reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Mam pierwsze info z laboratorium, mialam 9 dojrzalych komorek (na 10 pobranych) z czego 3 nieprawidłowe morfologicznie, wiec nie mozna bylo ich zaplodnic. Zaplodniono wiec 6 i na tym etapie mam 5 rozwijających sie zarodkow. Strasznie sie boje, czy jutro nie odpadnie większość i w rezultacie skończę gorzej jak w 1 procedurze (3 zarodki). Przy 3 betach zerowych troche sie obawiam o powodzenie w tej procedurze

reklama
Mam pierwsze info z laboratorium, mialam 9 dojrzalych komorek (na 10 pobranych) z czego 3 nieprawidłowe morfologicznie, wiec nie mozna bylo ich zaplodnic. Zaplodniono wiec 6 i na tym etapie mam 5 rozwijających sie zarodkow. Strasznie sie boje, czy jutro nie odpadnie większość i w rezultacie skończę gorzej jak w 1 procedurze (3 zarodki). Przy 3 betach zerowych troche sie obawiam o powodzenie w tej procedurze
Nie wazna jest ilosc tylko jakos komorki. Sama sie o tym przekonalam .. u mnie przy pierwszej procedurze pobrano 11 zaplodnilo sie 5 niestety beta nie drgnela a 4 nie nadawaly sie do zamrozenia....2 prcedura pobrano tylko 4 komorki z czegp ttlko 1 sie zaplodnila bylam zalamana.... ale ta jedna jedyna byla tą szczesliwą i jestem w 8 tyg ciazy.. trzymam mocno za Ciebie kciuki bedzie dobrze musi byc 😊

Będzie dobrze 🥰 myśl pozytywnie 😘
Trzymam kciuki ✊
Oczywiście daj znać po następnej informacji.

Tak wgl to w którym dniu cyklu miałaś punkcje?

Nie wazna jest ilosc tylko jakos komorki. Sama sie o tym przekonalam .. u mnie przy pierwszej procedurze pobrano 11 zaplodnilo sie 5 niestety beta nie drgnela a 4 nie nadawaly sie do zamrozenia....2 prcedura pobrano tylko 4 komorki z czegp ttlko 1 sie zaplodnila bylam zalamana.... ale ta jedna jedyna byla tą szczesliwą i jestem w 8 tyg ciazy.. trzymam mocno za Ciebie kciuki bedzie dobrze musi byc 😊
Oby tak bylo, ze teraz bylo mniej komorek, ale za to lepsze jakościowo. Eh, to czekanie jest ciężkie:( staram sie nie myśleć o tym za duzo, dobrze ze mam duzo pracy, to odciągam mysli.
Będzie dobrze 🥰 myśl pozytywnie 😘
Trzymam kciuki ✊
Oczywiście daj znać po następnej informacji.

Tak wgl to w którym dniu cyklu miałaś punkcje?
Mialam punkcję w 13 dniu cyklu.

Oby tak bylo, ze teraz bylo mniej komorek, ale za to lepsze jakościowo. Eh, to czekanie jest ciężkie:( staram sie nie myśleć o tym za duzo, dobrze ze mam duzo pracy, to odciągam mysli.

Mialam punkcję w 13 dniu cyklu.
Najgorsze jest te 10 dni do bety ale trzymam mocno kciuki🥰 odpoczywaj dbaj o siebie i czekamy na informacje 😊

Jak beta? Kiedy wizyta?🙂

6dpt: 18.28 mlU/ml
8dpt: 47.57 mlU/ml
10dpt: 138.54 mlU/ml
12dpt: 351.23 mlU/ml (wczoraj)

Wizyta 17 października, bo po wczorajszej becie lekarz mi napisał smsa, że wygląda ok, mam więcej nie badać, wizyta 21dpt ♥️. Także muszę ten nieco ponad tydzień wytrzymać i mam nadzieję, że zobaczymy zarodek, bo serduszko to jeszcze 21dpt nie musi być chyba widoczne 🥹.

Cześć, mam pytanie, jeśli mamy zarodek z 6 doby, jestem na cyklu sztucznym, planowany transfer jest 25 października, to kiedy powinnam zacząć przyjmować progesteron? 19 czy 20 października?

reklama
Do góry