• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Dopiero we wtorek, lekarz mówił że od. Ich embrolodzy dzwonią dopiero z ostateczna informacja. Także czekam, ale chyba przez to że aż 12 zapładniają to bardziej mam obawę że będzie ich za dużo 🤦🏻‍♀️
Nie ma czegoś takiego jak za duzo. Różnie moze byc. Moj lekarz kiedys miał pacjentkę gdzie lacznie miala 100 zarodków i z tego ciazy nie bylo;(

A tak w ogole bylam na wizycie i od nowego cyklu gdybym została w tej klinice zaczęłabym stymulacje. Ale po wakacjach 19 maja ide do inengo lekarza jakiegos specjalistę od niskiego Amh wiec wiec ciekawe czy cos innego powie.
Musiałam tez powtórzyć wirusy i amh i dzisiaj bylam oddać krew a maz seminogram.
Zastanawia mnie tylko co w sytuacji jesli zmienię klinikę ( wtedy pewnie bede musiala zwrócić kasę za te badania co dzisiaj zrobilam?)
A lekarz na wizycie nic nowego mi nie powiedział, w sumie szanse są bardzo niewielkie i tyle.
Jesli z nowej stymulacji bylby jakis zarodek jeszcze mam zrobic histeroskopie i biopsję endometrium a to ponad 4 tys kosztuje wiec dobrze ze ta refundacja jest.
No i w sumie zostały mi tak jakby 3 podejścia.
Teraz bedzie stymulacja i jak nie wyjdzie to potem w ostatniej 4 procedurze jesli cos bede chciala podwojna stymulacje

Nie ma czegoś takiego jak za duzo. Różnie moze byc. Moj lekarz kiedys miał pacjentkę gdzie lacznie miala 100 zarodków i z tego ciazy nie bylo;(
Ja na logikę to wiem, takie mnie po prostu mysli naszły przy emocjach, bo wiem że się może nie udać nawet przy 10 zarodkach. Ale ja nie wiem czy będę w stanie próbować więcej niż 3 razy.. ale te decyzje pewnie będą inaczej wyglądać jak przyjdzie taka konieczność.

Cześć, czy któraś z Was podczas przygotowan do transferu ( zarodek z procedury z 3 lat wstecz) zdarzyla sie sytuacja w pracy, ktora jest tak dla Was stresujaca, ze mialyscie obawy czy to psychicznie zniesiecie? Czy lekarz moze wystawic zwolnienie na czas przed transferem? Zostalam zmuszona do rozpoczecia pracy w innym dziale, w ktorym sa wieczne nadgodziny, brak poszanowania do pracownika i jeszcze presja kreaowana przez dyrektora... Czuje, ze nie dam rady wytrzymac tam dluzej.
A na jaką jednostek chorobowa miałby wystawić takie zwolnienie ginekolog?...

Dopiero we wtorek, lekarz mówił że od. Ich embrolodzy dzwonią dopiero z ostateczna informacja. Także czekam, ale chyba przez to że aż 12 zapładniają to bardziej mam obawę że będzie ich za dużo 🤦🏻‍♀️
Teraz już każdy z nich żyje oddzielnie więc nie będzie chyba tak że przez to że jest ich tyle to nie mają "miejsca" na rozwój. Na spokojnie :)

Ja na logikę to wiem, takie mnie po prostu mysli naszły przy emocjach, bo wiem że się może nie udać nawet przy 10 zarodkach. Ale ja nie wiem czy będę w stanie próbować więcej niż 3 razy.. ale te decyzje pewnie będą inaczej wyglądać jak przyjdzie taka konieczność.
Na pewno będziecie do tego inaczej podchodzić. My chcemy mieć tylko jedna ciążę udana z tego, mamy 3 zarodki ale też gdzieś sobie założyliśmy już na początku ile razy podchodzimy do transferu.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry