LadyCaro
Fanka BB :)
Jaka kochana, pamiętałaś

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jaka kochana, pamiętałaś
To zależy od tego jak embriolog ocenia blastocysty w piątej dobie. Czasem woli je dohodować do takiego stanu, żeby pgta było mniejszym zagrożeniem, bo komórki będą lepiej rozwinięte.Dziewczyny, a czemu pgta ma przedłużać hodowlę? Pytam, bo u mnie było robione, a zarodki z piątej doby
Wrzesień też super, będzie wiosenno-letnie babyCześć Dziewczyny
Miałam wczoraj wizytę i transferu nie będzie w tym miesiącu.
Jest szansa, że będzie we wrześniu i idealnie byśmy się wyrobili przed naszym wyjazdem na urlop no ale byłam taka nastawiona na ten miesiąc, że już niczego jie biorę za pewnik
@LadyCaro przyłączam się do kciuków
@Meggi223 @spoko23 jak u Was?![]()
Wrzesień też super, będzie wiosenno-letnie babyA gdzie się wybieracie na urlop?
U mnie bez zmian, jeszcze nie testowałam. Może w czwartek to zrobię, będzie 7dpt.
Lepiej wydzielony jest węzeł zarodkowy, trofoblast i pobranie materiału do pgta jest łatwiejsze. Co klinika to może mieć inne praktyki u mnie akurat przy ,,świeżej" hodowli embriolog mówiła że często wolą przetrzymać do 6 i żeby sobie nie dopowiadac, że blastka jest słabsza i dlatego przedłużona hodowlaDziewczyny, a czemu pgta ma przedłużać hodowlę? Pytam, bo u mnie było robione, a zarodki z piątej doby
To zależy od tego jak embriolog ocenia blastocysty w piątej dobie. Czasem woli je dohodować do takiego stanu, żeby pgta było mniejszym zagrożeniem, bo komórki będą lepiej rozwinięte.
Przykładowo screen od koleżanki jak u niej to wyglądało:
Zobacz załącznik 1716242
Poprawiła się ocena blastki w czasie tej jednej doby i dlatego pgta było w szóstej dobie.
A, ok, u mnie wszystkie, które dotrwały były 5AA to widocznie nie było trzeba czekać. Dzięki Dziewczyny za wyjaśnienie.Lepiej wydzielony jest węzeł zarodkowy, trofoblast i pobranie materiału do pgta jest łatwiejsze. Co klinika to może mieć inne praktyki u mnie akurat przy ,,świeżej" hodowli embriolog mówiła że często wolą przetrzymać do 6 i żeby sobie nie dopowiadac, że blastka jest słabsza i dlatego przedłużona hodowla![]()
I co w takim wypadku? Musisz powtarzać?A ja dzis bylam odebrac wyniki biopsji endometrium po zabiegu histeroskopii po miesiącu i okazało sie, ze został pobrany za mały wycinek, wiec nie mogli ocenić. Ehh. :/
A przy okazji odbioru wyników lekarka zrobiła mi usg i niestety mimo brania tabletek antykoncepcyjnych od 17 dni torbiel na prawym jajniku nic a nic się nie wchłonęła. Jutro mam wizytę w klinice, więc pewnie przedłużą mi antykoncepcję i rozpoczęcie 2 procedury znów się opóźni.