Myślę że nie bo jestem na anty cały czas.Wspaniałe wieściSuper, że wpadły przed wizytą w klinice. Jeszcze się zdziwisz i transfer będzie wcześniej!
![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Myślę że nie bo jestem na anty cały czas.Wspaniałe wieściSuper, że wpadły przed wizytą w klinice. Jeszcze się zdziwisz i transfer będzie wcześniej!
![]()
Allo robiłam mimo że miałam kilka ciąż, jedna stracona w 3 miesiącu. u nas to było strzałem w 10, allo przed szczepieniami było 0 mimo kilku transferów, po szczepieniach 54 i wtedy właśnie zaszłam w ciążę która do nosiłam. Przy allo 0 mimo ciąż i starań potrzebne jest leczenie, wtedy oznacza to że organizm atakuje zarodki i chce się ich skutecznie pozbyć. Tak mi tłumaczył lekarz immunolog. tydzień temu również robiliśmy allo żeby sprawdzić czy znowu szczepienia są potrzebne gdyż wróciliśmy po 2 dziecko.Cześć, podzielić się moją historią, szukam podobnych historii. Nie wykluczamy in vitroW 2020 roku zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu, ale szczęście nie trwało za długo kilka dni po teście ciążowym zacząłam krwawić, była to ciąża biochemiczna. W 2022 roku postanowiliśmy się zacząć starać i ponownie w pierwszym cyklu zaszłam w ciążę dostałam duphaston w 10tc byłam na kontroli i okazało się, że serduszko nie bije od 8tc, zbadaliśmy zarodek był zdrowy. Zbadałam trombofilie i jakieś podstawowe badania, wyszło tylko żebym piła metylowany kwas foliowy. Zajęliśmy się pracą, w grudniu 2024 roku uznaliśmy, że chcemy spróbować jeszcze raz, umawiamy się do kliniki na połowę lutego żeby nas poprowadzili. Mąż poszedł na badania nasienia wyszły słabo, ale urolog dał mu clo i była znaczna poprawa.Nie dotarliśmy na wizytę do kliniki bo się okazało się kilka dni przed wizytą, że jestem w ciąży w 6tc! odrazu dostałam od gin duphaston, acard i neoparin, wszystko było ok do pierwszych prenatalnych okazało się że miała zespół turnera z wielowodziem, poroniłam dopiero w 20tc. Poszliśmy miesiąc temu do bociana, żeby nas poprowadzili na ten moment zrobione
Badania nasienia z fragmentacja dna - jest ok
Kariotypy - jest ok
Pakiet na zespół antyfosfolipidowy- Antykoagulant toczniowy
wyszedł pozytywny, reszta negatywna
Podstawowe badania krwi - jest ok
Mam zrobić drożność jajowodów i histeroskopie a
W przyszłym tygodniu mamy zrobić allo mlr
Co o tym myślicie? Czytałam że allo mlr robi się jak nie dochodzi do zaplodnienia luh gdy jest Biochem. Co myślicie do antykoagulancie? Lekarz powiedział że wynik
Jest zły, ale nic żebym
Czyli najpóźniejszą ciążę straciłaś w 3miesiecu przy allo 0 ? Gdzie robicie to badanie i jak cenowo u was to wyszło ?Allo robiłam mimo że miałam kilka ciąż, jedna stracona w 3 miesiącu. u nas to było strzałem w 10, allo przed szczepieniami było 0 mimo kilku transferów, po szczepieniach 54 i wtedy właśnie zaszłam w ciążę która do nosiłam. Przy allo 0 mimo ciąż i starań potrzebne jest leczenie, wtedy oznacza to że organizm atakuje zarodki i chce się ich skutecznie pozbyć. Tak mi tłumaczył lekarz immunolog. tydzień temu również robiliśmy allo żeby sprawdzić czy znowu szczepienia są potrzebne gdyż wróciliśmy po 2 dziecko
tak najpóźniejsza ciążę straciłam w 3 miesiącu przy allo 0 , badania robiliśmy w Łodzi i Krakowie, w Łodzi 850 zl w Krakowie płaciliśmy połowę z tego, z tym że w Krakowie już chyba nie robią. Po szczepieniach wzrosło i mamy synka, obecnie 2 lata i 10 miesiecy i wracamy po 2 jestem w trakcie stymulacji po 1 transferze nieudanym i czekamy na wyniki. 1 czerwca mam wizytę u PasnikaCzyli najpóźniejszą ciążę straciłaś w 3miesiecu przy allo 0 ? Gdzie robicie to badanie i jak cenowo u was to wyszło ?
Może lepiej zwolnienie od psychiatry? Mi oferowano tylko na dzień transferuCześć, czy któraś z Was podczas przygotowan do transferu ( zarodek z procedury z 3 lat wstecz) zdarzyla sie sytuacja w pracy, ktora jest tak dla Was stresujaca, ze mialyscie obawy czy to psychicznie zniesiecie? Czy lekarz moze wystawic zwolnienie na czas przed transferem? Zostalam zmuszona do rozpoczecia pracy w innym dziale, w ktorym sa wieczne nadgodziny, brak poszanowania do pracownika i jeszcze presja kreaowana przez dyrektora... Czuje, ze nie dam rady wytrzymac tam dluzej.