• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Wyczuwam nakręcanie sie niepotrzebne ze cos bedzie nie tak?:) czy mi sie wydaje
Chyba jestem ciekawa po prostu każdej opcji i taką rozważam
Teraz generalnie jestem w takiej stagnacji...nie wiem co ze sobą zrobić, bo to wszystko teraz jest w takim stanie zawieszenia. Znaczy wiem że oni tam działają ale ja jestem w takim stanie zawieszenia.
Mało co o tym myślę, jakby w ogóle gdzieś moja głowa zatraca to, że to wszystko się dzieje, że te zarodki są, że w sumie może i za miesiąc transfer jak się nad tym zastanowić to byłoby to możliwe... Jakoś to wszystko do mnie nie dociera.

reklama
Ja juz po transferze:) zobaczymy co z tego wyjdzie... a mialam prawie pol h opóźnienia i myślałam ze im sie zsikam na tym fotelu🙈 nigdy tak mnie pecherz nie bolał jak teraz , jeszcze jak usg mi przyciskala ten pecherz to juz całkiem nie skupiałam sie na monitorze gdzie zarodek tylko o sikaniu myslalam
niech się teraz pięknie kropek zadomawia, i zamieszka w brzuszku mamusi na dlugie miesiące ❤️❤️❤️✊✊

@JestemMama! ściskam Cię mocno 🫂 Kiedy robisz tę betę?
@PgP 4 zarodki to super wynik, gratulacje!
@Fok123 trzymam kciuki, niech się zarodek zadomawia 🤞

Ktoś tam powyżej pytał o immunologa innego niż Paśnik - ja osobiście nie korzystałam, ale czytałam na fb na grupie o IVF mnóstwo dobrych opinii o dr Jarosz.

Dziewczyny, ja podchodzę do procedury pierwszy raz. Te zastrzyki do stymulacji, to są peny czy regularne strzykawy? Czy może zależy to od konkretnego leku?

dodam, że byliśmy na wizycie. ba nawet 2.... raz wypisała mi źle zalecenia, musiałam sama się dopominać żeby napisała poprawnie, a później już nie odpisała... jak by kontakt się urwał.... stracony czas, już nie mówię o pieniądzach 🫣
Ja akurat byłam zadowolona, ale wiadomo, że każdy lekarz ma na swoim koncie osoby, które go polecają bądź nie. Bardzo dokładna wizyta, do której ku mojemu zaskoczeniu lekarka była przygotowana - wcześniej przejrzała historię leczenia w klinice i wyniki badań, które przesłaliśmy. U mnie akurat sprawa była dość jasna i dostałam zalecenia pod starania naturalne/inseminacje/ivf, bo byliśmy wtedy jeszcze na etapie starań naturalnych.

@JestemMama! ściskam Cię mocno 🫂 Kiedy robisz tę betę?
@PgP 4 zarodki to super wynik, gratulacje!
@Fok123 trzymam kciuki, niech się zarodek zadomawia 🤞

Ktoś tam powyżej pytał o immunologa innego niż Paśnik - ja osobiście nie korzystałam, ale czytałam na fb na grupie o IVF mnóstwo dobrych opinii o dr Jarosz.

Dziewczyny, ja podchodzę do procedury pierwszy raz. Te zastrzyki do stymulacji, to są peny czy regularne strzykawy? Czy może zależy to od konkretnego leku?
U mnie to były normalne skrzykawki ale z krótką igła. Samo kucie mnie nie bolało ale Skra na brzuchu po jakimś czasie już tak. W sensie jak dotykałam to czułam że jest taka wrażliwa i bolesna i myślę że to kwestia hormonów ale już mi się płakać chciało przy każdym kolejnym kuciu

reklama
A jakie badania robiłaś do tej pory?
Wszystkie hormonalne, amh, witaminy, homocysteina, androgeny, wymazy MUCHa, kariotypy u mnie i męża, zespół antyfosfolipidowy, białko c i s, trombofilia, mąż badanie nasienia (tu akurat czekamy na wynik). No i jestem świeżo po histeroskopii, w której wyszło podejrzenie adenomiozy, ale pobrano wycinek do badania i zobaczymy, czy nie ma stanu zapalnego, który mógł powodować taki obraz. W histero było też widać niedrożny jeden jajowód

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry