podpis kogoś z klinikico jest w tej umowie na temat przechowywania oocytów? To jest o nadwyżce komórek jajowych które nie będą zapłodnione?
W karcie dawcy/dawczyni to myśmy mieli dwa taki sam zestaw egzemplarzy i w każdym tak samo wpisywaliśmy obydwoje w odpowiednich miejscach. Ale może u was jakoś inaczej to podzielilinajlepiej zapytaj przy kolejnej wizycie na wszelki wypadek
![]()
A ja napisałam reklamację do kliniki, że proszę o zwrot za wizytę i badania przed transferem ale napisali że pobrali poprawnie.o to, że klinika mnie skasowała za wizytę kontrolną po punkcji, bo się okazało że musimy transfer przełożyć![]()
Na tematy anestezjologiczne to wiesz, kogo zapytać ;-)I jeszcze jedno pytanie - wypełniam ankietę anestezjologiczną i tam jest pytanie czu choruję na niedoczynność tarczycy. No nikt mi tego nigdy nie swtierdził, ale TSH miałam za wysokie niby i euthyrox biorę. To powinnam wpisać, ze choruje czy nie?
no i dobrze, nie odpuszczaj!A ja napisałam reklamację do kliniki, że proszę o zwrot za wizytę i badania przed transferem ale napisali że pobrali poprawnie.
I z tego tekstu zaznaczyli mi pogrubienie na: na własny koszt
„Wymaga to zgłoszenia do programu przez formularz, podpisania regulaminu oraz wykonania niezbędnych badań na własny koszt. Wizyty monitorujące, oznaczenia hormonów i sam transfer będą finansowane w ramach programu.”
Kurczę w takim razie czym są wizyty monitorujące i oznaczenia hormonów, skoro transfer miałam w ramach ministerstwa
Muszę czekać na odpowiedź z MZ a czekam już tydzieńnajwyżej będę zbierać paragony i będę im truć dupe
![]()
O kurczę 31? Masz hiperke? Na USG było widać wcześniej, że jest ich aż tyle?Doszłam do siebie więc raportuje: łącznie pobrano 31 potworków w tym 18 dojrzałych. 6 poszło na zapłodnienie a 12 do zamrożenia
Jutro zadzwonią ile finalnie udało się zapłodnić![]()